Brasilia voittaa MM-kisojen 2022 G-lohkon, ellei se satu häviämään Kamerunille niin, että Sveitsi onnistuisi kääntämään neljä maalia huonomman maalieron itsensä hyväksi. Kamerun on puolestaan vaikeassa paikassa, sillä sen on pakko ottaa voitto kisojen suurimmasta mestarisuosikista. Serbia taas on pakkovoiton edessä Sveitsiä vastaan, kun Sveitsille todennäköisesti riittää tasapeli.

Serbian ja Sveitsin välisestä ottelusta voi odottaa todella kuumaveristä, sillä maiden välillä on kiehunut ennenkin. Serbia kuuluu niihin maihin, jotka eivät ole vieläkään tunnustaneet Kosovoa itsenäiseksi valtioksi. Sveitsin joukkueessa puolestaan pelaa useita kosovolaistaustaisia pelaajia, kuten Xherdan Shaqiri ja Granit Xhaka.

Joukkueet kohtasivat myös vuoden 2018 MM-kisoissa, jolloin juuri Shaqirin ja Xhakan maalit nostivat Sveitsin voittoon. Kaksikko tuuletti maalejaan Kosovon albaaneihin liitettävällä kotkatuuletuksella, joka oli suora provokaatio Serbiaa kohtaan. Kun ottelussa on kaiken lisäksi hurjat pelilliset panokset, on mahdollista, että tunteet ottavat pelaajista vallan.

G-lohkon viimeisen kierroksen ottelut

2. joulukuuta 2022 klo 21:00: Kamerun – Brasilia (Lusail Iconic Stadium)
2. joulukuuta 2022 klo 21:00: Serbia – Sveitsi (Stadium 974)

#
Joukkue
PO
V
T
H
M
PST
1
Brasilia
3
2
0
1
3 - 1
6
2
Sveitsi
3
2
0
1
4 - 3
6
3
Kamerun
3
1
1
1
4 - 4
4
4
Serbia
3
0
1
2
5 - 8
1

Näin joukkueiden paremmuusjärjestys Qatarin MM-kisoissa määritellään: pisteet, maaliero, tehdyt maalit, keskinäisen ottelun tulos, maaliero keskinäisissä otteluissa, tehdyt maalit keskinäisissä otteluissa, fair play -pisteet, arvonta.

Brasilia (6 pistettä, maaliero +3)

Brasilia on jo varmasti pudotuspeleissä. Brasilia on myös varma lohkovoittaja, ellei se häviä Kamerunille Sveitsin voittaessa Serbian niin, että joukkueiden välinen maaliero kääntyy Sveitsin hyväksi. Tämä edellyttäisi joko Kamerunin tai Sveitsin usean maalin voittoa.

Brasilia selviää pudotuspeleihin, jos:

  • Brasilia on varmasti pudotuspeleissä. Myös lohkovoitto on melko varma

Sveitsi (3 pistettä, maaliero +/-0)

Sveitsille riittää Serbiaa vastaan tasapeli, paitsi jos Kamerun voittaa Brasilian. Kamerunin voittaessa myös Sveitsin on pakko voittaa, jos se haluaa pudotuspeleihin. Sveitsi voi myös nousta lohkokärkeen, jos se voittaa ja Brasilia häviää niin, että joukkueiden päätöskierroksen maaliero on vähintään +4 Sveitsin hyväksi. Tappiolla Sveitsi jää varmuudella alkulohkoon.

Sveitsi selviää pudotuspeleihin, jos:

  • Se voittaa Serbian
  • Se pelaa Serbian kanssa tasan, eikä Kamerun voita Brasiliaa

Kamerun (1 piste, maaliero -1)

Kamerun on Brasiliaa vastaan pakkovoiton edessä. Edes voitto ei kuitenkaan riitä pudotuspeleihin, jos Sveitsi voittaa Serbian. Toisaalta myös Serbia voi nousta Kamerunin edelle, vaikka molemmat joukkueet voittaisivat, jos se voittaa Sveitsin useammalla maalilla kuin Kamerun voittaa Brasilian. Tappiolla tai tasapelillä Kamerunin turnaus päättyy tähän.

Kamerun selviää pudotuspeleihin, jos:

  • Se voittaa Brasilian ja Sveitsi sekä Serbia pelaavat tasan
  • Se voittaa Brasilian ja Serbia voittaa Sveitsin, mutta ei liian suurella maalierolla

Serbia (1 piste, maaliero -2)

Serbian on pakko voittaa Sveitsi, jos se mielii pudotuspeleihin. Tappiolla tai tasapelillä MM-kisat päättyvät alkulohkoon. Jos Kamerun ei voita Brasiliaa, voitto vie Serbian varmasti pudotuspeleihin. Jos Kamerun voittaa Brasilian, täytyy Serbian voittaa Sveitsi useammalla maalilla kuin Kamerun on voittanut Brasilian edetäkseen neljännesvälieriin.

Serbia selviää pudotuspeleihin, jos:

  • Se voittaa Sveitsin, eikä Kamerun voita Brasiliaa
  • Se voittaa Sveitsin ja Kamerun voittaa Brasilian, mutta Serbia voittaa isommalla maalierolla

Wolverhampton Wanderers - AFC Bournemouth