Brasilian suurin tähti ja yksi MM-kisojen seuratuimmista pelaajista, Neymar, joutuu jättämään MM-kisojen lohkovaiheen kesken. Brasilialainen ei ole ensimmäinen tähti, joka joutuu MM-kisoissa loukkaantumisen uhriksi.

Viisinkertainen maailmanmestari Brasilia avasi oman MM-turnauksensa torstaina voittamalla Serbian 2–0. Joukkueen esitys oli suorastaan dominoiva, vaikka vastassa olikin Euroopan MM-karsintojen lohkovoittaja.

Brasilia sai kuitenkin pelin jälkeen huonoja uutisia, sillä joukkueen suurin tähti Neymar loukkasi ottelussa nilkkaansa sillä seurauksella, että pelaaja on ulkona vähintään lopuista lohkovaiheen otteluista. Hyökkääjän nilkka vääntyi ilkeän näköisesti yhteentörmäyksessä Serbian Nikola Milenkovićin. Neymar joutui iskun jälkeen jättämään kentän, ja aavisti ilmeisesti heti vamman vakavuuden, sillä PSG:n pelaaja murtui vaihtopenkille päästyään kyyneliin.

Neymarin lisäksi myös laitapuolustaja Danilo kärsi Serbia-ottelussa nivelsidevamman ja joutuu jättämään vähintään kaksi seuraavaa peliä väliin. Danilo loukkaantui ottelun lopussa, kun Brasilia oli jo käyttänyt kaikki vaihtonsa, ja joutui pelaamaan ottelun loppuun, vaikkei selvästikään pystynyt laskemaan painoa jalalleen.

Brasilia kohtaa seuraavaksi Sveitsin ensi viikon maanantaina ja sen jälkeen Kamerunin perjantaina. Jos joukkue onnistuu etenemään lohkostaan jatkoon, on sen neljännesvälierä maanantaina 5. joulukuuta.

MM-kisoista sivussa lukuisia tähtipelaajia

Neymar ja Danilo eivät suinkaan ole ensimmäiset tähtipelaajat, joiden MM-kisat uhkaavat päättyä ennen kuin pääsivät kunnolla edes alkamaan. Bayern Münchenin ranskalainen puolustaja Lucas Hernández loukkasi itsensä joukkueensa avausottelussa Australiaa vastaan sillä seurauksella, ettei pysty enää pelaamaan koko turnauksessa.

Saman kohtalon koki Sevillassa pelaava Tanskan Thomas Delaney, jonka kohtaloksi koitui Tunisiaa vastaan kärsitty lihasvamma. Hernándezin joukkuekaveri, maailman parhaana jalkapalloilijana ennen MM-kisoja palkittu Karim Benzema puolestaan joutui jättäytymään Ranskan joukkueesta sivuun jo ennen kisojen alkua harjoituksissa tulleen loukkaantumisen vuoksi.

Ranskan joukkue on muutenkin kärsinyt loukkaantumisista, sillä joukkueen tähtipelaajista N’Golo Kanté, Paul Pogba, Presnel Kimpembe ja Mike Maignan jätettiin valitsematta koko joukkueeseen loukkaantumisten takia. Christopher Nkunku puolestaan loukkaantui Benzeman tavoin harjoituksissa kisojen kynnyksellä.

Turnauksesta jäivät loukkaantumisten takia sivuun myös muun muassa Timo Werner, Sadio Mané, Diogo Jota, Marco Reus, Reece James ja Giorgio Wijnaldum.

Suuri määrä loukkaantumisia voidaan osittain selittää sillä, että MM-kisat pelataan poikkeuksellisesti kesken eurooppalaisen sarjakauden, eikä kausien välissä, kuten normaalisti. Lisäksi eurooppalaiset sarjajoukkueet ovat joutuneet MM-kisojen takia pelaamaan koko syyskauden normaalia tiiviimmällä ottelutahdilla, mikä on altistanut pelaajat vammoille.


Kanada - Uusi-Seelanti