Vuoden 2022 jalkapallon MM-kisojen lohkovaiheen viimeinen kierros käynnistyy tänään. A-lohkossa sävelet ovat siinä mielessä selvät, että Hollanti on jo varmasti jatkossa, kun Qatar taas on varmuudella historian huonoin kisaisäntä. Ecuador ja Senegal taistelevat tiukasti toisesta jatkopaikasta.

Näin määritellään joukkueiden keskinäinen järjestys jalkapallon MM-kisoissa: pisteet, maaliero, tehdyt maalit, keskinäisen ottelun tulos, maaliero keskinäisissä otteluissa, tehdyt maalit keskinäisissä otteluissa, fair play -pisteet, arvonta.

A-lohkon viimeisen kierroksen ottelut

29. marraskuuta 2022 klo 17:00 Hollanti – Qatar (Al Bayt Stadium)
29. marraskuuta 2022 klo 17:00 Ecuador – Senegal (Khalifa International Stadium)

#
Joukkue
PO
V
T
H
M
PST
1
Hollanti
3
2
1
0
5 - 1
7
2
Senegal
3
2
0
1
5 - 4
6
3
Ecuador
3
1
1
1
4 - 3
4
4
Qatar
3
0
0
3
1 - 7
0

Hollanti (4 pistettä, maaliero +2)

Lohkoa johtava Hollanti etenee varmasti pudotuspeleihin, joten panoksena lohkovaiheen päätöspelissä on enää lohkovoitto. Jos Hollanti häviää Qatarille, jatkaa se pudotuspeleihin lohkokakkosena. Jos Hollanti voittaa Qatarin, voittaa se lohkonsa, ellei Ecuador voita Senegalia suuremmalla maalierolla. Jos Hollanti ja Qatar pelaavat tasan, Hollanti voittaa lohkon vain siinä tapauksessa, että myös Ecuador ja Senegal pelaavat tasan, eivätkä tee enempää maaleja kuin Hollanti. Muissa tapauksissa Hollanti jää lohkon toiseksi.

Ecuador (4 pistettä, maaliero +2)

Ecuador jatkaa pudotuspeleihin varmasti, jos se ei häviä Senegalille. Joukkue voittaa lohkon, jos se voittaa Senegalin isommalla maalierolla kuin Hollanti Qatarin, tai jos se voittaa Senegalin ja Hollanti ei voita Qataria. Ecuador voittaa lohkon myös silloin, jos se pelaa Senegalin kanssa tasan, ja Hollanti häviää Qatarille. Muissa tapauksissa Ecuador on voitolla tai tasapelillä lohkokakkonen. Tappiolla Ecuador on varmasti ulkona pudotuspeleistä.

Senegal (3 pistettä, maaliero 0)

Senegal jatkaa pudotuspeleihin vain voittamalla Ecuadorin. Jos Hollanti ei voita Qataria, on Senegal voitolla lohkoykkönen. Jos Hollanti taas voittaa Qatarin, nousee Senegal voitolla lohkokakkoseksi. Sekä tasapeli että tappio tietävät pelien päättymistä alkulohkoon.

Qatar (0 pistettä, maaliero -4)

Qatarin turnaus päättyy varmasti lohkovaiheeseen. Qatarista tulee samalla vasta historian toinen miesten MM-kisojen kisaisäntä, joka ei selviä MM-kisojen toiselle kierrokselle. Ainoa edellinen maa oli Etelä-Afrikka vuonna 2010. Qatar tulee kuitenkin keräämään Etelä-Afrikkaa vähemmän pisteitä, joten siitä tulee historian huonoiten menestynyt kisaisäntä, oli tulos Hollantia vastaan mikä tahansa.