USA kaatoi tiistai-iltana Iranin Qatarin MM-kisojen lohkovaiheen päätöskierroksella 0-1 ja nappasi B-lohkon toisen pudotuspelipaikan. Joukkue lähti otteluun selkä seinää vasten, sillä tappio tai tasapeli olisi vienyt Iranin pudotuspeleihin B-lohkon toisena joukkueena. USA:n nuori joukkue pelasi kuitenkin todella kypsän ottelun ja oli kentän jokaisella osa-alueella Irania parempi. Neljännesvälierissä se kohtaa A-lohkon voittaneen Hollannin. 

Nuorekas USA aloitti joukkueista pirteämmin. Kymmenen minuutin pelin jälkeen Christian Pulisic pääsi puskemaan hyvästä paikasta, mutta ei saanut kunnolla voimaa yritykseensä. Vajaan puolen tunnin jälkeen Timothy Weah pääsi puskemaan Pulisicin laukauksen kimmokkeeseen, mutta todellista vaaraa ei tilanteesta syntynyt. Molemmat joukkueet aloittivat pelin melko varovaisesti ja tarkkaillen. Ensimmäinen puolituntinen oli melko tarkkaa pelaamista. Ottelun paineet tuntuivat vaikuttavan Iranin pelaajiin enemmän, sillä joukkue ei meinannut saada omaa pallollista peliään ollenkaan käyntiin.

Seitsemän minuuttia ennen taukovihellystä kuparinen kuitenkin rikkoutui. Sergiño Dest löysi tyhjää tilaa oikealta laidalta ja Weston McKennie lähetti hienon puolenvaihdon suoraan laitapuolustajan jalkaan. Dest jatkoi suoraan maalin eteen nousseelle Pulisicille, joka siirsi USA:n johtoon. Jakson lopussa Yhdysvallat pääsi vielä hyvään ylivoimahyökkäykseen, mutta ei onnistunut hyödyntämään tilannetta.

USA oli ensimmäisellä jaksolla selvästi parempi. Se hallitsi palloa yli 60-prosenttisesti ja voitti laukaukset 9–2.

Kymmenen minuuttia toisen jakson alun jälkeen USA hyökkäsi hyvin, mutta loukkaantuneen Pulisicin korvannut Brenden Aaronson ei onnistunut viimeisessä syötössään Iranin maalin eteen. Kymmenen minuuttia myöhemmin Iran sai huippupaikan tasoitukseen, mutta Saman Ghoddosin kierteinen laukaus viuhui maalin yläkulmasta ohi.

Hetki Iranin paikan jälkeen USA sai vapaapotkun hyvästä paikasta. Yunus Musah laukoi kuitenkin yli maalin. Ottelun tilanteeseen nähden oli luonnollista, että Iran piti toisella jaksolla palloa ja oli aloitteellisempi. USA kuitenkin puolusti todella kypsästi ja piti Iranin pois todellisilta vaara-alueilta. Varsinaisen peliajan puitteissa Iran ei onnistunut luomaan yhtään kunnon maalipaikkaa.

Lisäajalla Iran sai mahdollisuutensa vapaapotkusta, kun USA:n puolustus ei ehtinyt palloon ennen Iranin hyökkääjää. Laukaus meni kuitenkin ohi USA:n maalin. Vielä viimeisellä minuutilla Mehdi Taremi oli jo päästä nokikkain USA:n maalivahdin kanssa, mutta Iranin hyökkääjä lähti ennemmin kalastelemaan tilanteesta pilkkua kuin maalintekoa.

USA pelaa oman neljännesvälieränsä lauantaina klo 21:00 Suomen aikaa Hollanti vastaan. Hollanti voitti A-lohkon voittaen kaksi ottelua ja pelaten yhden tasan, mutta sen hidas pelinrakentelu ei täysin vakuuttanut lohkovaiheen aikana. USA lähtee otteluun kuitenkin selvänä altavastaajana. Neljännesvälieriä pidemmälle USA on viimeksi edennyt 2002.


Kanada - Uusi-Seelanti