Espanjan MM-joukkue vuoden 2022 MM-kisoihin julkaistiin perjantaina puolenpäivän aikaan, ja se keräsi kotimaassaan heti hurjan määrän kritiikkiä.

Espanja tavoittelee Qatarissa historiansa toista maailmanmestaruutta. Ensimmäisen maailmanmestaruuden vuonna 2010 voittaneesta joukkueesta on jäljellä enää yksi pelaaja, Barcelonan Sergio Busquets, kun maajoukkueen pitkäaikainen kippari Sergio Ramos pudotettiin ulos Qatarin MM-kisoista.

Espanjan MM-joukkueesta löytyy myös muita yllätyksiä, sillä maajoukkueen päävalmentaja Luis Enrique jätti myös muita nimimiehiä kisakoneen ulkopuolelle. Muun muassa Manchester Unitedin David de Gea ja Liverpoolin Thiago Alcântara joutuvat katsomaan MM-kisat kotisohvalta. Myös Chelsean Kepa Arrizabalaga jätettiin ulos kisaryhmästä.

Jopa 180 maaottelua pelanneen Ramosin koko ura oli jo vaakalaudalla loukkaantumisten takia, eikä La Rojan entinen kapteeni ole siksi pelannut maajoukkueessa kevään 2021 jälkeen. Keskuspuolustaja on kuitenkin palannut tällä kaudella pelikuntoon ja on pelannut kahta lukuun ottamatta kaikissa PSG:n sarjapeleissä tällä kaudella.

De Gea puolestaan menetti ykkösvahdin paikkansa Athletic Bilbaon Unai Simonille viime vuonna, mutta moni uskoi, että kokeneelle huippumaalivahdille löytyy silti käyttöä edes kakkosvahdin asemassa. Liverpoolia nykyään edustava Thiago ei puolestaan ole ollut tällä kaudella uransa parhaassa vedossa, mutta pystyy edelleen pallollisena sellaisiin ratkaisuihin, joihin kykenee vain muutama pelaaja koko maailmassa, minkä vuoksi hänen odotettiin löytävän tiensä Espanjan MM-joukkueeseen.

Enriquen valinnat ovat keränneet kotimaassaan kritiikkiä etenkin siksi, että Espanjan joukkue on tähän mennessä kisoihin nimetyistä mestarikandidaateista nuorin. Yli 50 A-maaottelun pelaajia joukkueesta löytyy vain neljä.

Espanja pelaa samassa alkulohkossa Saksan, Japanin ja Costa Rican kanssa. Joukkue pelaa ensimmäisenä Costa Ricaa vastaan keskiviikkona 23. marraskuuta. Toisella kierroksella on edessä lohkovaiheen huippukamppailu Saksaa vastaan, joka pelataan sunnuntaina 27. marraskuuta. Lohkovaihe päättyy Japanin kohtaamiseen joulukuun 1. päivä.

Espanjan MM-joukkue 2022

Maalivahdit:
Unai Simon, Athletic Bilbao
Robert Sanchez, Brighton
David Raya. Brentford

Puolustajat:
Dani Carvajal, Real Madrid
Cesar Azpilicueta, Chelsea
Eric Garcia. Barcelona
Hugo Guillamon, Valencia
Pau Torres, Villarreal
Aymeric Laporte, Manchester City
Jordi Alba, Barcelona
Jose Gaya, Valencia

Keskikenttäpelaajat:
Sergio Busquets, Barcelona
Rodrig, Manchester City
Gavi, Barcelona
Carlos Soler, Valencia
Marcos Llorente, Atlético Madrid
Pedri, Barcelona
Koke, Atlético Madrid

Hyökkääjät:
Ferran Torres, Barcelona
Nico Williams, Athletic Bilbao
Yeremy Pino, Villarreal
Alvaro Morata, Atlético Madrid
Marco Asensio, Real Madrid
Pablo Sarabia, PSG
Dani Olmo, RB Leipzig
Ansu Fati, Barcelona

Espanjan ottelut Qatarin MM-kisojen lohkovaiheessa

Keskiviikkona 23. marraskuuta klo 18:00: Espanja – Costa Rica
Sunnuntaina 27. marraskuuta klo 21:00: Espanja – Saksa
Torstaina 1. joulukuuta klo 21:00: Japani – Espanja


Brentford - Newcastle United