Brasilia on historian menestynein jalkapallomaa. A Seleção on voittanut miesten MM-kultaa viidesti, ja lähtee Qatarin MM-kisoihin suurimpana mestarisuosikkina. Brasilian MM-joukkue julkistettiin maanantaina, eikä joukkueessa ollut tilaa Liverpoolin Roberto Firminolle tai Arsenalissa mahtavaa kautta pelaavalle Gabrielille.

Brasilia toivoo palaavansa maailmanmestariksi ensimmäistä kertaa 20 vuoteen, kun Qatarin MM-kisat käynnistyvät sunnuntaina 20. marraskuuta. Brasilian ensimmäinen ottelu on vuorossa torstaina 24. marraskuuta, jolloin joukkue kohtaa Serbian. Tämän jälkeen Brasilia saa vastaansa Sveitsin 28. marraskuuta ja Kamerunin 2. joulukuuta.

Brasilian päävalmentaja Tite julkisti MM-joukkueensa tiistai-illasta Suomen aikaa. Brasilia matkustaa Qatariin muun muassa ilman hyvässä vireessä läpi alkukauden ollutta Liverpoolin Roberto Firminoa sekä Arsenalin huippukautta pelaavaa Gabriel Magalhãesia, jotka jätettiin kylmästi kokoonpanon ulkopuolelle.

Myös esimerkiksi Flamengon Gabriel Barbosa, Nottingham Forestin Renan Lodi ja Tottenhamin Emerson Royal jäivät lopullisen kisajoukkueen ulkopuolelle.

Sen sijaan Qatariin matkustaa muutama hieman yllättävämpi nimi, kuten Flamengossa vastikään Copa Libertadoresin mestaruutta juhlineet Everton Ribeiro ja Pedro. Myös Meksikon pääsarjassa nykyään pelaava 39-vuotias Dani Alves mahtui Brasilian kisajoukkueeseen.

Brasilian suurin tähti Qatarissa on luonnollisesti PSG:n tähtipelaaja Neymar. Firminon ja Gabrielin poissaoloista huolimatta joukkue on täynnä tähtiä, sillä Neymarin taustalla futishullun maan unelmia yrittävät toteuttaa muun muassa Vinícius Júnior, Antony, Casemiro ja Marquinhos. Myös maalivahtiosasto on joukkueella kunnossa, sillä tolppien väliin voi heittää joko Liverpoolin ykkösvahdin Alissonin tai Manchester Cityn veräjänvartijan Edersonin.

Brasilian MM-joukkueessa on yhdeksän pelaajaa, jotka osallistuivat myös vuoden 2018 MM-kisoihin. Pelaajista kolme, Neymar, Dani Alves ja kokenut Thiago Silva, oli puolestaan mukana jo kotikisoissa vuonna 2014. Brasilia on voittanut MM-kultaa vuosina 1958, 1962, 1970, 1994 ja 2002

Brasilian MM-joukkue 2022

Maalivahdit:
Alisson, Liverpool
Ederson, Manchester City
Weverton, Palmeiras

Puolustajat:
Alex Sandro, Juventus
Alex Telles, Sevilla
Dani Alves. Pumas
Danilo, Juventus
Bremer, Juventus
Éder Militao, Real Madrid
Marquinhos, Paris Saint Germain
Thiago Silva, Chelsea

Keskikenttäpelaajat:
Bruno Guimaraes, Newcastle United
Casemiro, Manchester United
Everton Ribeiro, Flamengo
Fabinho, Liverpool
Fred, Manchester United
Lucas Paquetá, West Ham United

Hyökkääjät:
Antony, Manchester United
Gabriel Jesus, Arsenal
Gabriel Martinelli, Arsenal
Neymar Jr., Paris Saint Germain
Pedro, Flamengo
Raphinha, Barcelona
Richarlison, Tottenham
Rodrygo, Real Madrid
Vinicius Jr., Real Madrid

Brasilian ottelut jalkapallon MM-kisoissa 2022

Torstaina 24. marraskuuta klo 21:00: Brasilia – Serbia
Maanantaina 28. marraskuuta klo 18:00: Brasilia – Sveitsi
Perjantaina 2. joulukuuta klo 21:00: Kamerun – Brasilia


Brentford - Newcastle United