Vuoden 2022 MM-kisoissa pelattiin tiistaina ensimmäinen neljän ottelun päivä. Siinä, missä kahden ensimmäisen kisapäivän aikana altavastaajat joutuivat todelliseen ryöpytykseen ja saivat jo uskomaan kahden kerroksen väkeen, näyttivät tiistaina ennakolta heikommat joukkueet, ettei MM-kisoissa mikään ole varmaa ennen kuin päätösvihellys soi. Päiväpelissä Saudi-Arabia shokeerasi Argentiinan yhdessä MM-historian yllättävimmistä tuloksista, Tunisia raapi tasapelin Tanskalta ja Australia kiusasi hetken aikaa Ranskaa. Päivän etukäteen tasaisimpana pidetyssä ottelussa Puola ja Meksiko tasasivat pisteet maalittomassa tasapelissä. 

Argentiina – Saudi-Arabia 1-2

Argentiina lähti omaan MM-avaukseensa ylivoimaisena ennakkosuosikkina Saudi-Arabiaa vastaaan. Ottelun alkutahdit lyötiin jo 10. minuutilla, kun Argentiina sai VAR-tarkastuksen jälkeen todella heppoisan rangaistuspotkun, jonka Lionel Messi upotti varmasti maaliin. Ottelun alku sujui odotetusti täysin Argentiinan hallinnassa, eikä Saudi-Arabia saanut omaa pallollista peliään käyntiin ollenkaan. Reilun vartin pelin jälkeen Messi upotti pallon jo toistamiseen Saudi-Arabian verkkoon läpiajosta, ja viisitoista minuuttia myöhemmin Lautaro Martinez toisti saman tempun. Kumpikin maali kuitenkin tuomittiin paitsioksi VAR-tarkastuksen jälkeen. Martinez iski jakson lopussa vielä kertaalleen, mutta jälleen paitsioasemasta, joten tauolle lähdettiin vain maalin erotuksella.

Argentiinan dominanssista huolimatta toiselle jaksolle saatiin todellinen shokkialku, kun Saudi-Arabian Saleh Al-Shehri yllätti Argentiinan puolustuksen ja toi maansa tasoihin. Vain viisi minuuttia myöhemmin Argentiina puolusti todella huonosti ja pallo päätyi rangaistualueen kulmaan Salem Al-Dawsarille, joka ampui upean kierteisen laukauksen Argentiinan maalin yläkulmaan. Maalien jälkeen ottelu jatkui luonnollisesti Argentiinan täydessä komennossa. Maa myös pääsi pariin otteeseen uhittelemaan Saudi-Arabian maalia, mutta ei päässyt aivan huipputonteille. Saudi-Arabia puolusti hyvin ja teki mahdollisesti koko lohkovaiheen suurimman yllätyksen.

Tanska – Tunisia 0-0

Tunisia aloitti ottelun ärhäkästi ja pääsi yllättämään Tanskan aggressiivisella pelillään ja prässillään. Ennakkosuosikkina otteluun lähtenyt Tanska oli ottelun ensimmäisillä minuuteilla yllättävänkin heikko, mistä pisteet menivät ennen kaikkea Tunisian hyvälle pelaamiselle. Jakson edetessä Tanska kuitenkin pääsi peliin mukaan ja alkoi ottaa pallollista kontrollia itselleen. Tunisia kuitenkin aiheutti juuteille harmaita hiuksia jatkuvasti vauhdikkaiden vastahyökkäystensä kanssa. Tunisia myös loi ensimmäisen jakson parhaan maalintekopaikan, mutta Kasper Schmeichel otti tähän astisen turnauksen upeimman torjunnan.

Tunisia aloitti myös toisen jakson terävästi. Tanska olikin hieman helisemässä ensimmäisten viiden minuutin aikana. Kun räjähtävä alku ei kuitenkaan tuottanut Tunisian kannalta toivottua tulosta, alkoi pelin hallinta kääntyä jälleen enemmän Tanskalle. Tunnin kohdalla Tanska määräsi jo aika lailla, mitä kentällä tapahtui. Ottelun viimeiset kaksikymmentä minuuttia pelattiin aivan yhtä päätyä, eikä Tunisia päässyt hyökkäämään enää ollenkaan. Todella väsynyt Tunisian joukkue keskittyi lähinnä pitämään teknisesti laadukkaamman tanskalaisnipun pois huippupaikoilta. Siinä joukkue myös onnistui, sillä ottelussa päädyttiin kisojen ensimmäiseen maalittomaan tasapeliin.

