Jalkapallon alle 17-vuotiaiden MM-kilpailut on pelattu päätökseensä. Turnauksen voittajaksi selviytyi lopulta Saksa, joka kukisti henkeäsalpaavassa loppuottelussa Ranskan rangaistuspotkukilpailun jälkeen.

Neljän vuoden tauon jälkeen järjestetyt U17-maailmanmestaruuskilpailut pelattiin tänä vuonna Indonesiassa. Yhdeksättätoista kertaa järjestetty turnaus pelattiin ensimmäistä kertaa Kaakkois-Aasiassa. Mukana oli 24 maata, jotka oli jaettu kuuteen neljän joukkueen lohkoon. Lohkojen kaksi parasta joukkuetta jatkoi 16 parhaan joukkoon, kuten myös neljä parasta lohkokolmosta.

A-lohkosta jatkoon selvisivät Marokko ja Ecuador. Kisojen isäntänä toimineen Indonesian ja Panaman matka päättyi näin ollen alkulohkovaiheeseen. B-lohkon muodostivat Espanja, Mali, Uzbekistan ja Kanada. Espanjan ja Malin pelit jatkuivat pudotuspeleissä, kuten myös lohkokolmosten vertailussa jatkoon edenneen Uzbekistanin.

Englanti, Brasilia ja Iran etenivät C-lohkosta seuraavalle kierrokselle. Kaikki ottelunsa murskalukemin hävinneen Uuden-Kaledonian kohtaloksi jäi näin ollen aikainen kotimatka. Turnauksen D-lohkosta muodostui varsin kimurantti, sillä kaikki jatkajat Argentiina, Senegal ja Japani päätyivät kuuteen pisteeseen. Nollakerhoon jääneen Puolan turnaus oli pettymys.

Kisojen suurimpien ennakkosuosikkien joukkoon lukeutunut Ranska jyräsi E-lohkosta jatkoon voitettuaan kaikki pelinsä. USA nappasi toisen jatkopaikan ennen Burkina Fasoa ja Etelä-Koreaa. Konemaisen tehokkaasti pelannut Saksa vei F-lohkon nimiinsä yhdeksällä pisteellä. Meksiko ja Venezuela ylsivät niin ikään jatkoon, kun taas nollakerhoon jääneen Uuden-Seelannin turnaus päättyi alkulohkovaiheeseen.

Englannille aikainen kotimatka, Saksa marssi päätyyn asti – Pudotuspeleissä riitti draamaa

Neljännesvälierävaiheen suurimmasta yllätyksestä vastasi Uzbekistan, joka pudotti Englannin jatkosta. Myös Malin 5-0 voitto Meksikosta oli suhteellisen odottamaton lopputulos. Muut puolivälieriin selvinneet joukkueet olivat Brasilia, Argentiina, Espanja, Saksa, Ranska ja Marokko.

Puolivälierävaihe käynnistyi todellisella huippupelillä, kun Espanja ja Saksa iskivät yhteen. Ottelu päättyi Saksan 1-0 voittoon Paris Brunnerin rangaistuspotkumaalilla. Brasilian turnaus puolestaan katkesi rakkaan naapurimaan Argentiinan käsittelyssä. Huippulupaava Claudio Echeverry joukkueensa kaikki maalit 3-0 päättyneessä ottelussa.

Ranska kaatoi hienon turnauksen pelanneen Uzbekistanin kolmannessa puolivälieräottelussa lukemin 1-0. Mali kukisti Marokon samoin numeroin.

Myös välierissä riitti jännitystä kerrakseen. Argentiina ja Saksa päätyivät 3-3 tasapeliin, jonka myötä ratkaisua jouduttiin hakemaan rangaistuspotkukilpailusta. Saksa pääsi lopulta juhlimaan finaalipaikkaa vietyään pilkut nimiinsä. Pettymys oli kova etenkin Argentiinalle hattutempun iskeneelle Agustin Rubertolle.

Toisessa semifinaalissa Mali siirtyi johtoon Ranskaa vastaan, mutta taipui lopulta värikkäiden vaiheiden jälkeen 2-1 numeroin. Afrikkalaiset pääsivät lopulta kuitenkin juhlimaan mitalia voitettuaan Argentiinan pronssiottelussa selkein 3-0 lukemin.

Finaalissa kohtasivat näin ollen Saksa ja Ranska. Ottelu näytti sujuvan Saksan käsikirjoituksen mukaan joukkueen siirryttyä 2-0 johtoon Brunnerin ja Noah Darvichin osumilla. Ranska ei kuitenkaan luovuttanut vaan punnersi itsensä tasoihin Saimon Bouabren ja Mathis Amougoun maaleilla. Edessä oli rangaistuspotkukilpailu, joka päättyi Saksan juhliin kolmen ranskalaispelaajan epäonnistuttua omissa yrityksissään. Maailmanmestaruus on ensimmäinen Saksalle alle 17-vuotiaiden tasolla.