Velobet

Vuoden 2022 MM-kisat saatiin kunnolla käyntiin maanantaina kolmen ottelun voimin. Englanti voitti omassa MM-avauksessaan Iranin selvin numeroin, Hollanti otti tärkeän avausvoiton Senegalista ja USA tasasi pisteet Walesin kanssa kamppailussa B-lohkon toisesta pudotuspelipaikasta. 

Englanti – Iran 6-2

Yhdeksi turnauksen suurimmista mestarisuosikeista nostettu Englanti murskasi Iranin MM-kisojen avausottelussaan peräti 6-2. Iranin maaleista kumpikin tuli toisella jaksolla, kun peli oli jo selvä ja Englanti nosti jalkaa kaasulta. Ottelun alku oli sekava, sillä Iranin maalivahti Alireza Beiranvand loukkaantui ottelun alkuminuuteilla ja häntä hoivattiin kentän pinnassa lähes vartin verran. Heti, kun peli pääsi kunnolla käynnistymään, Englanti meni menojaan. Jude Bellingham puski alkutahdit reilun puolen tunnin pelin jälkeen, ja Bukayo Saka sekä Raheem Sterling ratkaisivat pelin osumillaan jo ennen taukovihellystä. Toisella jaksolla Saka sekä vaihtomiehet Marcus Rashford ja Jack Grealish täydensivät Englannin maalikimarat.

Senegal – Hollanti 0-2

Hollanti nappasi todella tärkeän voiton Senegalista ottelussa, jonka odotetaan olevan A-lohkon kärkikamppailu. Jos Hollanti onnistuu toisella ottelukierroksella kaatamaan ennakolta heikomman Ecuadorin, voi se päätöskierroksella kierrätää lähes koko joukkuettaan Qataria vastaan ennen pudotuspelejä. Senegal ja Hollanti pelasivat tasaisen ja melko tylsän jalkapallo-ottelun, joka ratkesi lopulta Hollannin parempiin yksilöihin. Frenkie de Jongin upea nosto löysi kuusi minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua Cody Gakpon, joka iski Hollannin MM-kisojen avausmaalin ensimmäisessä arvokisaottelussaan. Davy Klaassen viimeisteli loppulukemat lisäajan loppuhetkillä Hollannin vastahyökkäyksen päätteeksi.

USA – Wales 1-1

USA ja Wales pelasivat MM-kisojen ensimmäisen tasapelin, kun Gareth Balen 82. peliminuutin rankkari nollasi Timothy Weahin 36. minuutilla tekemän johtomaalin. USA oli ensimmäisen puoliajan aikana selvästi parempi ja aloitteellisempi joukkue. Etenkin yhdysvaltalaisten hyökkäyspelaaminen oli todella onnistunutta. Toisella jaksolla Wales pääsi kuitenkin taktisten muutosten myötä peliin mukaan. Tasapeli oli lopulta oikeudenmukainen tulos.

MM-kisat jatkuvat tiistaina, jolloin edessä on ensimmäinen neljän ottelun päivä. Argentiina ja Saudi-Arabia kohtaavat klo 12, Tanska ja Tunisia klo 15, Meksiko ja Puola klo 18 ja Ransta ja Australia klo 18 Suomen aikaa.


Sheffield United - Arsenal
AFC Bournemouth - Luton Town