Espanja voitti toisen peräkkäisen U17-tyttöjen maailmanmestaruutensa kaatamalla Kolumbian MM-finaalissa 0–1.

Samassa alkulohkossa pelanneet Espanja ja Kolumbia kohtasivat uudelleen sunnuntaina alle 17-vuotiaiden tyttöjen MM-kisojen finaalissa. Kuten edelliselläkin kerralla, myös tällä kertaa Espanja oli parempi lukemin 1–0 ja voitti näin U17-tyttöjen MM-kultaa toista kertaa putkeen.

Finaali eteni maalittomana viimeiselle kymmenminuuttiselle asti. Kahdeksan minuuttia ennen loppua vaihtopelaaja Laia Martret laukaus kuitenkin kimposi Kolumbian puolustajan Ana Guzmanin kautta maaliin. Omaksi maaliksi merkitty osuma jäi ottelun voittomaaliksi, kun Kolumbia ei onnistunut enää käynnistämään riittävän raivokasta kiriä viedäkseen ottelun jatkoajalle.

Espanjalle kyseessä oli toinen maailmanmestaruus ja jo viides mitali alle 17-vuotiaiden tyttöjen MM-kisoissa. Kolumbialle mitali oli puolestaan historian ensimmäinen.

Espanja oli ottelun hallitseva osapuoli. Etenkin Cristina Libran aiheutti jatkuvasti hankaluuksia Kolumbian puolustukselle. Keskikenttäpelaaja oli vielä Espanjan johtoon jo 21 minuutin kohdalla, mutta Luisa Agudelo onnistui torjumaan tilanteen upeasti. Libran kävi uudestaan lähellä hieman ennen taukoa, mutta joutui pettymyksekseen toteamaan laukauksensa suuntautuneen ohi.

Toisen jakson alussa Libran sai pallon lopulta maaliin. Jone Amezaga pelasi hienon syötön Kolumbian rangaistusalueelle. Agudelo torjui mahtavasti espanjalaisen ensimmäisen yrityksen, mutta Libran ehti itse ensimmäisenä irtopalloon ja iski sen verkon perukoille. VAR kuitenkin tuomitsi tilanteen käsivirheeksi.

Vajaat kymmenen minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua Espanja iski vaihtopelaajien voimin. Paula Partido lähetti kentän oikealta puolelta matalan keskityksen, jonka Martret pääsi jatkamaan Kolumbian takatolpalta kohti maalia. Veto otti epäonnekkaan kimmokkeen Guzmanista ja yllätti Agudelon.

Kolumbialle välierissä hävinnyt Nigeria otti pronssia kaatamalla pronssiottelussa rangaistuspotkukisan jälkeen Saksan.