Englanti nappasi jopa tylyn oloisen 3-0 voiton Senegalista Qatarin MM-kisojen neljännesvälierissä ja jatkoi turnauksen puolivälieriin. Siellä joukkue saa vastaansa Ranskan. Senegal avasi pelin hyvin ja vaikutti avausjaksolla vaarallisemmalta, mutta Englanti hyödynsi paikkansa paremin ja puolusti Senegalin pois pelistä. 

Senegal vakuutti, Englanti iski

Ottelu alkoi, kuten kahden passiivista jalkapalloa pelaavan joukkueen kohtaamisen voi olettaakin alkavan. Englanti ehti ensimmäisten kymmenminuuttisten aikana luomaan pari puolittaista maalintekoyritystä, mutta todellista vaaraa ei kummallakaan maalilla nähty. Kumpikin joukkue keskittyi enemmänkin kyttäilemään, mitä toinen tekee, ja välttämään minkäänlaisia riskejä.

Ottelun 22. minuutilla Senegal sai kuitenkin maalipaikan ikään kuin vahingossa, kun pallo kimposi Englannin puolustajasta Boulaye Dialle. Hyökkääjän yritys nousi kuitenkin maalin yli.  Myös seuraava loistopaikka tuli Senegalille. Bukayo Saka pelasi löysästi omalla alueella ja Senegal sai riistettyä pallon korkealla. Ismaila Sarr pääsi kääntymään ja pelasi Dian nokikkain Jordan Pickfordin kanssa. Englantilaisvahti kuitenkin torjui upeasti.

Ensimmäisen jakson edetessä Senegal alkoi ottaa kuskin paikkaa itselleen. Etenkin omaan päähän joukkue oli täyttä rautaa, eikä Englanti löytänyt minkäänlaisia keinoja puolustusmuodon murtamiseen.

Mutta kesken Senegalin vahvan jakson Englanti iski. Harry Kane pelattiin hienolla kombinaatiolla vapaaksi keskialueella. Englannin kapteeni löysi syötöllään syvyyteen juosseen Jude Bellinghamin, joka puolestaan pelasi takaviistoon Jordan Hendersonille. Liverpoolin keskikenttäpelaaja sai viimeistellä lähes tyhjään maaliin.

Lisäajan viimeisellä minuutilla Englanti tuplasi johtonsa. Jälleen Senegal menetti pallon kesken oman hyökkäyksensä ja Englanti hyökkäsi nopeasti vastaan. Bellingham mursi upealla kuljetuksellaan yhden Senegalin puolustuslinjan ja vapautti Phil Fodenin sekä Kanen ylivoimahyökkäykseen. Kane sai kunnian ohittaa Edouard Mendyn hyökkäyksen päätteeksi.

Maalin jälkeen ensimmäinen puoliaika mentiin Englannin komennossa. Kaikkineen jakso oli kuitenkin todella tasainen, ja Senegal jopa loi Englanti enemmän maaliodottamaa, ennen kuin päästi vastustajansa tekemään täysin ilmaisen toisen maalin. Englanti kuitenkin vaikutti joukkueista kärsivällisemmältä ja oli valmis kyttäillen odottamaan paikkojaan.

Englanti laskelmoi kellosta sekunnit pois

Senegalin päävalmentaja Aliou Cissé teki tauolla peräti kolme vaihtoa, joiden avulla hän toivoi kääntävänsä pelin suunnan joukkueelleen edulliseksi. Vaihdot eivät kuitenkaan merkittävästi Senegalin peliä piristäneet, vaan ottelua jatkettiin tylyn tehokkaan Englannin komennossa.

Vajaan tunnin kohdalla Foden oli jo kolmannen kerran järjestelemässä Englannin maalia. Pallonriisto keskialueella loi Manchester Cityn pelaajalle tilaa Englannin vasemmalla laidalla. Komea tempokuljetus jätti senegalilaispuolustajan nielemään nurmea. Komea poikittaissyöttö löysi Sakan, joka chippasi Kolme Leijonaa kolmen maalin johtoon.

Selvässä johdossa pelannut Englanti tyytyi puolustamaan pallollisena ja kontrolloimaan pelin virtausta. Senegalin ensimmäisen puoliajan hyvä vaihe oli muisto vain, kun englantilaiset hyydyttivät pelistä kaiken vauhdin pois ja hallitsivat tapahtumia laskelmoivan kypsästi.

Senegal ei enää kyennyt käynnistämään minkäänlaista kiriä, eikä voittajastsa ollut epäselvyyttä missään vaiheessa toista puoliaikaa. Puolivälierissä Englanti kohtaa hallitsevan maailmanmestarin Ranskan. Ottelu pelataan lauantaina 10. joulukuuta klo 21:00 Suomen aikaa.

Juttua muokattu 4.12. klo 23:19: Korjattu perjantai lauantaiksi


Kanada - Uusi-Seelanti