MM-kisojen lohkovaiheen ensimmäinen kierros saatiin pakettiin viihdyttävän jalkapallopäivän myötä torstaina. Päivän ensimmäisessä ottelussa Sveitsi kaatoi Kamerunin 1-0 ja nappasi tärkeän avausvoiton kovatasoisessa G-lohkossa. Uruguay puolestaan jäi maalittomaan tasapeliin Etelä-Korean kanssa ja Portugali kaatoi Ghanan todella tapahtumarikkaan peli päätteeksi. Päivän viimeisessä pelissä turnauksen suurin mestarisuosikki Brasilia esitti totaalista dominanssia Serbiaa vastaan. 

Sveitsi – Kamerun 1-0

Sveitsin ja Kamerunin välisessä ottelussa nähtiin kaksi taktisesti hyvin erilaista joukkuetta. Sveitsi hyökkäsi ja puolusti kurinalaisesti ja tarkkaan sovitun rakenteen mukaisesti, mikä teki joukkueen pelaamisesta jopa melko kankean näköistä. Kamerun puolestaan puolusti tiiviinä ryhmänä, mutta nojasi hyökkäyspelaamisessa lähinnä kolmikon Karl Toko EkambiEric Choupo-MotingBryan Mbeumo henkilökohtaisiin oivalluksiin.

Tästä huolimatta Kamerun oli joukkueista se, joka näytti ensimmäisellä jaksolla vaarallisemmalta. Joukkue onnistui rikkomaan Sveitsin puolustuksen useamman kerran nopeiden vastaiskujen avulla, vaikka ei onnistunutkaan viemään uhittelujaan loppuun asti. Sveitsin kaavamainen hyökkääminen ei puolestaan tuottanut oikeastaan minkäänlaista tulosta. Eurooppalaiset osoittivat kuitenkin taktista paremmuutta onnistumalla reagoimaan ottelun vaatimuksiin paremmin tauon aikana. Kamerunissa syntynyt, mutta Sveitsiin lapsena muuttanut Breel Embolo paukutti ottelun ratkaisumaalin heti toisen jakson alussa jäätyään aivan vapaaksi Kamerunin puolustuksen keskelle. Tämän jälkeen Sveitsi nollasi Kamerunin hyökkäyspelaamisen täydellisesti, eikä tulostaulua näkemättä olisi mitenkään voinut uskoa, että Kamerun jahtasi ottelun lopussa tasoitusta. Lähimpänä ottelun toista maalia oli Sveitsin Rubén Vargas, mutta Andre Onana nappasi huipputorjunnan.

Uruguay – Etelä-Korea 0-0

Etelä-Korea aloitti pelin terävästi ja painoi Uruguayn ahtaalle ottelun ensimmäisen kymmenminuuttisen aikana. Vartin pelin jälkeen ennakkosuosikki alkoi kuitenkin päästä peliin mukaan ja pallonhallintakin alkoi kääntyä Uruguaylle. Ensimmäisen puolen tunnin aikana ei kuitenkaan juuri maalipaikkoja nähty. Ottelun 33. peliminuutilla Etelä-Korean Hwang Ui-jo pääsi ottelun ensimmäiseen tekopaikkaan, mutta laukaus karkasi kauas Uruguayn maalin yli. Aivan puoliajan lopussa Uruguay sai ottelun parhaan maalipaikan, kun kokenut Diego Godin nousi kulmapotkussa korkeimmalle. Pusku kuitenkin suuntautui Etelä-Korean maalin tolppaan.

Myös toinen puoliaika eteni varovaisissa merkeissä. Kumpikaan joukkue ei saanut juuri mitään aikaa ennen kuin ottelu eteni viimeiselle 15 minuutille. Aivan viimeisten hetkien aikana peliin tuli yllättäen lisää vauhtia ja kummallakin oli oma etsikkoaikansa. Lähimpänä maalintekoa kävi Uruguay, kun Federico Valverden kaukolaukaus pamahti Etelä-Korean maalin ristikkoon. Maalia ei kuitenkaan nähty ja tuloksena oli jo kisojen neljäs maaliton tasapeli.

Portugali – Ghana 3-2

Fernando Santosin passiivinen Portugali oli yllättäen mukana yhdessä lohkovaiheen viihdyttävimmistä otteluista, kun Ghana kaatui jännittävien vaiheiden jälkeen 3-2. Portugali aloitti ottelun hallitsevana osapuolena ja piti palloa Ghanaa enemmän. Kymmenen minuutin jälkeen Cristiano Ronaldo pääsi ensimmäiseen maalipaikkaan, kun terävä pystysyöttö löysi hyökkääjän Ghanan topparien välistä. Ronaldon haltuunotto kuitenkin karkasi ja tilanne kuivui kisaan. Peli jatkui Portugalin täydellisessä hallinnassa, eikä Ghana päässyt omalta alueeltaan kertaakaan pallon kanssa pois. Puolen tunnin pelin jälkeen Ronaldo sai ensimmäistä kertaa pallon Ghanan maaliin, mutta tilannetta edelsi hyökkääjän tekemä rike Ghanan puolustajaa kohtaan.

