Sekä Kroatia että Marokko lähtevät F-lohkon päätöskierroksella tilanteesta, jossa tasapeli riittää pudotuspelipaikkaan. Myös tappio saattaa riittää kummallekin joukkueelle, jos lohkon toinen peli päättyy sopivasti. Belgia on puolestaan käytännössä pakkovoiton edessä, jos se mielii jahdata vielä kultaisen sukupolvensa ensimmäistä finaalipaikkaa.

Näin määritellään joukkueiden keskinäinen järjestys jalkapallon MM-kisoissa: pisteet, maaliero, tehdyt maalit, keskinäisen ottelun tulos, maaliero keskinäisissä otteluissa, tehdyt maalit keskinäisissä otteluissa, fair play -pisteet, arvonta.

F-lohkon viimeisen kierroksen ottelut

1. joulukuuta 2022 klo 17:00: Kroatia – Belgia (Ahmad bin Ali Stadium)
1. joulukuuta 2022 klo 17:00: Kanada – Marokko (Al Thumama Stadium)

#
Joukkue
PO
V
T
H
M
PST
1
Marokko
3
2
1
0
4 - 1
7
2
Kroatia
3
1
2
0
4 - 1
5
3
Belgia
3
1
1
1
1 - 2
4
4
Kanada
3
0
0
3
2 - 7
0

Kroatia (4 pistettä, maaliero +3)

Kroatia nappaa lohkovoiton, jos se voittaa Belgian, eikä Marokko ylly todellisiin murskajaisiin Kanadaa vastaan. Myös tasapelillä Kroatia on varmasti jatkossa, ja myös lohkovoittaja, jos Marokko ei voita Kanadaa. Tappiolla Kroatia selviää pudotuspeleihin vain, jos Marokko häviää Kanadalle.

Kroatia selviää pudotuspeleihin, jos:

  • Se voittaa Belgian
  • Se pelaa Belgian kanssa tasan
  • Se häviää, mutta myös Marokko häviää, eikä sen maaliero ajaudu Marokko huonommaksi

Marokko (4 pistettä, maaliero +2)

Marokko selviää MM-kisojen pudotuspeleihin ensimmäistä kertaa vuoden 1986 jälkeen, jos se ei häviä päätöskierroksella lohkojumbona olevalla Kanadalle. Voitolla Marokko voi jopa voittaa lohkonsa, jos Kroatia ei voita Belgiaa. Tasapelillä se on varma lohkokakkonen. Tappiokin riittää pudotuspeleihin, jos Kroatia voittaa Belgian, tai jos Kroatia ja Belgia pelaavat tasan, eikä Marokko häviä yli kahdella maalilla.

Marokko selviää pudotuspeleihin, jos:

  • Se voittaa Kanadan
  • Se pelaa Kanadan kanssa tasan
  • Se häivää, mutta myös Belgia häviää
  • Se häviää maksimissaan kahdella maalilla ja Kroatia ja Belgia pelaavat tasan
  • Se häviää ja Belgia voittaa Kroatian niin, että Marokon maaliero nousee Kroatiaa paremmaksi

Belgia (3 pistettä, maaliero -1)

Belgia pääsee pudotuspeleihin, jos se voittaa Kroatian. Lohkovoittoon se ei kuitenkaan riitä, jos myös Marokko voittaa päätöskierroksen ottelunsa. Myös tasapelillä Belgia voi selvitä jatkoon, mutta vain siinä tapauksessa, että Marokko häviää vähintään neljällä maalilla Kanadalle. Tappiolla Belgian turnaus päättyy varmasti tähän.

Belgia selviää pudotuspeleihin, jos:

  • Se voittaa Kroatian
  • Se pelaa Kroatian kanssa tasan, ja Marokko häviää vähintään neljällä maalilla

Kanada (0 pistettä, maaliero -4)

Kanadan turnaus päättyy varmasti alkulohkoon. Lohkokolmoseksi Kanada voi nousta, jos se voittaa Marokon ja Belgia häviää Kroatialle niin, että sen maaliero nousee Belgiaa paremmaksi. Pudotuspeleihin tie ei kuitenkaan enää vie.