Englanti on lähes varmistanut paikkansa MM-kisojen pudotuspeleissä. Walesin jatkopaikka vaatii sekä todellisia urotöitä että onnea, kun taas Iranin ja USA:n välisestä ottelusta voi odottaa yhtä koko turnauksen kiihkeimmistä.

Näin määritellään joukkueiden keskinäinen järjestys jalkapallon MM-kisoissa: pisteet, maaliero, tehdyt maalit, keskinäisen ottelun tulos, maaliero keskinäisissä otteluissa, tehdyt maalit keskinäisissä otteluissa, fair play -pisteet, arvonta.

B-lohkon viimeisen kierroksen ottelut

29. marraskuuta 2022 klo 21:00: Wales – Englanti (Ahmad bin Ali Stadium)
29. marraskuuta 2022 klo 21:00: Iran – USA (Al Thumama Stadium)

#
Joukkue
PO
V
T
H
M
PST
1
Englanti
3
2
1
0
9 - 2
7
2
USA
3
1
2
0
2 - 1
5
3
Iran
3
1
0
2
4 - 7
3
4
Wales
3
0
1
2
1 - 6
1

Englanti (4 pistettä, maaliero +4)

Englanti on varmasti pudotuspeleissä, ellei se häviä Walesille yli neljällä maalilla. Englanti voittaa lohkonsa, jos se voittaa Walesin. Englanti on lohkovoittaja myös tasapelillä, jos Iran ei voita USA:ta ja jos USA ei voita Irania yli neljällä maalilla. USA:n voittaessa alle neljällä maalilla tai joukkueiden pelatessa tasan Englanti voittaa lohkon myös tasapelillä. Jos Englanti häviää, mutta alle neljällä maalilla, voittaa se silti lohkonsa, jos Iran ja USA pelaavat tasan.

Iran (3 pistettä, maaliero -2)

Iran jatkaa pudotuspeleihin, jos se pelaa tasan USA:n kanssa ja jos Wales ei voita Englantia. Voitolla Iran on varmasti pudotuspeleissä. Tappiolla Iran taas jää varmasti lohkovaiheeseen. Iran voittaa lohkonsa, jos se voittaa USA:n ja Englanti ei voita Walesia. Tasapelillä Iran ei voi nousta lohkovoittajaksi.

USA (2 pistettä, maaliero 0)

USA etenee pudotuspeleihin varmasti, jos se voittaa Iranin. USA voi voitolla nousta lohkovoittajaksi, jos Englanti häviää Walesille. USA nousee lohkovoittajaksi myös, jos se voittaa Iranin yli neljällä maalilla ja Englanti ja Wales pelaavat tasan. Tasapelillä tai tappiolla USA jää varmasti alkulohkoon.

Wales (1 piste, maaliero -2)

Wales voi päästä pudotuspeleihin vain, jos se voittaa Englannin. Jos Wales voittaa yli neljällä maalilla, pääsee se pudotuspeleihin varmasti. Tällöin se myös voittaa lohkonsa, jos Iran ja USA pelaavat tasan. Jos Wales voittaa vähemmällä maalimäärällä, jatkaa se pudotuspeleihin lohkokakkosena, jos Iran ja USA pelaavat tasan. Jos Wales voittaa alle neljällä maalilla, eivätkä Iran ja USA pelaa tasan, joukkue jää alkulohkoon. Tappiolla ja tasapelillä se jää varmasti alkulohkoon.


Kanada - Uusi-Seelanti