Espanja juhli historiansa ensimmäistä maailmanmestaruutta alle 20-vuotiaiden naisten MM-kisoissa sunnuntain ja maanantain välisenä yönä Suomen aikaa. Rojita voitti finaalissa Japanin 3–1. Joukkueet kohtasivat myös edellisten MM-kisojen finaalissa. Tuolloin Japani oli parempi samoin 3–1 lukemin.

Espanja kruunattiin sunnuntain vastaisena yönä Suomen aikaa alle 20-vuotiaiden naisten maailmanmestariksi, kun se kaatoi Costa Ricassa pelatun turnauksen finaalissa Japanin 3–1.

Espanja eteni finaaliin tappioitta ja oli kiistämättä koko turnauksen paras joukkue. Rojitan verkkoon tehtiin ennen finaalia vain yksi maali, ja sekin vasta välierässä Hollannin toimesta. Alkulohkossa Espanja kaatoi Australian ja emäntämaa Costa Rican yhteismaalein 8–0 ja pelasi Brasiliaa vastaan 0–0 tasapelin. Puolivälierissä joukkue voitti Meksikon 1–0 ja välierissä Hollannin 2–1. Kahdessa pudotuspeliottelussa Espanjan kaikki maalit iski Inma Gabarro.

Japani puolestaan selvitti oman lohkonsa puhtaalla pelillä kaatamalla peräjälkeen Hollannin, Ghanan ja USA:n. Puolivälierissä joukkue joutui hakemaan voittoa Ranskasta aina rankkarikisaa myöden, mutta välierissä Brasilia kaatui Maika Hamanon viime hetkien maalilla 1–2.

Brasilia kaatoi pronssiottelussa Hollannin 1-4 ja nappasi historian toisen mitalinsa alle 20-vuotiaiden naisten MM-kisoissa.

Finaalissa maalinteon aloitti jälleen turnauksen maalipörssin voittanut Gabarro, joka otti korkean läpisyötön upeasti rinnallaan alas ja sijoitti pallon viileästi ohi Shu Ohban. Puolen tunnin pelin jälkeen Espanja johti jo 3–0 Salma Paralluelon maalattua ensin läpiajosta ja hetkeä myöhemmin rangaistuspotkusta.

Japani tuli vielä peliin mukaan, kun vaihdosta sisään tullut Suzu Amano osui hienon vapaapotkukuvion päätteeksi heti toisen jakson alussa. Japani hallitsi peliä ja laukoi 15 kertaa Espanjan kahdeksaa vastaan, mutta ei onnistunut toistamiseen ohittamaan upean ottelun pelannutta Txell Fontia, joka valittiin myös MM-kisojen parhaaksi maalivahdiksi.

Espanjan alle 20-vuotiaille naisille maailmanmestaruus oli historian ensimmäinen. Myös Japanilla on yksi U20 MM-kulta. Vuonna 2002 ensimmäistä kertaa pelatun turnauksen historian muut voittajat ovat USA kolmesti, Saksa kolmesti ja Pohjois-Korea kahdesti.

MM-kisojen parhaaksi pelaajaksi valittiin Japanin Hamano. Gabarro valittiin toiseksi parhaaksi ja Brasilian Tarciane kolmanneksi parhaaksi pelaajaksi.

Nyt pelatut naisten U20 MM-kisat olivat historian toinen Fifan tapahtuma, joka on järjestetty Costa Ricassa. Maa järjesti myös vuoden 2014 alle 17-vuotiaiden tyttöjen MM-kisat.


Brentford - Newcastle United