Meksiko – Puola 0-0

Meksikon ja Puolan välisessä B-lohkon ottelussa nähtiin vauhdikas ja viihdyttävä ensimmäinen jakso, jonka aikana kentällä tuntui kuitenkin olevan vain yksi maalintekoa yrittävä joukkue. Meksiko hallitsi ottelun pallollista peliä täysin, kun Puola taas tyytyi vetäytymään alas lähelle oman rangaistusalueensa rajaa ja yritti pelata nopeilla vastahyökkäyksillä palloa Robert Lewandowskille. Puolan puolustusmuuri kuitenkin toimi, sillä vaarallisille maalipaikoille Meksiko ei pitkistä pallonhallintajaksoistaan huolimatta päässyt.

Toiselle jaksolle kentälle tuli hieman aktiivisempi Puola ja ottelu sai entisestään lisää puhtia. Tunnin kohdalla ottelun australialainen erotuomari Chris Beath teki erikoisen ratkaisun pistämällä pallon pilkulle hyvin heppoiselta näyttäneen tilanteen jälkeen, josta edes rikottu Lewandowski ei tajunnut valittaa. Lukemat kuitenkin säilyivät nollissa, kun Guillermo Ochoa Meksikon maalilla nollasi Barcelonan kärkipelaajan. Pilkun jälkeen koettiin todennäköisesti turnauksen parasta tunnelmaa tähän asti, kun Meksikon fanit kannustivat omiaan raivokkaasti eteenpäin. Ottelun loppua kohden tempo kuitenkin laski ja peli hieman rauhoittui. Meksiko piti edelleen palloa, mutta ei päässyt murtautumaan Puolan muodon läpi. Maaliton tasapeli ei kuitenkaan ole kummallekaan joukkueelle mikään katastrofi Argentiinan hävittyä aiemmin päivällä Saudi-Arabialle.

Ranska – Australia 4-1

Ottelu sai todella yllättävän alun, kun Craig Goodwin vei saarivaltion johtoon hallitsevaa maailmanmestaria vastaan jo yhdeksän peliminuutin jälkeen. Australia myös näytti pystyvän vahingoittamaan todella heikosti ottelun aloittanutta Ranskaa omalla pelaamisellaan. Passiivisen oloinen Ranska nousi kuitenkin tasoihin kuin taikaiskusta, kun Adrien Rabiot jatkoi Theo Hernándezin keskityksen maaliin kulmapotkun jälkitilanteesta. Reilut viisi minuuttia myöhemmin Australia menetti halvasti pallon omalla alueellaan, eikä Les Bleus jättänyt tätä käyttämättä. Rabiot riisti pallon, pelasi nopean seinän Kylian Mbappén kanssa ja tarjoili tyhjän maalin Olivier Giroud’lle, joka iski uransa toisen maalin MM-tasolla. Jakson lopussa Antoine Griezmann tarjoili vielä Mbappélle tyhjän maalin, mutta PSG:n tähti ei onnistunut lisäämään Ranskan johtoa. Tämä ei kuitenkaan jäänyt jakson viimeiseksi paikaksi, sillä Australian Mathew Leckie pääsi vielä puskemaan vaarallisesti, mutta pallo pysähtyi Ranskan maalin tolppaan.

Toisella jaksolla peli jatkui Ranskan hallussa, vaikka Australia pääsikin ajoittain iskemään vaarallisesti vastaan. Ranska kuitenkin osui ensin. Mbappé onnistui jo pelaamaan Griezmannille lähes tyhjän maalin, johon Atléticon hyökkääjä ei onnistunut viimeistelemään. Hetkeä myöhemmin Mbappé kävi kuitenkin itse iskemässä joukkueensa kolmannen maalin Ousmane Dembélén keskityksestä. Pari minuuttia myöhemmin Giroud iski itsensä Ranskan kaikkien maalintekijäksi yhdessä Thierry Henryn kanssa puskemalla Mbappén keskityksen Australian verkkoon.

MM-kisat jatkuvat huomenna Marokon ja Kroatian, Saksan ja Japanin, Espanjan ja Costa Rican sekä Belgian ja Kanadan välisillä otteluilla.