ComeOn

Espanja – Saksa 1-1

Tasapeli kelvannee kummallekin joukkueelle. Espanja on lohkokärjessä neljällä pisteellä. Costa Ricalla ja Japanilla on kolme pistettä ja Saksalla yksi piste. Saksa piti tasapelillä jatkohaaveet elossa, mutta tarvitsee päätöspelistä voiton. Espanja taas on tasapelillä lohkovoittaja, jos Costa Rica ei voita Saksaa. Espanjan maalieron takia Saksa kuitenkin todennäköisesti jää alkulohkoon, jos Japani voittaa Espanjan, huolimatta siitä, miten joukkue itse pelaa.

90+6′ Ottelu päättyy tasatulokseen.

90+5′ Sane pääsee karkaamaan vasemmalta laidalta. Laituri saa jo harhautettua Unai Simonin ulos tilanteesta, mutta pallo karkaa niin pieneen kulmaan, ettei pääse laukomaan. Rodri katkaisee syötön kulmaksi, ja Unai Simon nappaa kulman hyppysiinsä.

90′ lisäaikaa kuusi minuuttia.

89′ Morata on karata puolittaiseen läpiajoon, mutta Schlotterbeck liukuu tilanteeseen loistavasti.

87′ Saksa tekee viimeisen vaihtonsa. Nico Schlotterbeck korvaa David Raumin.

83′ Saksa tasoittaa! Sane leikkaa oikealta sisään ja pelaa jälleen hienon läpisyötön. Musiala pääsee kääntymään pallon kanssa ja pallo ajautuu Fullkrügille, joka täräyttää sen voimalla Espanjan maaliin.

Maalin jälkeen Saksa vaihtaa Jonas Hofmannin Gnabryn tilalle.

82′ Jordi Alba jättää kentän. Tilalle tulee nuori Alejandro Balde.

80′ Saksalle loistavasta paikasta vapaapotku. Kimmichin laukaus kilpistyy kuitenkin Espanjan muuriin.

79′ Espanja näyttää joukkueista tuoreemmalta. Saksan vaihdot piristivät joukkuetta hetkeksi, tällä hetkellä pelaaminen menee puskemiseksi.

73′ Simon pelastaa Espanjan! Sane pelaa Musialan puolittain läpi, mutta espanjalaisvahti sijoittuu hyvin ja torjuu Musialan laukauksen. Seuranneesta kulmapotkusta Niklas Süle pääsee puskemaan, mutta yli.

73′ Musiala tanssii jälleen ja vie yksin kahta Espanjan puolustajaa 100-0. Syöttö maalin eteen löytää vielä Fullkrügin, mutta tämä ei saa kunnon vetoa aikaiseksi.

69′ Saksalta triplavaihto. Niclas Fullkrüg, Lukas Klostermann ja Leroy Sane kentälle. İlkay Gündoğan, Thomas Müller ja Kehrer pois.

66′ Espanja vaihtaa. Koke korvaa Gavin ja Nico Williams tulee Asension tilalle.

65′ Espanja hyökkää harvinaisesti nopeasti vastaan. Olmo saa rutkasti tilaa vasemmalla laidalla, ottaa tyhjät pois ja pelaa boksin rajalle. Gavi antaa pallon mennä Asensiolle, jolla on avopaikka, mutta veto karkaa taivaisiin.

Espanja saa ensimmäisen hieman pidemmän pyörityksen toisella jaksolla ja iskee heti. Pallo pelataan Jordi Alballe laitaan. Barcelonan laitapuolustaja löytää maalin edestä Moratan, joka jatkaa pallon ydellä kosketuksella yli Neuerin.

62′ Espanja johtaa 1-0! Alvaro Morata iskee

60′ Tunti täynnä. Myös Kimmich nappaa keltaisen myöhästyneestä liu’usta.

57′ Leon Goretzka ottaa keltaisen kortin repimällä Marco Asension nurin kesken Espanjan vastahyökkäyksen.

56′ Unai Simon tarjoaa jälleen Saksalle loistopaikan rohkealla syöttöpelillään. Simon paikkaa kuitenkin tilanteen itse torjumalla Joshua Kimmichin vedon hienosti.

54′ Alvaro Morata korvaa Ferran Torresin Espanjan hyökkäyslinjassa.

45′ peli on taas käynnissä.

Käynnissä on taktisesti todella mielenkiintoinen ja tasainen ottelu, jossa molemmat joukkueet joutuvat antamaan kaikkensa, jos haluavat voittaa. Espanja haluaa houkutella Saksaa pois muodosta, mutta Saksan prässipelaaminen ei anna joukkueelle mahdollisuutta saada syöttörumbaa käyntiin. Myös katsojat ovat huomanneet tämän.

45+2′ Ensimmäinen puoliaika päättyy.

45′ Rüdiger kokeilee vapaapotkun jälkeen pienestä kulmasta, mutta laukaus ei tuota ongelmia Unai Simonille.

44′ Sergio Busquetsille keltainen kortti Musialan kaatamisesta.

40′ Antonio Rüdiger puskee sivuvapaapotkun Espanjan maaliin, mutta on paitsioasemassa.

37′ Thilo Kehrer nappaa keltaisen kortin rumasta liukutaklauksesta Ferran Torresin jaloille.

36′ Torres pääsee kokeilemaan kulmapotkun jälkitilanteesta, mutta Jamal Musiala venyttää jalkansa juuri ja juuri vedon eteen.

33′ Olmo teki hyvän pystyjuoksun laidalla ja löysi Ferran Torresin maalin edestä, mutta Barcelonan pelaaja laukoi yli. Tilanne oli myös paitsio.

25′ Unai Simon antaa karmean harhasyötön, mutta Gnabry ampuu ohi.

22′ Jordi Alba laukoo kaukaa, mutta tulinen veto viuhuu karvan verran ohi Saksan maalin.

17′ Espanja yrittää pitää palloa, mutta Saksan prässi ei päästä joukkuetta etenemään. Saksa hävisi avausottelunsa todella yllättäen Japanille, kun Espanja taas murskasi Costa Rican 7-0. Saksa kuitenkin loi eniten maalipaikkoja kaikista joukkueista lohkovaiheen ensimmäisellä kierroksella, mutta huono viimeistely ja lopun lepsuilu toivat tappion. Saksan maaliodottama ottelussa oli 3,1, kun Espanja maaliodottama todella heikkoa Costa Ricaa vastaan taas oli 3,5. Joukkueiden tasoero ei siis ehkä olekaan kovin suuri.

11′ Saksa hyökkää näyttävällä syöttökombinaatiolla nopeasti vastaan, mutta Serge Gnabry ehtii paitsioon

7′ Espanjan Dani Olmo laukoo vihaisesti Saksan rangaistusalueen rajalta, mutta Manuel Neuer torjuu upeasti tolpan kautta pallon yli päätyrajasta.

0′ peli on käynnissä. Espanja käytännössä varmistaisi voitolla lohkovoiton. Tappiokaan ei vie Espanjan mahdollisuuksia lohkovoittoon. Saksa puolestaan tarvitsee vähintään tasapelin, jotta se pitää haaveet pudotuspelipaikasta omissa käsissään.

Espanjan avauskokoonpano: Simon, Alba, Carvajal, Laporte, Rodri, Busquets, Gavi, Pedri, Olmo, Asensio, Torres

Saksan avauskokoonpano: Neuer, Raum, Rüdiger, Süle, Kehrer, Goretzka, Kimmich, Gnabry, Gündogan, Musiala, Müller


Sheffield United - Arsenal
AFC Bournemouth - Luton Town