Saksan MM-joukkue julkistettiin torstaina päivällä. Maajoukkueen päävalmentaja Hansi Flick jätti Borussia Dortmundin kokeneet Marco Reusin ja Mats Hummelsin kylmästi ulos kisakoneesta. Seuran nuoret tähdet Youssoufa Moukoko ja Karim Adeyemi ovat kuitenkin mukana Qatarissa.

Nelinkertainen maailmanmestari lähtee Qatarin MM-kisoihin uuden päävalmentajan alaisuudessa. Bayern Münchenin triplamestaruuteen kaudelle 2019–2020 luotsannut Hansi Flick aloitti Saksan maajoukkueen peräsimessä syksyllä 2021 ja valmentaa Die Mannschaftin nyt ensimmäiseen arvoturnaukseensa.

Flick lähtee Qatarin MM-kisoihin joukkueella, jossa nuoruuden voima on nostettu kokemusta tärkeämmäksi. Päävalmentaja jätti sekä Borussia Dortmundin kapteenin Marco Reusin että samaa seuraa edustavan kokeneen keskuspuolustajan Mats Hummelsin kylmästi ulos MM-joukkueesta. Monipuolinen hyökkäyspään pelaaja Reus on kärsinyt pitkin kautta pienistä loukkaantumisista, jotka mahdollisesti estivät myös MM-kisat, mutta Hummels on pelannut tällä kaudella parasta jalkapalloaan vuosiin.

Reusin sijasta Qatariin matkaavan joukkueen hyökkäyksestä löytyvät niin ikään Dortmundia edustavat 20-vuotias Karim Adeyemi ja vasta 17-vuotias Youssofa Moukoko. Puolustuksessa puolestaan Southamptonin 20-vuotias Armel Bella Kotchap kiilaisi Hummelsin edelle.

Joukkueesta löytyy kuitenkin vielä myös vuoden 2014 maailmanmestareita, sillä Manuel Neuer, Thomas Müller, Matthias Ginter ja Mario Götze nimettiin Saksan MM-joukkueeseen.

Myös Saksan uuden sukupolven suurin timantti, Bayern Münchenin Jamal Musiala, on luonnollisesti Qatariin matkaavan joukkueen mukana. Viime vuoden EM-kisoissa loistavia otteita esittänyt, mutta tällä kaudella loukkaantumisista kärsinyt Robin Gosens puolestaan jäi lopullisen kisaryhmän ulkopuolelle. Myös hiljattain loukkaantunut Timo Werner joutuu jättämään Qatarin MM-kisat väliin.

Saksa on voittanut miesten MM-kultaa vuoden 2014 lisäksi myös vuosina 1954, 1974 ja 1990.

Saksan MM-joukkue

Maalivahdit:
Manuel Neuer, Bayern München
Marc-André ter Stegen, Barcelona
Kevin Trapp, Eintracht Frankfurt

Puolustajat:
Armel Bella Kotchap, Southampton
Matthias Ginter, Freiburg
Christian Günter, Freiburg
Thilo Kehrer, West Ham United
Lukas Klostermann, RB Leipzig
David Raum, RB Leipzig
Antonio Rüdiger, Real Madrid
Nico Schlotterbeck, Borussia Dortmund
Niklas Süle, Borussia Dortmund

Keskikenttäpelaajat/hyökkääjät:
Karim Adeyemi, Borussia Dortmund
Julian Brandt, Borussia Dortmund
Niclas Füllkrug, Werder Bremen
Serge Gnabry, Bayern München
Leon Goretzka, Bayern München
Mario Götze, Eintracht Frankfurt
Ilkay Gündogan, Manchester City
Kai Havertz, Chelsea
Jonas Hofmann, Borussia Mönchengladbach
Joshua Kimmich, Bayern München
Youssoufa Moukoko, Borusiaa Dortmund
Jamal Musiala, Bayern München
Thomas Müller, Bayern München
Leroy Sané, Bayern München

Saksan ottelut MM-kisojen lohkovaiheessa

Keskiviikkona 23. marraskuuta klo 15:00: Saksa – Japani
Sunnuntaina 27. marraskuuta klo 21:00: Espanja – Saksa
Torstaina 1. joulukuuta klo 21:00: Costa Rica – Saksa