Argentiinan MM-joukkue nimettiin Qatarin MM-kisoihin sunnuntaina. Joukkue yrittää voittaa maailmanmestaruuden ensimmäistä kertaa vuoden 1986 jälkeen kisoissa, jotka saattavat olla Lionel Messin viimeiset.

Lionel Messi kantaa totutusti Argentiina kapteenin nauhaa Qatarin MM-kisoissa, jotka jäävät suurella todennäköisyydellä 35-vuotiaan pelaajan viimeiseksi mahdollisuudeksi voittaa maailmanmestaruus ja nousta kotimaassaan Diego Maradonan kaltaiseen legendan asemaan.

Argentiina on yksi Qatarin MM-kisojen suurimmista voittajasuosikeista. Joukkue ei ole hävinnyt otteluakaan sen jälkeen, kun se putosi vuoden 2019 Copa Américan välierissä Brasilialle. Kalenterivuoden 2022 aikana La Albiceleste on iskenyt 21 maalia ja päästänyt omiin vain kaksi.

Argentiina eteni MM-finaaliin vuoden 2014 Brasilian MM-kisoissa, mutta putosi neljä vuotta sitten Ranskalle ensimmäisellä pudotuspelikierroksella heikosti sujuneen lohkovaiheen jälkeen.

Messi, joka on vaikean viime kauden jälkeen palannut jälleen loistoiskuun, on kärsinyt viime viikot nilkkavaivasta. Argentiinan päävalmentajan Lionel Scalonin mukaan vamma ei kuitenkaan vaikuta maajoukkueen kapteenin pelaamiseen Qatarissa. Messi on ollut tällä kaudella joko tekemässä tai syöttämässä 26 maalia, mikä on Euroopan top5-sarjoista eniten Erling Haalandin ja Neymarin jälkeen.

Rinnalleen Messi saa muun muassa vuoden 2021 Copa Américan finaalin ratkaisseen Angel Di Marian, joka on kuitenkin kärsinyt loukkaantumisista pitkin syyskautta. Myös AS Romaan täksi kaudeksi siirtynyt Paulo Dybala nimettiin Argentiinan MM-joukkueeseen, vaikka hyökkääjä ei ole pystynyt pelaamaan lokakuun alun jälkeen, eikä hänen kuntoutumisestaan MM-kisoihin ole varmuutta.

Maajoukkueen avainpelaajaksi noussut keskikenttäpelaaja Giovani Lo Celso sen sijaan joutuu jättämään Qatarin MM-kisat väliin takareisivamman takia. Hänen tilalleen kokoonpanoon nostettiin Bayer Leverkusenin 24-vuotias Exequiel Palacios.

Myös muun muassa Villarrealin Julian Foyth, Benfican Nicolas Otamendi, Manchester Cityn Julian Alvarez, Manchester Unitedin Lisandro Martinez ja Brightonin Alexis MacAllister nimettiin Argentiinan MM-joukkueeseen.

Argentiinan pelaa kisojen C-lohkossa Saudi-Arabian, Puolan ja Meksikon kanssa. Joukkue aloittaa turnauksensa Saudi-Arabiaa vastaan 22. marraskuuta. Puola on vastassa neljä päivää myöhemmin. Lohkovaihe päättyy Meksikoa vastaan marraskuun viimeisenä päivänä.

Argentiinan MM-joukkue 2022

Maalivahdit:
Emiliano Martinez, Aston Villa
Franco Armani, River Plate
Geronimo Rulli, Villarreal

Puolustajat:
Gonzalo Montiel, Sevilla
Nahuel Molina, Atletico Madrid
German Pezzella, Real Betis
Cristian Romero, Tottenham Hotspur
Nicolas Otamendi, Benfica
Lisandro Martinez, Manchester United
Juan Foyth, Villarreal
Nicolas Tagliafico, Olympique Lyonnais
Marcos Acuna, Sevilla

Keskikenttäpelaajat:
Leandro Paredes, Juventus
Guido Rodriguez, Real Betis
Enzo Fernandez, Benfica
Rodrigo De Paul, Atletico Madrid
Exequiel Palacios, Bayer Leverkusen
Alejandro Gomez, Sevilla
Alexis MacAllister, Brighton & Hove Albion

Hyökkääjät:
Paulo Dybala, AS Roma
Lionel Messi, Paris Saint-Germain
Angel Di Maria, Juventus
Nicolas Gonzalez, Fiorentina
Joaquin Correa, Inter Milan
Lautaro Martinez, Inter Milan
Julian Alvarez, Manchester City

Argentiinan ottelut Qatarin MM-kisojen lohkovaiheessa

Tiistaina 22. marraskuuta klo 12:00: Argentiina – Saudi-Arabia
Lauantaina 26. marraskuuta klo 21:00: Argentiina – Meksiko
Keskiviikkona 30. marraskuuta klo 21:00: Puola – Argentiina


Kanada - Uusi-Seelanti