Velobet

Brasilia pisti pystyyn lähes ennennäkemättömän show’n, kun Etelä-Korea kaatui Qatarin MM-kisojen neljännesvälierissä 4–1. Lukemat eivät edes kerro ottelusta koko totuutta, sillä kyseessä oli todellinen ylikävely. Ottelu oli jo vartin pelin jälkeen 2–0 ja reilun puolen tunnin jälkeen 4–0. Sen jälkeen Brasilia lähinnä pelasi minuutteja kellosta pois ja käänsi katsettaan perjantain Kroatia-otteluun.

Kanarialinnun keltainen vyöry ylitti Etelä-Korean

Vain seitsemän minuutin pelin jälkeen Lucas Paquetá avasi tilaa ja Raphinha onnistui voittamaan yksi vastaan yksi -tilanteen Etelä-Korean boksin reunalla. Syöttö takaviistoon meni koko puolustuspakan läpi Vinícius Júniorille, joka siirsi pallon hienolla maltilla Etelä-Korean maaliin.

Vain kolme minuuttia myöhemmin Richarlison riisti pallon Etelä-Korean rangaistusalueella ja sai potkun jaloilleen. Loukkaantumisestaan huolimatta pelannut Neymar ei jättänyt Seung-Gye Kimille mitään mahdollisuuksia, vaan huijasi maalivahdin pilkulta täysin väärään kulmaan.

Vartin kohdalla Etelä-Korea oli päästä peliin mukaan, kun Hee-Chan Hwang laukoi upeasti kahdestakymmenestä viidestä metristä. Alisson kuitenkin venyi upeaan torjuntaan ylänurkasta.  Etelä-Korean pienikin kiri kuitenkin pysähtyi, kun Brasilia teki tähänastisen turnauksen komeimman maalin.

Richarlison voitti irtopallon hieman Etelä-Korean rangaistusalueen ulkopuolella ja piti pelivälineen hienolla kontrollilla itsellään. Syöttö löysi Marquinhosin, joka pelasi boksin rajalla seinän kolmannelle Thiago Silvan kanssa. Selustaan juossut Richarlison pääsi viimeistelemään melkein tyhjiin Etelä-Korean puolustuksen ollessa tilanteesta täysin kuutamolla.

Edes kymmentä minuuttia edellisestä ei ollut ehtinyt kulua, kun Brasilian vyöry tuli taas. Joukkue hyökkäsi nopeasti vastaan ja Neymar löysi Viníciuksen vasemmalta laidalta. Real Madridin laitahyökkääjä chippasi pallon yli Etelä-Korean puolustuksen Paquetálle, joka viimeisteli tyylikkäästi suoraan ilmasta.

Puoliajan lopussa Brasilia loi vielä useamman loistopaikan, joista paras oli läpiajoon karanneella Richarlisonilla. Lisämaaleja ei kuitenkaan nähty ja tauolle lähdettiin Brasilian hurjassa 4–0 johdossa.

Kenttäpelaajat säästelivät, Alisson loisti

Etelä-Korea sai hetkellisen etsikkoajan toisen puoliajan alkuun, mutta se oli ottelun kannalta lopulta melko triviaalia. Ensimmäisten minuuttien jälkeen ottelua jatkettiin tutuissa merkeissä, kun Brasilia hallitsi sekä palloa että ottelutapahtumia. Joukkue pystyi myös luomaan tukun loistavia maalipaikkoja, ja etenkin Raphinhalla oli useampikin huippupaikka lisätä itsensä maalintekijöiden listaan, mutta tappavin tarve maalinteosta oli jo kadonnut.

Reilun tunnin jälkeen Etelä-Korea sai kun varkain jälleen yhden huippupaikan, mutta Alisson otti uudestaan aivan uskomattoman torjunnan ja osoitti, että vaikka tulevat ottelut eivät samanlaista maali-ilottelua olisikaan, niin myös maalilta löytyy mies, johon voi ratkaisuotteluissa nojata.

Vartti ennen pelin loppua Alissonin nolla kuitenkin rikkoutui. Etelä-Korea sai vapaapotkun, jonka Brasilian puolustus onnistui purkamaan. Pallo jäi kuitenkin elämään Brasilian rangaistusalueen ulkopuolelle ja Seung-Ho Paik kiskaisi upean kaukolaukauksen yläkulmaan.

Ottelun lopussa ei merkittäviä paikkoja nähty kummassakaan päässä, kun molemmat joukkueet jo hieman odottelivat loppuvihellystä. Brasilia jatkoi puolivälieriin upealla 4–1 voitolla, joka oli todella myrskyvaroitus perjantain päiväpelissä vastaan asettuvalle Kroatialle.


Sheffield United - Arsenal
AFC Bournemouth - Luton Town