ComeOn

Jalkapallon MM-kisojen 2022 neljännesvälierät alkavat lauantaina. Näin otteluparit pudotuspelien ensimmäiselle kierrokselle muodostuvat.

Qatarin MM-kisojen lohkovaihe saatiin päätökseen perjantai-iltana, kun Etelä-Korea ja Sveitsi nappasivat turnauksen viimeiset pudotuspelipaikat jo aiemmin paikkansa neljännesvälierissä varmistaneiden Brasilian ja Portugalin rinnalla.

Aiemmin pudotuspeleihin olivat jo menneet A-lohkosta Hollanti ja Senegal, B-lohkosta Englanti ja USA, C-lohkosta Argentiina ja Puola, D-lohkosta Ranska ja kenties kisojen suurin yllättäjä Australia, E-lohkosta Espanja ja Saksan tiputtanut Japani sekä F-lohkosta Kroatia ja yllättäen alkulohkonsa voittanut Marokko.

Neljännesvälierät avataan Hollannin ja USA:n välisellä ottelulla Khalifa International Stadiumilla lauantaina klo 17:00 Suomen aikaa. Hollanti lähtee otteluun selvänä ennakkosuosikkina, mutta nuorekas ja dynaamista jalkapalloa pelaava USA pystyy varmasti haastamaan Oranjen, jonka peliä on tässä turnauksessa leimannut liiallinen staattisuus.

Samana iltana Argentiina saa vastaansa kenties koko tähänastisen turnauksen suurimman yllättäjän Australian. Australia yllätti kaikki kierrosta myöhemmin kaatamalla MM-kisojen potentiaaliseksi yllättäjäksi veikatun Tanskan ja etenemällä pudotuspeleihin toista kertaa historiassaan. Joukkue kuitenkin lähtee neljännesvälieriin selvänä altavastaajana, sillä se saa vastaansa Argentiinan, joka vaikeasta alusta huolimatta onnistui lopulta voittamaan lohkonsa odotusten mukaisesti. Argentiina ei kuitenkaan ole vakuuttanut pelillisesti, eikä se missään tapauksessa tule saamaan mitään ilmaiseksi Australiaa vastaan.

Seuraavana päivänä vastakkain ovat Ranska ja Puola sekä Englanti ja Senegal. Puola eteni pudotuspeleihin lopulta maalieron turvin ennen Meksikoa, ja sen pelaaminen on tässä turnauksessa ollut todella passiivista ja varovaista. Hallitseva maailmanmestari Ranska puolestaan jyräsi lohkovoittoon jo kahden ensimmäisen ottelukierroksen jälkeen, ja se pääsi kierrättämään käytännössä koko miehistöään lohkovaiheen päätösottelussa Tunisiaa vastaan.

Englanti lunasti odotukset ja voitti oman lohkonsa, vaikka jäikin maalittomaan tasapeliin USA:ta vastaan. Etenkin joukkueen hyökkäyspelistä on vaikea tehdä vielä johtopäätöksiä, sillä sen kaksi voittoa tulivat todella huonosti pelanneita Irania ja Walesia vastaan. Senegal puolestaan varmisti jatkopaikkansa dramaattisella voitolla Ecuadorista. Hallitseva Afrikan mestari uskoo varmasti, että se pystyy haastamaan Englannin paikasta puolivälierissä.

Maanantain otteluissa E-lohkon yllättäen ennen Espanjaa ja alkulohkoon jäänyttä Saksaa voittanut Japani saa vastaansa vuoden 2018 finalistin Kroatian. Kroatia on selvä ennakkosuosikki, mutta sekä Saksan että Espanjan voittanut Japani on sellaisessa liidossa, ettei sen tarvitse pelätä ketään. Päivän toisessa ottelussa kohtaavat G-lohkon voittanut Brasilia ja Etelä-Korea. Asetelmat tuohon otteluun ovat selvät kaikille, mutta Etelä-Korean työteliäs joukkue toivoo silti pystyvänsä yllättämään mestarisuosikin.

Neljännesvälierien viimeisenä päivänä tulessa ovat Marokko, joka haastaa Espanjan, sekä Sveitsi, joka lähtee kaatamaan Portugalia. Marokon ja Espanjan välinen ottelu saattaa olla todella mielenkiintoinen, sillä kumpikin pystyy upeaan hyökkäyspeliin, mutta molemmilla on ollut haasteita puolustuksensa pitävyyden kanssa. Sveitsi puolestaan lähtee altavastaajana otteluun Portugalia vastaan, mutta se näytti jo viime vuonna, että pystyy arvokisoissa venymään upeisiin tuloksiin.

Puolivälieräparit muodostuvat jokaisen neljännesvälierien ottelupäivän perusteella. Samana päivänä neljännesvälieränsä pelanneet joukkueet kohtaavat toisensa puolivälierissä. Lisää MM-kisojen 2022 pudotuspeleistä voit lukea tästä.

Jalkapallon MM-kisojen 2022 neljännesvälierät

Lauantaina 3.12.

Klo 17:00: Hollanti – USA
Klo 21:00: Argentiina – Australia

Sunnuntaina 4.12.

Klo 17:00: Ranska – Puola
Klo 21:00 Englanti – Senegal

Maanantaina 5.12.

Klo 17:00: Japani – Kroatia
Klo 21:00: Brasilia – Etelä-Korea

Tiistaina 6.12.

Klo 17:00: Marokko – Espanja
Klo 21:00: Portugali – Sveitsi


Wolverhampton Wanderers - Burnley
Luton Town - Arsenal