Etelä-Korea nappasi upean taisteluvoiton Portugalista, mikä toi sille paikan Qatarin MM-kisojen neljännesvälierissä jälleen yhden dramaattisen lohkovaiheen päätöskierroksen jälkeen. Varsinaisen peliajan tullessa täyteen Uruguay oli kiinni lohkon kakkospaikassa, mutta Heung-Min Sonin hieno yksilösuoritus käänsi vaa’an Etelä-Korean eduksi. Portugali eteni neljännesvälieriin tappiostaan huolimatta lohkovoittajana.

Vain viisi minuuttia peliä oi ehtinyt kulua, kun Portugali synkisti eteläkorealaisten tunnelmia. Pepe lähetti erinomaisen pitkän avauksen suoraan Diogo Dalotin jalkaan. Laitapuolustaja nousi Etelä-Korean rangaistusalueelle ja pelasi tyhjän maalin Ricardo Hortalle. Etelä-Korea ei maalista lannistunut. Vartin pelin jälkeen joukkue oli jo tasoittaa, kun Gue-Sung Cho jatkoi Heung-Min Sonin keskityksen ja Jin-Su Kim siirsi pallon takatolpalta tyhjään maaliin. Tilanne oli kuitenkin paitsio.

Jakson puolessavälissä Etelä-Korean vyörytys lopulta tuotti tulosta. Son antoi kulman ja pallo kimposi ihmeellisesti tilannetta väistäneen Cristiano Ronaldon selän kautta Young-Kwon Kimille. Ulsan Hyundain toppari ei epäonnistunut vaan toi joukkueensa tasoihin. Hetki ennen taukoa Ronaldo sai tilaisuuden paikata virheensä, kun Seung-Gyu Kim torjui Vitinhan laukauksen suoraan Portugalin kapteenille. Ruuti oli kuitenkin märkää.

Ensimmäinen puoliaika eteni lopulta hyvin jaksottaisesti. Portugali aloitti ottelun selvästi paremmin ja sai terävästä alustaan palkinnon maalin muodossa. Tämän jälkeen Etelä-Korea otti kuitenkin pelin komentoonsa ja onnistuikin kampeamaan itsensä tasoihin. Jakson loppu olikin sitten jälleen Portugalin hallintaa.

Toivo näytti jo menetetyltä, sitten Son iski

Toinen puoliaika alkoi Portugalin hallinnalla. Tunnin kohdalla pelaajistoaan melko railakkaasti kierrättänyt Fernando Santos vaihtoi vielä lisää tuoreita jalkoja Portugalin hyökkäykseen, mikä tuntui hieman sekoittavan joukkueen rytmiä, sillä pelin virtauksen hallinta alkoi kääntyä Etelä-Korealle.

Eteläkorealaiset tiesivät, että ilman voittoa ei pudotuspeleihin olisi asiaa, mikä luonnollisesti lisäsi joukkueen hyökkäysintoa. Tyypilleen uskollisesti kurinalaisesta joukkuepelistä pelaajat eivät kuitenkaan tinkineet, joten myöskään Portugali ei saanut merkittäviä paikkoja johtoaseman ottamiseen.

Etelä-Korean kiri ei kuitenkaan alkaakseen, kunnes juuri varsinaisen peliajan tullessa täyteen Son pääsi vastahyökkäykseen alimiehistä Portugalin puolustusta vastaan. Tottenhamin hyökkääjä hidasti peliä juuri sopivasti, että muut eteläkorealaiset ehtivät hyökkäykseen mukaan ja pelasi Hee-Chang Hwangin aivan vapaaksi Portugalin maalin eteen. Hwang ei erehtynyt, vaan iski maalin, jolla Etelä-Korea oli menossa pudotuspeleihin.

Näihin lukemiin ottelu myös päättyi. Samaan aikaan Uruguay johti Ghanaa kahdella maalilla, mikä tarkoitti, että yksikin Uruguayn lisämaali nostaisi eteläamerikkalaiset lohkon kakkospaikalle ennen Etelä-Koreaa. Joukkueen pelaajat kokoontuivatkin rinkiin seuraamaan lohkon toisen ottelun tapahtumia.

Ghana kuitenkin kesti Uruguayn hurjan vyörytyksen, mikä vapautti juhlat käyntiin eteläkorealaisten leirissä.

Neljännesvälierissä kurinalaisesti puolustava Etelä-Korea saa vastaansa G-lohkon voittajan, joka on todennäköisesti Brasilia. Vaikka joukkue osaakin puolustaa hyvin, täytyy sen parantaa omaa hyökkäyspeliään merkittävästi, jos se haluaa aiheuttaa ongelmia turnauksen suurimmalle mestarisuosikille, joka ei ole tähänastisessa turnauksessa päästänyt laukaustakaan kohti omaa maaliaan.


Kanada - Uusi-Seelanti