Yhdeksi kisojen mustista hevosista veikkailtu Tanska hävisi lohkovaiheen päätösottelunsa Australialle 1-0 ja jäi oman lohkonsa jumboksi. Australia puolestaan venyi todella kovaan temppuun ja venyi D-lohkon ennakolta heikoimpana joukkueena miesten MM-kisojen pudotuspeleihin ensi kertaa sitten vuoden 2006. 

Tanska aloitti ottelun terävämpänä. Kuuden minuutin kohdalla Martin Braithwaite oli päästä jatkamaan Jesper Lindstrømin keskityksen aivan Australian maalin edestä, mutta ei aivan ulottunut palloon. Muutamaa minuuttia Mathias Jensen laukoi tulisesti pienestä kulmasta, mutta Mathew Ryan torjui tilanteen kulmaksi. Vajaan kahdenkymmenen minuutin kohdalla Joakim Mæhle käänsi pallon vaarallisesti Australian maalin eteen, mutta jälleen Ryan pelasti oseanialaiset.

Yllättävä Tanskan aktiivinen alku ei toki ollut. Australia tiesi, että sille riittäisi myös tasapeli jatkopaikkaan, ellei Tunisia voittaisi Ranskaa. Tanska oli puolestaan pakkovoiton edessä, sillä mikään muu tulos ei veisi sitä pudotuspeleihin.

Jakson puolivälissä Tanska murtautui hienosti Australian rangaistusalueelle Andreas Skov Olsenin kautta, mutta Jensenin laukaus jäi tällä kertaa heppoiseksi. Hetkeä myöhemmin Lindstrøm murtautui väkisin Australian maalin eteen, mutta ei onnistunut viimeisessä ratkaisussaan. Jakson lopussa Lindstrøm pääsi taas karkaamaan Australian puolustukselta, mutta viimeistely-yrityksessä ei ollut laatua.

Tanska tuli otteluun kovalla höyryllä, mutta ei onnistunut käyttämään alun etsikkoaikaansa. Ensimmäisen puoliajan edetessä Australia pääsi paremmin peliin mukaan ja onnistui, Tanskan muutamista puolittaisista paikoista huolimatta, tiivistämään puolustustaan. Tanska hallitsi palloa 66 prosenttia ajasta, mutta laukaukset menivät sille vain 5–4.

Kun Tunisian ja Ranskan peli oli samaan aikaan 0–0, oli Australia tällä tuloksella menossa miesten MM-kisojen pudotuspeleihin vasta toista kertaa historiassaan.

Tanska oli toisen jakson alussa hieman ongelmissa hyökkäyspelin rakenteensa kanssa. Tunnin kohdalla Australia oli jo tasoittanut ottelun laukaukset. Hieman epätoivoisesti hyökännyt Tanska koki todellisen takaiskun 61. minuutilla, kun Australia karkasi vastahyökkäykseen. Matthew Leckie vei Mæhlea kuin litran mittaa ja vei Australian johtoon tarkalla laukauksella maalin alakulmaan.

Vain hetkeä aiemmin Tunisia oli noussut livetaulukossa lohkon toiseksi menemällä johtoon Ranskaa vastaan. Australian maali tiesi kuitenkin sitä, että joukkue oli taas pudotuspelipaikassa kiinni.

Tanskan kiri ei ottanut lähteäkseen myöskään Australian maalin jälkeen. 70. minuutin kohdalla joukkue oli toivottamasta hyökkäämisestään huolimatta saada rangaistuspotkun, kun vaihtopelaaja Kasper Dolbergia rikottiin Australian rangaistusalueen sisällä. Dolberg oli kuitenkin tilanteessa paitsiossa.

Hetkeä myöhemmin Andreas Cornelius löytyi vapaana Australian boksin sisältä, mutta hyökkääjän pusku epäonnistui täysin. Tanska jatkoi vyöryttämistään, mutta ei oikein löytänyt avaimia Australian tiiviin puolustusmuodon avaamiseen. Myös hermostuneisuus alkoi näkyä pelaajien otteissa.

Varsinaisen peliajan päättyessä Tanska oli edelleen ilman huippupaikkoja. Paras tilanne aukesi kentälle vaihdetulle Alexander Bah’lle, jonka veto rangaistusalueen kulmasta oli kuitenkin todella huono. Lisäajallakaan Tanska ei saanut enää valmista aikaiseksi, joten Australia eteni voitolla pudotuspeleihin.

Kaksi voittoa ja paikka pudotuspeleissä on Australialta todella kova suoritus, sillä sitä veikkailtiin alun perin koko lohkon heikoimmaksi joukkueeksi. Tanskalle jääminen lohkovaiheeseen on sen sijaan todella kova pettymys, sillä juutteja veikkailtiin lohkon kärkitaistoon ja jopa yhdeksi kisojen potentiaalisista mustista hevosista. Tanska selvisi vuosi sitten EM-kisojen välieriin.

Australia oli viimeksi MM-kisojen jatkopeleissä vuoden 2006 MM-kisoissa. Sen jälkeen se on jäänyt kolmesti peräkkäin lohkovaiheeseen. Australia kohtaa neljännesvälierissä C-lohkon voittajan lauantaina klo 21:00 Suomen aikaa.

Lisää MM-kisojen pudotuspeleistä voit lukea täältä.


Wolverhampton Wanderers - AFC Bournemouth