Vuoden 2022 U17-tyttöjen MM-kisat alkavat tänään Intiassa. Avausottelussa Marokko haastaa Brasilian klo 14:00 Suomen aikaa. Espanja on hallitseva maailmanmestari.

Intia tekee ensiesiintymisensä alle 17-vuotiaiden tyttöjen MM-kisoissa, kun maa emännöi tänään alkavaa turnausta. MM-kisojen alkua on odotettu Intiassa pitkään, sillä maassa oli alun perin tarkoitus pelata jo vuonna 2020, mutta koronapandemian vuoksi sen vuoden turnaus jouduttiin perumaan kokonaan.

Intia pääsee kokeilemaan taitojaan MM-nurmella ensimmäistä kertaa avauspäivän iltapelissä, kun vastaan asettuu USA klo 17:30 Suomen aikaa alkavassa ottelussa. MM-kisat kuitenkin käynnistyvät jo aikaisemmin päivällä, kun niin ikään ensimmäisessä U17-tyttöjen MM-turnauksessaan pelaava Marokko testaa Brasilian kunnon A-lohkon toisessa ottelussa.

Avajaispäivänä pelataan myös kaksi muuta ottelua, sillä myös kaikki B-lohkon joukkueet saavat tulikasteensa heti turnauksen ensimmäisenä päivänä. Chile ja Uusi-Seelanti kohtaavat samaan aikaan Marokon ja Brasilian välisen ottelun kanssa alkavassa päiväpelissä. Margaon kaupungissa pelattavassa iltapelissä Nigeria puolestaan haastaa Saksan.

C- ja D-lohkojen joukkueet aloittavat turnauksensa huomenna, jolloin Meksiko saa vastaansa Kiinan, Espanja Kolumbian, Kanada Ranskan ja turnauksen kolmas ensikertalainen Tansania Japanin.

U17-tyttöjen MM-kisojen historian menestynein maa on jopa hieman yllättävästi Pohjois-Korea, joka on ainoana maana onnistunut voittamaan kaksi MM-kultaa. Nyt alkavan turnauksen kenties suurin mestarisuosikki on kuitenkin Espanja, joka on hallitseva maailmanmestari, eikä ole jäänyt kolmessa edellisessä turnauksessa kertaakaan mitalipelien ulkopuolelle. Kesän EM-kisoissa Espanja tosin jäi puolivälieriin Ranskan marssiessa Euroopan mestaruuteen.

Vuonna 2018 hopeaa voitti Meksiko ja pronssia Kanada. Naisten MM-kisojen menestynein maa USA ei ole selvinnyt kertaakaan mitaleille vuonna 2008 järjestetyn, historian ensimmäisen U17 MM-turnauksen, jälkeen.

U17-tyttöjen MM-kisoihin osallistuu yhteensä 16 maata, jotka on jaettu neljään alkulohkoon. Jokaisen lohkon kaksi parasta etenee puolivälieriin. Pudotuspelit pelataan totutusti kerrasta poikki -periaatteella. MM-kisat pelataan normaalisti kahden vuoden välein.

U17-tyttöjen MM-kisat: lohkot

Lohko A
Intia
USA
Marokko
Brasilia

Lohko B
Saksa
Nigeria
Chile
Uusi-Seelanti

Lohko C
Espanja
Kolumbia
Meksiko
Kiina

Lohko D
Japani
Tansania
Kanada
Ranska

U17-tyttöjen MM-kisat: ohjelma

  • Lohkovaiheen ensimmäinen kierros: 11.–12. lokakuuta
  • Lohkovaiheen toinen kierros: 14.–15. lokakuuta
  • Lohkovaiheen kolmas kierros: 17.–18. lokakuuta
  • Puolivälierät: 21.–22. lokakuuta
  • Välierät: 26. lokakuuta
  • Mitalipelit: 30. lokakuuta