Argentiina ja Puola pelasivat Qatarin MM-kisojen C-lohkon päätöskierroksella lohkovoitosta. Joukkueista Argentiina oli pakkovoiton edessä, kun Puolalle taas olisi jatkopaikkaan riittänyt myös tasapeli. Argentiina kuitenkin vei peliä todella vaisua Puolaa vastaan täysin, ja olisi voinut voittaa enemmänkin kuin 2–0. Puolan vei pudotuspeleihin lopulta Wojciech Szczęsnyn mahtiotteet sekä Meksikon huono viimeistely Saudi-Arabiaa vastaan.

Ensimmäisellä puoliajalla Argentiina hallitsi, Szczęsny dominoi

Argentiina lähti otteluun kovien paineiden alla, sillä vain voitolla joukkue pystyi olemaan varma siitä, että se etenee MM-kisojen pudotuspeleihin, pelattiin lohkon toisessa ottelussa miten vain. Puola sen sijaan tiesi, että myös tasapeli veisi sen neljännesvälieriin.

Lionel Messi oli päättänyt ottaa ottelun ratkaisun omiin käsiinsä. Argentiinan kapteeni pääsi kymmenennellä minuutilla kokeilemaan Wojciech Szczęsnyn jo toistamiseen, mutta puolalaisvahti piti tähtihyökkääjän maalilukemat nollissa. Ensimmäinen todellinen maalipaikka syntyi puolen tunnin kohdalla, kun Julián Álvarez sai pallon Puolan rangaistusalueen keskellä. Laukaus kuitenkin epäonnistui täysin.

Hetkeä myöhemmin Ángel Di María yritti yllättää Szczęsnyn suoraan kulmapotkusta, mutta maalivahti venytti sormenpäänsä vedon tielle – ja vilautti sen jälkeen Di Maríalle peukun hyvästä yrityksestä.

Kymmenen minuuttia ennen taukovihellystä Álvarez pääsi puolittain läpi, mutta Szczęsny piti edelleen Puolaa mukana pelissä. Tilannetta oli kuitenkin edeltänyt puolalaisvahdin ja Messin yhteentörmäys, josta ottelun erotuomari Danny Makkelie tuomitsi pallon pilkulle. Todella heppoinen vihellys vaikutti tulevan lähinnä rikotun pelaajan nimen perusteella, sillä kyseessä oli melko tavallinen maalivahdin ulostulo maaliltaan.

Szczęsny kuitenkin näytti mitä mieltä tuomiosta oli nollaamalla Messin pilkun täysin.

Peli kuitenkin kääntyi sitä enemmän Argentiinalle, mitä enemmän peli eteni. Ensimmäisen jakson lopussa Puola ei edes tuntunut yrittävän hyökätä, kun Argentiina taas vyörytti hyökkäyksiä yksi toisensa perään.

Argentiina vei ensimmäistä jaksoa lähes miten tahtoi. Puola valui todella alas ja antoi eteläamerikkalaisten pitää palloa. Szczęsnyllä oli ensimmäisen puolikkaan aikana hurjat seitsemän torjuntaa, mutta vahdin hienojen otteiden ansiosta tauolle lähdettiin maalittomasta tasatilanteesta.

Argentiina jatkoi vyöryttämistään, vaisu Puola silti pudotuspeleihin

Tiukasti nollapeliään puolustaneen Puolan ottelusuunnitelma meni uusiksi heti toisen puoliajan alussa, kun Argentiinan hallinta vihdoin tuotti tulosta. Di María ja Nahuel Molina pelasivat oikealla laidalla hyvän syöttökombinaation ja Molina pääsi pelaamaan pallon Puolan rangaistusalueelle. Syöttö löysi Alexis Mac Allisterin, joka vei Argentiinan johtoon uransa ensimmäisellä maaottelumaalilla.

Argentiinalle johtoasema tarkoitti sitä, että se oli menossa pudotuspeleihin lohkovoittajana. Puola puolestaan tiesi, että voisi myös tappiolla edetä jatkoon, mutta se edellyttäisi suosiollista tulosta lohkon toisesta ottelusta.

Mac Allister oli tehdä tunnin kohdalla jo illan toisensa, kun Messi vapautti Nicolás Tagliaficon, joka löysi keskikenttäpelaajan jälleen Puolan pilkun päältä. Tällä kertaa laukaus suuntautui kuitenkin suoraan Szczęsnyn syliin.

Reilun tunnin pelin jälkeen Argentiina iski todella upean osuman. Joukkue houkutteli Puolan pois muodostaan pitkällä syöttöketjulla, jonka päätteeksi Enzo Fernández pääsi pelaamaan pallon Álvarezille Puolan boksiin. Manchester Cityn hyökkääjä ei erehtynyt, vaan upotti pelivälineen Szczęsnyn ulottumattomiin.

Maalin myötä Puola ja Meksiko olivat tasapisteissä identtisellä maalierolla. Ilman lisämaaleja pudotuspelipaikka ratkaistaisiin kurinpitopisteille, eli keltaisten ja punaisten korttien määrällä, joissa Puola oli vielä karvan verran edellä.

Hetkeä myöhemmin Messi pelasi Álvarezin läpiajoon, mutta hyökkääjän viimeistely jäi Puolan maalin sivuverkkoon. Vain hetki ennen varsinaisen peliajan loppua Lautaro Martínez pääsi karkuun Puolan puolustukselta, mutta epäonnistui viimeistelyssään täysin. Vaaratilanteet Puolan päädyssä jatkuivat, kun Tagliafico pääsi nokikkain Szczęsnyn kanssa. Puolan puolustus kuitenkin siivosi laitapuolustajan chipin lähes maaliviivalta.

Ottelu loppui lopulta Argentiinan 2–0 voittoon. Tulos tiesi Argentiinan nousemista lohkon kärkeen, joten ilo La Albicelesten leirissä oli tietysti ylimmillään. Puolalaiset olivat taas luonnollisesti murheen murtamia – kunnes tieto Meksikon ja Saudi-Arabian ottelun loppumisesta saavutti heidät.

Meksiko oli voittanut ottelun vain 2–1, minkä myötä myös Puola jatkaisi pudotuspeleihin. Tämän jälkeen kentän pinnalla nähtiinkin kaksi iloisesti juhlivaa joukkuetta. Meksiko oli dominoinut ottelua alusta loppuun, mutta ei ollut onnistunut maalinteossa kuin kahdesti, minkä vuoksi Puolan maaliero oli parempi. Myös Szczęsnyn huippuotteet nousivat yllättävän suureen arvoon maalierovertailun takia.

Argentiina saa neljännesvälierissä vastaansa D-lohkossa yllättäneen Australian. Ottelu pelataan lauantaina klo 21:00 Suomen aikaa. Puola taas joutuu kovimman mahdollisen haasteen eteen, kun se kohtaa sunnuntai-iltana hallitsevan maailmanmestarin Ranskan.


Kanada - Uusi-Seelanti