Qatarin MM-kisojen puolivälierät alkavat perjantaina. Pudotuspelien toisella kierroksella toisensa kohtaavat Hollanti ja Argentiina, Ranska ja Englanti, Marokko ja Portugali sekä Kroatia ja Brasilia. 

Vuoden 2022 miesten MM-kisojen neljännesvälierät saatiin päätökseen tiistaina, kun Espanjan yllättänyt Marokko ja Sveitsin murskannut Portugali lunastivat kaksi viimeistä paikkaa Qatarin MM-kisojen kahdeksan parhaan joukossa.

Muissa pudotuspelien ensimmäisen kierroksen otteluissa Hollanti kaatoi USA:n, Argentiina voitti niukasti Australian, Ranska päihitti helpon oloisesti Puolan, Englanti kukisti Senegalin, Kroatia voitti rankkarikisan jälkeen Japanin ja Brasilia murskasi Etelä-Korean.

Qatarin MM-kisojen puolivälierät pelataan perjantaina ja lauantaina. Ensimmäisenä päivänä kohtaavat Hollanti ja Argentiina sekä Brasilia ja Kroatia, kun lauantaina taas ovat vastakkain Portugali ja Marokko sekä Englanti ja Ranska.

Hollanti voitti omassa neljännesvälierässään USA:n kypsän esityksen päätteeksi 3–1. Yhdysvallat oli jo kiivetä peliin mukaan hieman onnekkaan maalin avulla, mutta Hollanti lopetti vastustajansa pyristelyt heti alkuunsa. Argentiina puolestaan kaatoi Australian lopulta tiukaksi menneen ottelun jälkeen 2–1. Argentiina dominoi ottelua lähes loppuun asti, mutta päästi Australian hieman turhaankin peliin mukaan ja oli jopa joutua jatkoajalle lopun lepsuilun jälkeen.

Brasilia taas antoi omassa neljännesvälierässään melkoisen myrskyvaroituksen nuijimalla Etelä-Korean verkkoon neljä maalia vain puolen tunnin sisään. Vastaansa vuoden 2022 MM-kisojen suurin mestarisuosikki saa Kroatian, joka joutui tekemään täyden päivätyön Japania vastaan ja eteni puolivälieriin vasta maalivahti Dominik Livakovicin dominoitua rangaistuspotkukilpailua.

Englanti ei esittänyt hyökkäyspelillisesti ihmeellisyyksiä Senegalia vastaan, mutta puolusti jälleen äärimmäisen hyvin ja oli omissa paikoissaan tappavan tehokas. Paikka puolivälierissä irtosi lopulta 3-0 voiton myötä. Ranska taas tuntui kruisailevan 3-1 voittoon Puolaa vastaan vakionopeudensäätimellä, ja kummallakin maalla on varaa kiristää ruuvia lauantai-illan puolivälierää varten.

Marokko yllätti omassa neljännesvälierässään Espanjan. Joukkue oli valinnut inhorealistisen taktiikan, eikä edes yrittänyt hyökätä ottelun aikana. Se kuitenkin toimi, sillä Marokko vei ottelun 0-0 tilanteessa rangaistuspotkukisaan ja marssi voittajana puolivälieriin. Vuoden 2022 viimeisessä neljännesvälieräottelussa ilman Cristiano Ronaldoa pelin aloittanut Portugali pisti pystyyn hurjan show’n ja jätti Sveitsin jalkoihinsa lukemin 6-1.

Halutessasi voit lukea lisää MM-kisojen pudotuspeleistä pudotuspelit-sivultamme.

Qatarin MM-kisojen puolivälierät

Perjantaina 9.12.

Klo 17:00: Kroatia – Brasilia
Klo 21:00: Hollanti – Argentiina

Lauantaina 10.12.

Klo 17:00: Marokko – Portugali
Klo 21:00: Englanti – Ranska


Kanada - Uusi-Seelanti