ComeOn

Uruguay on jalkapallon alle 20-vuotiaiden poikien maailmanmestari vuosimallia 2023. Joukkue nappasi sunnuntain finaalissa niukan voiton Italiasta Luciano Rodriguezin maalilla.

Argentiinassa pelattujen U20 MM-kisojen mitaliottelut pelattiin sunnuntaina. Kisojen yllättäjämaa Israel nappasi pronssia kaatamalla pronssiottelussa Etelä-Korean 3-1. Israelin mitali oli historiallinen, sillä maa oli selvinnyt ensimmäistä kertaa alle 20-vuotiaiden MM-lopputurnaukseen ja onnistui etenemään heti mitaleille.

Kisojen finaali pelattiin myöhemmin samana iltana Uruguayn ja Italian välillä. Ottelusta tuli lopulta melko tapahtumaköyhä näytös, jossa kaksi taktisesti valveutunutta joukkuetta yritti hyydyttää toistensa pelaamista. Avoimesta pelistä kumpikaan ei pystynyt juuri luomaan aitoa vaaraa, mutta Uruguay pääsi hätyyttelemään Italian maalia pariin otteeseen hyvillä erikoistilanteilla.

Myös ottelun ainoa maali syntyi erikoistilanteesta. Uruguayn kapteeni Fabricio Diaz lähetti kulmapotkun, joka pienen flipperin seurauksena päätyi Luciano Rodriguezille, joka upotti maailmanmestaruuden ratkaisseen maalin vain neljä minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua.

Finaali pelattiin La Platan kaupungissa lähellä Uruguayn rajaa, ja maali luonnollisesti räjäytti sankoin joukoin paikan päälle saapuneet uruguaylaisfanit suoraan huutoon. Italialaisten turhautuminen kohdistui vääriin asioihin, ja ottelu meinasi lopussa äityä jopa hieman väkivaltaiseksi. Joukkueen kiri jäikin vaisuksi ja uruguaylaiset pääsevät juhlimaan historiansa ensimmäistä alle 20-vuotiaiden MM-kultaa lähes kotiyleisön edessä.

U20 MM-kisat 2023 mitaliottelut

Pronssiottelu
Israel – Etelä-Korea 3-1

Finaali
Uruguay – Italia 1-0

U20 MM-kisat 2023 lopulliset sijoitukset

 1. Uruguay (Kulta)
 2. Italia (hopea)
 3. Israel (pronssi)
 4. Etelä-Korea
 5. USA
 6. Kolumbia
 7. Brasilia
 8. Nigeria
 9. Argentiina
 10. Englanti
 11. Gambia
 12. Ecuador
 13. Uzbekistan
 14. Uusi-Seelanti
 15. Tunisia
 16. Slovakia
 17. Ranska
 18. Japani
 19. Senegal
 20. Honduras
 21. Irak
 22. Guatemala
 23. Dominikaaninen tasavalta
 24. Fidži


Sheffield United - Arsenal
AFC Bournemouth - Luton Town