Qatarin MM-kisojen C-lohko pelataan päätökseensä tänään. Lohkon tilanne on äärimmäisen kimurantti, sillä jokaisella joukkueella on vielä mahdollisuudet sekä jatkopaikkaan että pudotuspeleistä rannalle jäämiseen. On myös mahdollista, että C-lohkon toinen jatkoon menijä joudutaan ratkaisemaan arvonnalla.

Näin määritellään joukkueiden keskinäinen järjestys jalkapallon MM-kisoissa: pisteet, maaliero, tehdyt maalit, keskinäisen ottelun tulos, maaliero keskinäisissä otteluissa, tehdyt maalit keskinäisissä otteluissa, fair play -pisteet, arvonta.

C-lohkon viimeisen kierroksen ottelut

30. marraskuuta 2022 klo 21:00: Puola – Argentiina (Stadium 974)
30. marraskuuta 2022 klo 21:00: Saudi-Arabia – Meksiko (Lusail Iconic Stadium)

#
Joukkue
PO
V
T
H
M
PST
1
Argentina
3
2
0
1
5 - 2
6
2
Puola
3
1
1
1
2 - 2
4
3
Meksiko
3
1
1
1
2 - 3
4
4
Saudi-Arabia
3
1
0
2
3 - 5
3

Puola (4 pistettä, maaliero +2)

Jos Puola voittaa Argentiinan, voittaa se myös koko lohkon. Jos Puola pelaa Argentiinan kanssa tasan, jatkaa se varmasti pudotuspeleihin, mutta lohkovoitto riippuu siitä, voittaako Saudi-Arabia Meksikon. Jos Saudi-Arabia voittaa, Puola on lohkokakkonen. Tappiolla Puola jää lohkovaiheeseen, jos Saudi-Arabia voittaa Meksikon, tai jos Saudi-Arabia ja Meksiko pelaavat tasan, mutta Puola on hävinnyt yli kolmella maalilla, tai jos Meksiko voittaa vähintään yhden maalin isommalla erolla kuin Puola häviää.

Puola pääsee pudotuspeleihin, jos:

 • Se voittaa Argentiinan
 • Se pelaa Argentiinan kanssa tasan
 • Puola häviää Argentiinalle ja Meksiko voittaa Saudi-Arabian, mutta pienemmällä maalierolla kuin Argentiina on voittanut Puolan
 • Puola häviää Argentiinalle maksimissaan kahdella maalilla ja Saudi-Arabia ja Meksiko pelaavat tasan

Argentiina (3 pistettä, maaliero +1)

Jos Argentiina voittaa Puolan, jatkaa se varmasti myös pudotuspeleihin. Voitolla Argentiina myös nousee lohkokärkeen, ellei Saudi-Arabia voita Meksikoa vähintään kolme maalia paremmalla maalierolla kuin Argentiina voittaa Puolan. Tasapelillä Argentiina etenee pudotuspeleihin, jos Saudi-Arabia ja Meksiko pelaavat tasan, tai jos Meksiko voittaa alle kolmella maalilla. Lohkovoittoon Argentiina ei kuitenkaan tasapelillä voi nousta. Tappiolla Argentiina on ulkona pudotuspeleistä.

Argentiina pääsee pudotuspeleihin, jos:

 • Se voittaa Puolan
 • Se pelaa Puolan kanssa tasan ja myös Meksiko ja Saudi-Arabia ovat pelanneet tasan
 • Se pelaa Puolan kanssa tasan ja Meksiko voittaa Saudi-Arabian alle kolmella maalilla

Saudi-Arabia (3 pistettä, maaliero -1)

Saudi-Arabia on voitolla varmasti pudotuspeleissä. Joukkue on edennyt MM-kisojen pudotuspeleihin vain kerran aiemmin, vuonna 1994. Jos Argentiina ja Puola pelaavat tasan, on Saudi-Arabia voitolla lohkovoittaja. Puolan voittaessa Saudi-Arabia olisi lohkokakkonen, kun taas Argentiinan voittaessa Saudi-Arabian olisi voitettava Meksiko vähintään kolme maalia paremmalla maalierolla kuin millä Argentiina voittaa Puolan. Saudi-Arabia selviää pudotuspeleihin myös tasapelillä, jos Puola voittaa Argentiinan. Tappiolla Saudi-Arabia taas on varmasti ulkona jatkopeleistä.

Saudi-Arabia etenee pudotuspeleihin, jos:

 • Se voittaa Meksikon
 • Se pelaa Meksikon kanssa tasan ja Argentiina häviää Puolalle

Meksiko (1 piste, maaliero -2)

Meksiko voi edetä pudotuspeleihin vain, jos se voittaa Saudi-Arabian. Muilla tuloksilla joukkueen taival päättyy alkulohkoon ensimmäistä kertaa vuoden 1978 jälkeen. Voittokaan ei kuitenkaan välttämättä riitä. Meksiko jatkaa pudotuspeleihin voittamalla Saudi-Arabian vain silloin, jos Argentiina häviää, tai jos Puola ja Argentiina pelaavat tasan, ja Meksiko voittaa Saudi-Arabian yli kolmella maalilla, tai jos Argentiina voittaa Puolan vähintään kahdella maalilla; tai jos Argentiina voittaa yhdellä maalilla, mutta Meksiko voitta Saudi-Arabian vähintään kahdella maalilla.

Meksiko pääsee pudotuspeleihin, jos:

 • Se voittaa Saudi-Arabian ja Argentiina häviää
 • Se voittaa Saudi-Arabian yli kolmella maalilla ja Argentiina pelaa Puolan kanssa tasan
 • Se voittaa Saudi-Arabian ja Argentiina voittaa Puolan vähintään kahdella maalilla
 • Se voittaa Saudi-Arabian vähintään kahdella maalilla ja Argentiina voittaa Puolan

Ratkaistaanko C-lohkon pudotuspelijoukkueet arvonnalla?

C-lohkosta tekee äärimmäisen mielenkiintoisen myös se, että jos Meksiko voittaa Saudi-Arabian samoin lukemin kuin Argentiina voittaa Puolan, joudutaan Meksikon ja Puolan välinen paremmuus ratkaisemaan fair play -pisteiden, eli lohkovaiheessa saatujen korttien, perusteella. Jos kortitkin sattuisivat menemään tasan, joudutaan joukkueista arpomaan se, joka jatkaa pudotuspeleihin. Ennen päätöskierrosta Meksikolla on kuusi keltaista korttia ja Puolalla neljä.