Jalkapallon MM-kisojen C-lohko eteni tiukkana aina kalkkiviivoille saakka. Lopulta Meksikon ja Puolan välinen paremmuus ratkesi yhdellä ainoalla maalilla. 

Qatarin MM-kisojen C-lohkossa oli ennen päätöskierrosta tilanne, jossa kaikilla joukkueilla oli mahdollisuus sekä edetä pudotuspeleihin että joutua kotimatkalle. Parhaassa tilanteessa oli Puola, joka olisi sekä voitolla että tasapelillä edennyt varmasti jatkopeleihin. Myös tappio saattoi riittää Puolalle, jos lohkon toinen ottelu menisi sopivasti.

Argentiina, Saudi-Arabia ja Meksiko olivat tilanteessa, jossa ainoastaan voitto riittäisi varmistamaan paikan neljännesvälierissä. Kun Puola sai vastaansa lohkon materiaalivahvimman joukkueen Argentiinan ja Meksiko kohtasi Saudi-Arabian, olivat lähtökohdat päätöskierrokselle mitä herkullisimmat.

Asetelmat eivät pettäneet, sillä draamaa oli tarjolla aivan viimeisille minuuteille asti.

Argentiina suorastaan dominoi ensimmäistä puoliaikaa Puolaa vastaan, mutta Wojciech Szczęsny piti eurooppalaisjoukkueen pudotuspelihaaveita elossa. Puolalaisvahti torjui avauspuoliskolla yhteensä seitsemän kertaa, mukaan lukien Lionel Messin pilkun. Tauolle lähdettiin kuitenkin maalittomassa tasatilanteessa.

Myös Meksikon ja Saudi-Arabian välisessä pelissä nähtiin avausjaksoa dominoinut joukkue. Meksiko oli joukkueista aloitteellisempi, vaarallisempi ja kaikin puolin parempi. Maalia se ei kuitenkaan onnistunut tekemään, ja taukovihellys koitti 0-0 tilanteessa.

Taukotilanteen mukaisesti Puola olisi jatkanut pudotuspeleihin lohkovoittajana ja Argentiina lohkokakkosena.

Toinen puoliaika muutti kuitenkin kaiken. Alexis Mac Allister siirsi Argentiinan johtoon 46. minuutilla ja vain minuuttia myöhemmin myös Meksiko johti omaa otteluaan Henry Martinin maalilla. Tässä tilanteessa Argentiina oli menossa lohkovoittoon, mutta Puola oli vielä niukasti nappaamassa toista jatkopaikkaa Meksikoa paremman maalieron ansiosta.

Kun Julián Álvarez kuitenkin osui vielä Argentiinalle ja Luis Chávez Meksikolle, oltiin tilanteessa, jossa Puolalla ja Meksikolle oli sekä sama määrä pisteitä että täysin identtinen maaliero. Kun myös joukkueiden keskinäinen ottleu oli päättynyt tasan, oltiin paremmuutta ratkomassa jo Fifan kurinpitopisteiden, eli keltaisten ja punaisten korttien määrän, perusteella.

Puola olisi edennyt jatkopeleihin myös kurinpitopisteiden turvin, mutta lopullisen helpotuksen puolalaisille helpotuksen toi kuitenkin lopulta Saudi-Arabian Salem Al-Dawsari, joka kavensi tilanteeksi Meksikoa vastaan 1-2 lisäajan alussa. Niinpä Puola jatkoi pudotuspeleihin yhtä maalia paremmalla maalierolla kuin Meksiko.

Argentiina kohtaa lohkovoittajana neljännesvälierissä D-lohkon kakkosen eli Australian. Ottelu pelataan lauantaina klo 21:00 Suomen aikaa. Puola puolestaan pelaa pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella Ranskaa vastaan sunnuntaina klo 17:00.


Wolverhampton Wanderers - AFC Bournemouth