Espanja kohtaa omassa ottelussaan Japanin. Voitolla Espanja voittaa lohkon ja tasapelillä se jatkaa varmasti pudotuspeleihin. Äärimmäisen todennäköisesti tappiokin riittää jatkopaikkaan joukkueen hyvän maalieron vuoksi. Japani ja Costa Rica puolestaan tietävät molemmat, että voitolla jatkopaikka on varma ja tasapelilläkin todella lähellä. Saksa puolestaan tarvitsee Costa Ricasta voiton, eikä sekään välttämättä riitä.

Näin määritellään joukkueiden keskinäinen järjestys jalkapallon MM-kisoissa: pisteet, maaliero, tehdyt maalit, keskinäisen ottelun tulos, maaliero keskinäisissä otteluissa, tehdyt maalit keskinäisissä otteluissa, fair play -pisteet, arvonta.

E-lohkon viimeisen kierroksen ottelut

1. joulukuuta 2022 klo 21:00: Japani – Espanja (Khalifa International Stadium)
1. joulukuuta 2022 klo 21:00: Costa Rica – Saksa (Al Bayt Stadium)

#
Joukkue
PO
V
T
H
M
PST
1
Japani
3
2
0
1
4 - 3
6
2
Espanja
3
1
1
1
9 - 3
4
3
Saksa
3
1
1
1
6 - 5
4
4
Costa Rica
3
1
0
2
3 - 11
3

Espanja (4 pistettä, maaliero +7)

Voitolla Japanista Espanja jatkaa pudotuspeleihin ja voittaa myös lohkonsa. Myös tasapelillä Espanja on varmasti pudotuspeleissä, mutta voi jäädä lohkokakkoseksi, jos Costa Rica voittaa Saksan. Jos Espanja häviää ottelun, etenee se hyvän maalieronsa takia todennäköisesti silti jatkopeleihin, jos Costa Rica ja Saksa pelaavat tasan tai jos Saksa voittaa ottelun. Teoriassa Espanja voi kuitenkin pudota jatkosta, jos se häviää Japanille ja Saksa voittaa Costa Rican niin, että Saksan päätöskierroksen maaliero on kahdeksan maalia parempi kuin Espanjalla.

Espanja jatkaa pudotuspeleihin, jos:

 • Se voittaa Japanin
 • Se pelaa Japanin kanssa tasan
 • Se häviää Japanille ja Costa Rica pelaa Saksan kanssa tasan
 • Se häviää Japanille ja Saksa voittaa Costa Rican, mutta ei niin, että päätöskierroksen maaliero olisi kahdeksan parempi kuin Espanjalla

Japani (3 pistettä, maaliero 0)

Voitolla Japani etenee pudotuspeleihin. Voitolla Espanjasta Japani myös voittaa E-lohkon, ellei Costa Rica voita Saksaa yli kahdeksalla maalilla. Japani voi päästä pudotuspeleihin myös tasapelillä, jos Costa Rica ja Saksa pelaavat tasan, tai jos Saksa voittaa vain yhdellä maalilla ja Japani on tehnyt vähintään yhtä monta maalia kuin Saksa. Tappiolla Japani on varmasti ulkona pudotuspeleistä.

Japani etenee pudotuspeleihin, jos:

 • Se voittaa Espanjan
 • Se pelaa Espanjan kanssa tasan ja Costa Rica sekä Saksa pelaavat tasan
 • Se pelaa Espanjan kanssa tasan ja Saksa voittaa Costa Rican vain yhdellä maalilla niin, että Japani on tehnyt päätöskierroksella vähintään yhtä monta maalia kuin Saksa

Costa Rica (3 pistettä, maaliero -6)

Jos Costa Rica voittaa Saksan, etenee se varmasti pudotuspeleihin. Tässä tilanteessa se myös voittaisi lohkonsa, jos Espanja ei voita Japania. Tasapelillä Costa Rica etenee pudotuspeleihin, jos Japani häviää Espanjalle. Tappiolla Costa Rican MM-kisat päättyvät tähän.

Costa Rica etenee pudotuspeleihin, jos:

 • Se voittaa Saksan
 • Se pelaa Saksan kanssa tasan ja Japani häviää Espanjalle

Saksa (1 piste, maaliero -1)

Saksa on päätöskierroksella pakkovoiton edessä. Sekä tappio että tasapeli Costa Ricaa vastaan tietäisivät MM-kisojen päättymistä lohkovaiheeseen toisen kerran peräkkäin. Voittokaan ei välttämättä riitä. Jos Japani voittaa Espanjan, tulisi Saksan voittaa Costa Rica niin, että se ottaa Espanjan kahdeksan maalia paremman maalieron kiinni päätöskierroksella. Jos Japani ja Espanja taas pelaavat tasan, tulee Saksan voittaa Costa Rica vähintään kahdella maalilla, tai yhdellä maalilla niin, että se on tehnyt vähintään maalin Japania enemmän.

Saksa etenee pudotuspeleihin, jos:

 • Se voittaa Costa Rican ja Japani häviää Espanjalle
 • Se voittaa Costa Rican niin, että sen päätöskierroksen maaliero on kahdeksan parempi kuin Espanjalla ja Espanja häviää Japanille
 • Se voittaa Costa Rican vähintään kahdella maalilla ja Espanja pelaa Japanin kanssa tasan
 • Se voittaa Costa Rican yhdellä maalilla Japanin ja Espanjan pelatessa tasan ja tekee enemmän maaleja kuin Japani