Kamerun onnistui nappaamaan ensimmäisen voittonsa jalkapallon MM-kisoissa sitten vuoden 2002. Joukkue kaatoi Qatarin MM-kisojen suurimman mestarisuosikin Brasilian G-lohkon päätöskierroksella. Lohkon tilanteeseen tulos ei kuitenkaan vaikuttanut, sillä Brasilia jatkoi pudotuspeleihin tappiosta huolimatta lohkovoittajana. Sveitsin voitto Serbiasta samaan aikaan tarkoitti Kamerunin turnauksen päättymistä alkulohkoon. 

Ensimmäinen puoliaika Brasilian vyörytystä

Otteluun lähes täysin kakkosmiehistöllään lähtenyt Brasilia sai heti ensimmäisillä minuuteilla huippupaikan, kun Antony repi itsensä läpi oikealta laidalta ja pelasi pallon toiseen aaltoon Fredille. Manchester Unitedin pelaaja ei kuitenkaan aivan saanut venytettyä itseään seurakaverinsa syöttöön.

Vajaan vartin jälkeen Gabriel Martinelli sai loistavan noston Kamerunin puolustuslinjan taakse ja pääsi puskemaan hyvältä paikalta. Devis Epassy venyi kuitenkin upeaan torjuntaan.

Peli jatkui odotetusti Brasilian hallinnassa. Puolen tunnin kohdalla Rodrygo hankki joukkueelleen loistavasta paikasta vapaapotkun, mutta yritys jäi heppoiseksi. Ottelu alkoi kuitenkin saada hieman rumia piirteitä, kun Rodrygoa rapattiin jälleen kortin arvoisesti. Tällä kertaa pallon taakse asettui Dani Alves, joka kuitenkin nosti pallon yli Kamerunin maalin.

Ensimmäinen puoliaika päättyi lopulta maalittomana Brasilian dominoinnista huolimatta. Canarinho piti palloa 68-prosenttisesti ja laukoi kymmenesti yhtä Kamerunin laukausta vastaan. Kamerunin paikka tuli aivan jakson lopussa, kun Bryan Mbeumo pääsi puskemaan aivan vapaasti Basilian maalin takatolpalta. Ederson otti kuitenkin hienon torjunnan.

Aboubakar toi neuvottomalta näyttäneelle Kamerunille voiton

Toisen jakson alussa Kamerun jatkoi hyvää vaihettaan. Heti puoliajan alussa Vincent Aboubakar pääsi laukomaan vaarallisesti, mutta veto viuhui Brasilian maalin ohi. Hetkeä myöhemmin Martinelli kuitenkin väläytteli vaarallisuuttaan uudestaan ja tunkeutui väkisin hyvään vetopaikkaan Kamerunin rangaistusalueella. Epassy kuitenkin torjui upeasti.

Seuranneesta kulmapotkusta Eder Militao meinasi jo päästä rikkomana ottelun kuparisen, mutta jälleen Epassy oli pallon tiellä. Hetken kuluttua myös Antony kokeili Epassyn päivän kuntoa, mutta Kamerunin maalivahti kesti.

Jakson edetessä hallinta alkoi siirtyä entistä enemmän Brasilialle, eikä Kamerunilla tuntunut enää olevan keinoja eikä jaksamista haastaa Brasilian tiivistä joukkuepuolustusta. Kymmenen minuuttia ennen ottelun loppumista vaihdosta tullut Raphinha tarjoili upean maalipaikan Bruno Guimaraesille, mutta Kamerunin puolustus ehti viime hetkellä väliin.

Ottelun lisäajalla Kamerun kuitenkin yllätti kaikki. Jerome Mbekeli lähetti upean keskityksen Brasilian topparien väliin ja Aboubakar pääsi puskemaan maalin, joka toi Kamerunille ensimmäisen voiton miesten MM-kisoissa sitten vuoden 2002 jälkeen. Aboubakar oli maalista niin onnessaan, että ryntäsi tuulettamaan maalia koko Kamerunin joukkueen kanssa ottaen samalla paitansa pois. Varoitus oli hyökkääjän toinen, ja niinpä tuuletus tiesi samalla ulosajoa. Se ei kuitenkaan hymyilevää kamerunilaista näyttänyt haittaavan.

Ottelun lopussa Brasilia loi vielä tukun todella hyviä maalipaikkoja, mutta kuin ihmeen kaupalla Kamerunin maali pysyi varjeltuna.

Brasilia varmisti tappiosta huolimatta lohkovoiton ja kohtaa neljännesvälierissä H-lohkon toiseksi tulleen Etelä-Korean. Ottelu pelataan maanantaina 5. joulukuuta klo 21:00 Suomen aikaa. Kamerun puolestaan sai päättää turnauksensa hienoon voittoon.