Pakkovoiton edessä ollut Tunisia pelasi upean ottelun kokoonpanoaan kierrättänyttä Ranskaa vastaan ja nappasi 1-0 voiton. Uroteko ei kuitenkaan tuonut jatkopaikkaa, kun Australia voitti omassa ottelussaan Tanskan. Puolivaloilla pelannut Ranska voitti lohkon tappiosta huolimatta ja jatkaa MM-kisojen pudotuspeleihin. 

Lohkovoittonsa jo käytännössä varmistanut Ranska lähti otteluun Tunisiaa vastaan todella kokeilupitoisella kokoonpanolla. Kentälle marssineista pelaajista vain Raphaël Varane ja Aurélien Tchouaméni olivat avauksessa myös edellisessä pelissä Tanskaa vastaan.

Tämä oli kostautua jo ensimmäisen kymmenminuuttisen aikana. Tunisia otti pelin kontrolliinsa heti alussa ja oli joukkueista selvästi aloitteellisempi. Kymmenen minuutin kohdalla Nader Ghandri siirsi pallon vapaapotkusta Ranskan maaliin, mutta tilanne tuomittiin paitsioksi. Maali olisi ollut Tunisialle äärimmäisen tärkeä, sillä vain voitolla joukkueella oli mahdollisuus edetä pudotuspeleihin.

Jakson toiselle puoliskolle tultaessa Ranska alkoi kuitenkin päästä peliin mukaan ja sen yksittäisten pelaajien laatu alkoi näkyä. Tunisia kuitenkin loi hyökkäyksillään enemmän vaaraa. Reilun puolen tunnin jälkeen Wahbi Khazri laukoi painavasti noin kahdestakymmenestä metristä, mutta Ranskan maalilla aloittanut Steve Mandanda selvitti tilanteen.

Tunisia aloitti todella kovaa, mutta jakson edetessä peli vähän tasoittui. Pallonhallinta kääntyi lopulta Ranskalle, ja myös maaliodottama oli ensimmäisellä puoliajalla Ranskan puolella Tunisian useammasta maalipaikasta huolimatta. Tunisian tilanne oli kuitenkin toisen jakson alkaessa hyvä, sillä Australia ja Tanska olivat tasatilanteessa, jolloin yhdenkin maalin voitto riittäisi Tunisialle sille pudotuspeleihin.

Heti toisen puoliajan alussa Aissa Laidouni pääsi laukomaan vihaisesti voitettuaan yksiykkösen Ranskan rangaistusalueella, mutta ei saanut suunnattua vetoaan maalia kohti. Vajaan tunnin kohdalla Tunisia lopulta sai palkintonsa. Tunisia riisti pallon keskialueella, Khazri murtautui väkisin Ranskan puolustuslinjan läpi ja sijoitti pallon Mandandan ulottumattomiin.

Tällä tuloksella Tunisia oli menossa pudotuspeleihin, sillä Australia ja Tanska olivat samaan aikaan maalittomassa tasatilanteessa. Tunisian epäonneksi Australia kuitenkin meni Tanskaa vastaan johtoon vain hetki myöhemmin ja nappasi lohkon kakkospaikan takaisin itselleen.

Ranska puolestaan alkoi lisätä höyryä hyökkäyssuuntaan vaihtamalla sekä Kylian Mbappén että Antoine Griezmannin sisään. Vaihdot käänsivät pelin hallinnan melko täysin Ranskalle. Toisaalta Tunisia myös antoi Ranskan pitää palloa, sillä se tiesi, että se oli hoitanut oman leiviskänsä; 1–0 voitto riittäisi pudotuspeleihin, jos Australia ja Tanska pelaisivat tasan.

Varsinaisen peliajan tullessa täyteen Mbappé oli lähellä tuoda Ranskan tasoihin hienolla henkilökohtaisella suorituksellaan, mutta Aymen Dahmen torjui hienosti. Hetkeä myöhemmin Randal Kolo Muanilla oli loistopaikka, mutta Tunisian puolustus ehti blokkaamaan.

Lähes täysin samaan aikaan, kun Australian ja Tanskan välinen ottleu päättyi Australian voittoon, mikä varmisti Tunisian jäämisen alkulohkoon, Griezmann iski Tunisian rangaistualueelle pyörimään jääneen pallon Tunisian maaliin. Maalia ei lopulta hyväksytty paitsion vuoksi, mutta hylkäys oli lähinnä kosmetiikkaa lohkon lopputulosten kannalta.

Lohkon voittanut Ranska kohtaa pudotuspeleissä C-lohkon kakkosen sunnuntaina klo 17:00 Suomen aikaa. Tunisian turnaus puolestaan päättyi upeasta taistelusta huolimatta tähän.

Lisää MM-kisojen pudotuspeleistä voit lukea täältä.


Wolverhampton Wanderers - AFC Bournemouth