ComeOn

Launtaina pelattiin Qatarin MM-turnauksen ensimmäinen pudotuspeliottelu, jossa toisistaan mittaa ottivat Hollanti ja USA. Tapahtumarikkaan kamppailun voittajaksi nousi oranssipaitainen Louis van Gaalin miehistö, joka käytti omat paikkansa tehokkaasti hyväkseen.

Hollannin ja USA:n välinen neljännesvälieräottelu käynnistyi Gregg Belharterin miehistön heiluttaessa tahtipuikkoa. Christian Pulisicille siunaantui huippupaikka heti kolmen minuutin pelin jälkeen, mutta Hollannin maalia vartioinut Andries Noppert otti näyttävän jalkatorjunnan. Valkopaitainen Yhdysvaltojen joukkue oli alussa selkeästi aktiivisempi, Hollannin tyytyessä kyttäämään vastaiskuja.

Oranjen taktiikka tuotti tulosta kymmenennellä peliminuutilla, kun Memphis Depay iski pallon häkkiin kauniisti rakennetun hyökkäyksen jälkeen. Ratkaisevan syötön tilanteessa antoi Internazionalen Denzel Dumfries. Vauhdikkaan alun jälkeen pelin tempo laski ja palloa hallinnut USA näytti lamaantuneelta.

Jakson loppua kohden valkopaidat alkoivat kuitenkin jälleen saada juonesta kiinni. Hetki 40 peliminuutin täyttymisen jälkeen Timothy Weah pääsi tykittämään voimakkaasti Hollannin puolustuksen epäonnistuneen purkuyrityksen jälkeen, mutta Noppert jatkoi hyviä otteitaan Oranjen maalilla. Lähes välittömästi tämän jälkeen Sergino Dest nousi upeasti Hollannin rangaistusalueelle, mutta hänen vetonsa saatiin blokattua viime hetkillä. Aivan avausjakson loppuhetkillä Hollanti rokotti nukkuvaa USA:n puolustusta rajaheiton jälkitilanteesta. Dumfries toimi jälleen syöttäjänä ja Daley Blind latasi oranssipaidat kahden maalin johtoon.

Peli jatkoi aaltoiluaan toisella jaksolla – Dumfries nousi ottelun sankariksi

Toinenkin jakso alkoi suhteellisen vauhdikkaasti ja USA oli välittömästi lähellä kavennusta, kun Tim Ream pääsi yrittämään lähietäisyydeltä. Hollannin puolustus ehti kuitenkin hätiin ja siivosi pelivälineen väljemmille vesille. Depaylla oli lähes heti perään mahdollisuus toisessa päässä, mutta Matt Turnerin hieno reaktiotorjunta piti lukemat entisellään. Tämän jälkeen ottelussa koitti pienoinen suvantovaihe ja peli rauhoittui selkeästi.

Noin vartti ennen varsinaisen peliajan päättymistä alkoi kuitenkin tapahtua. Haji Wright reagoi Hollannin puolustuksen harhasyöttöön ja karkasi puolittain läpi. Mies ajautui kuitenkin pieneen kulmaan, eikä saanut kunnon laukausta aikaiseksi. USA kavensi 76. peliminuutilla, kun hetkeä aiemmin tuhlaillut Wright ohjasi onnekkaasti Pulisicin syötöstä joukkueensa maalin päähän. Maali sytytti USA:n jälleen mukaan taisteluun, mutta Belharterin ryhmä jäi lopulta ilman palkintoa.

Kesken jenkkien painostuksen Hollanti sai vastahyökkäyksen, josta syntyi pelin ratkaisu. Blind lähetti millintarkan keskityksen täysin vapaana odottaneelle Dumfriesille, joka kruunasi iltansa upealla osumalla. Ottelu päättyi näihin lukemiin, joten Hollanti on ensimmäinen puolivälieriin edennyt joukkue. Hienosti taistellut USA joutuu pakkaamaan laukkunsa. Lauantain toisessa pelissä pelissä kohtaavat Argentiina ja Australia.


Sheffield United - Arsenal
AFC Bournemouth - Luton Town