Toisen jakson alussa Ghana sai ensimmäisen paikkansa. Ghana tuli muutenkin toisen jakson alkuun hieman pirteämpänä ja pystyi vastaamaan Portugalin esittämään pelilliseen haasteeseen paremmin. Tunnin kohdalla Ghanan Mohammed Salisu kaatoi Ronaldon omalla rangaistusalueellaan ja pallo tuomittiin pilkulle. Ronaldo viimeisteli itse varmasti. Kymmenen minuuttia myöhemmin Ghana kuitenkin tuli tasoihin. Mohammed Kudus nousi vasenta laitaa ja lähetti matalan keskityksen, joka kimposi Danilon jalkojen kautta Andre Ayew’lle, joka ohitti Diogo Costan helposti. Portugali kuitenkin vastasi alle viiden minuutin sisään. Bruno Fernandes löysi pystysyötöllään João Félixin, joka ohitti Ghanan maalilla torjuneen Lawrence Ati-Zigin hienolla nostolla. Kaksi minuuttia myöhemmin peli oli jo 3-1. Portugali hyökkäsi neljän linjassa ja Ronaldo löysi Rafael Leãon. AC Milanin laituri upotti pallon alakulmaan upealla ensimmäisen kosketuksen viimeistelyllä. Ghana ei kuitenkaan luovuttanut. Baba Rahman taisteli pallon väkisin itselleen Portugalin rangaistusalueen rajalla ja löysi keskityksellään Osman Bukarin, joka pääsi puskemaan afrikkalaiset maalin päähän. Vielä aivan lisäajan loppuhetkillä Diogo Costa meinasi tarjota Ghanalla ilmaisen mahdollisuuden nousta tasoihin, mutta Iñaski Williams liukastui ratkaisuhetkellä.

Brasilia – Serbia 2-0

Ottelu alkoi ehkä hieman odotettuakin tasaisempana. Kymmenen minuutin jälkeen Casemiro löysi Neymarin hienolla puhkaisevalla syötöllä Serbian rangaistusalueelta, mutta Serbian puolustajat ehtivät peittämään Brasilian tähden ratkaisua. Hetkeä myöhemmin Neymar päätti kokeilla kulmapotkusta suoraan ja kävi jo lähellä ensimmäisen maalin tekemistä. Puolen tunnin pelin jälkeen Lucas Paquetá ja Raphinha pelasivat kauniin syöttökombinnation, jonka päätteeksi Barcelonan laituri pääsi nokikkain Serbian maalivahdin kanssa. Veto kuitenkin epäonnistui totaalisesti.  Hetki ennen taukovihellystä Vinícíus Júnior pääsi etenemään vaarallisesti vasemmalta laidalta pitkän avauksen päätteeksi, mutta Serbian puolustaja ehti viime hetkellä laukauksen tielle.

Heti toisen jakson alussa Serbian puolustus sekoili pahasti ja oli tarjota Raphinhalle ilmaisen maalin. Vanja Milinković-Savić kuitenkin torjui tilanteen hienosti. Hetkeä myöhemmin Nemanja Gudelj veti Neymarin törkeästi kumoon aivan Serbian rangaistusalueen rajalla. PSG:n tähden vapaapotku kuitenkin kilpistyi muuriin. Vajaan tunnin pelin jälkeen Vinícíus Júnior löysi Neymarin Serbian kuudentoista-alueen keskeltä, mutta tämä ei onnistunut suuntaamaan jatkoaan vaikeasta asennosta kohti maalia. Tunnin pelin kohdalla Alex Sandro yllätti kaikki painamalla painavan kaukolaukauksen noin kolmestakymmenestä metristä Serbian maalin tolppaan.

Kahta minuuttia myöhemmin Neymar haastoi lähes koko Serbian puolustuksen ja pakotti pelin Serbian rangaistusalueelle. Pallo löysi Vinícíus Júniorin, jonka matalan laukauksen Milinković-Savić vielä hienosti torjui. Irtopallo tippui kuitenkin suoraan Richarlisonille, joka vei Brasilian 1-0 johtoon. Hetkeä myöhemmin Neymar ja Vinícíus Júnior pääsivät kahdella yhtä vastaan -hyökkäykseen, mutta Miloš Veljković liukui viime hetkellä Neymarin syötön tielle. 73. minuutilla Richarlison tummensi serbialaisten taivaan uudestaan. Vinícíus Júnior nousi pitkin vasenta laitaa ja löysi Evertonin hyökkääjän Serbian rangaistusalueelta. Tämä pompautti pallon itsensä ympäri, kääntyi ja viimeisteli puolittaisella saksipotkulla tulisesti. Vajaat kymmenen minuuttia myöhemmin Casemiro pääsi kokeilemaan kuudentoista rajalta ja napautti pallon rennon oloisella siirrolla Serbian maalin ylärimaan. Hieman myöhemmin vaihdosta kentälle tulleet Rodrygo sekä Fred pääsivät kokeilemaan kumpikin vuorollaan, mutta Milinković-Savić piti Serbian vielä hengissä.

Ottelun lopussa nähtiin todellista brasilialaista myllyä, eikä Serbilla ollut minkäänlaista palaa nousta mukaan otteluun. Ottelun laukaukset menivät lopulta 22-4 Brasilialle.

Torstain pelien jälkeen jokainen joukkue on pelannut MM-kisoissa yhden ottelun. Lohkovaiheen toinen kierros alkaa neljän ottelun voimin perjantaina, ja jatkuu aina ensi viikon maanantaihin asti.