Englanti voitti Iranin MM-kisojen toisen päivän avausottelussa 6–2. Gareth Southgaten joukkue oli ottelussa juuri niin ylivoimainen kuin lukemat antoivat ymmärtää, eikä voittajaa tarvinnut arvuutella missään kohtaa.   

Ottelun alku oli äärimmäisen rikkonainen. Iranin maalivahtia Alireza Beiranvandia hoivattiin kentän pinnassa pitkään, eikä ensimmäisen kahdenkymmenen minuutin aikana päästy pelaamaan juuri ollenkaan. Maalivahti yritti pitkän hoitojakson jälkeen jatkaa ottelua, mutta joutui lopulta jättämään kentän päähän kohdistuneen iskun takia.

Ensimmäinen todellinen maalintekopaikka nähtiin vastan puolen tunnin pelin kohdalla, kun Kieran Trippier, Bukayo Saka ja Raheem Sterling pelasivat näyttävällä kombinaatiopelillä Mason Mountin vapaaksi Iranin maalin eteen. Chelsean pelaajan laukaus karkasi kuitenkin sivuverkkoon.

Vain hetkeä myöhemmin paljon kritiikkiä saanut Harry Maguire oli viedä Englannin johtoon kulmapotkusta. Topparin laukaus pysähtyi kuitenkin Iranin maalin ylähirteen. Paria minuuttia myöhemmin Englanti kuitenkin otti johtoaseman. Luke Shaw keskitti ja Jude Bellingham puski pallon näyttävästi yläkulmaan.

Kaksi minuuttia ennen ensimmäisen jakson varsinaisen peliajan täyttymistä pallo oli uudestaan Iranin maalissa. Maguire voitti pääpallon Shaw’n antamaan kulmaan ja jatkoi pelivälineen Sakalle, joka täräytti sen ilmasta Iranin maalivahdin ulottumattomiin.

Kahta minuuttia myöhemmin Iranin verkossa soi taas. Harry Kane tuli hakemaan pallo alhaalta ja sai käynnistettyä vastahyökkäyksen, joka päättyi siihen, että Iranin puolustus jätti Sterlingin aivan vapaaksi oman maalinsa eteen. Chelsean hyökkääjällä oli helppo työ viimeistellä ottelun kolmas maali.

Lisäaikaa ensimmäiselle jaksolle annettiin jopa 14 minuuttia. Merkittäviä tapahtumia ei pitkän lisäajan aikana kuitenkaan ollut.

Toinen jakso pelailua, Iranin maalit laiha lohtu

Toisen jakson pelaamisessa oli höntsäilyn makua, sillä pelattavaa ottelussa ei juuri enää ollut. Englanti oli kuitenkin puolivaloillakin merkittävästi Irania parempi. Tunnin pelin kohdalla pallo pelattiin vastahyökkäyksen päätteeksi Sakalle oikeaan laitaan, josta Arsenalin laituri leikkasi sisään ja laukoi pallon Iranin maalin alakulmaan.

Kahta minuuttia myöhemmin Iran kuitenkin yllättäen kavensi. Ali Gholizadeh pelasi hienon läpisyötön Englannin muodon sisään ja Mehdi Taremi iski kavennusosuman Iranin ensimmäisellä maalia kohti suuntautuneella laukauksella.

Maalin jälkeen Englannin päävalmentaja Gareth Southgate päätti lepuuttaa avauskokoonpanonsa pelaajia ja otti kentältä pois itseään loukanneen Maguire, kaksi maalia iskenyt Saka, Sterling ja Mount. Tilalle tulivat Marcus Rashford, Jack Grealish, Eric Dier ja Phil Foden.

Englannin maalitehtailu jatkui jo seuraavalla minuutilla, kun Rashford vei maan ottelunsa ensimmäisillä kosketuksillaan takaisin neljän maalin johtoon. Kane vapautti Manchester Unitedin hyökkääjän laidalle ja Rashford pääsi iskemään turhankin helposti Iranin repaleista puolustusta vastaan.

Hetkeä myöhemmin myös Kane jätti kentän ja teki tilaa Newcastle Unitedin Callum Wilsonille. Ottelun lopussa Wilson tarjoili terävän vastahyökkäyksen päätteeksi vielä tyhjän maalin Grealishille, joka iski lukemiksi 6-1.

Iran sai lisäajalla vielä rangaistuspotkun, josta Taremi kaunisteli loppulukemiksi 6-2. Ottelun kannalta merkitystä maalilla ei kuitenkaan ollut.


Wolverhampton Wanderers - AFC Bournemouth