Maailman parhaalle miespelaajalle vuosittain jaettavan palkinnon – Ballon d’Or – tämän vuoden ehdokkaat on julkaistu. Suurimman voittajasuosikin Karim Benzeman lisäksi listalta löytyy myös viisi muuta hallitsevan Mestarien liigan voittajan Real Madridin pelaajaa. Lionel Messiä tai Neymaria ei ehdokkaiden joukosta sen sijan löydy.

France Football -lehti nimesi viikonloppuna 30 pelaajan ehdokaslistan vuoden 2022 Ballon d’Orille. Lionel Messi jäi listan ulkopuolelle ensimmäistä kertaa sitten vuoden 2005. Argentiinalainen on hallitseva Ballon d’Or -voittaja, joten jo nyt on varmaa, että maailman parhaan miespelaajan titteli tulee siirtymään uudelle valtiaalle 17. lokakuuta, jolloin palkinnon voittaja julkaistaan.

Myös Messin joukkuekaveri Neymar jätettiin 30 ehdokkaan ulkopuolelle. Toiseksi eniten Ballon d’Or -palkintoja historiassa voittanut Cristiano Ronaldo sen sijaan löytyy ehdokkaiden joukosta, vaikka hänen paluukautensa Manchester Unitedissa olikin ailahteleva.

Suurimpana voittajasuosikkina tänä vuonna pidetään Real Madridin Karim Benzemaa, joka johdatti joukkueensa viime kaudella sekä La Ligan että Mestarien liigan voittoon. Benzema on myös vedonlyöntisivustojen ylivoimainen voittajasuosikki. Ranskalainen iski viime kaudella 44 maalia ja 15 maalisyöttöä 46 otteluun.

– Uskon, että hän on maailman paras pelaaja. Hän on kaikkein tärkein pelaajamme ja maailman tehokkain pelaaja juuri nyt. Hänelle oli todella tärkeää voittaa Mestarien liiga. Hän ei tehnyt maalia finaalissa, mutta hänen maaliensa takia me ylipäätään pääsimme finaaliin. Ei epäilystäkään siitä, etteikö hän olisi paras tällä hetkellä, Real Madridin päävalmentaja, kautta aikain eniten Uefan pokaaleja valmentajana voittanut Carlo Ancelotti kertoi jalkapallon-mm.fi:lle viime viikolla vierailleessaan Suomessa.

Benzeman lisäksi viisi muuta Real Madridin pelaajaa – Thibaut Courtois, Vinicius Junior, Luka Modric, Casemiro ja vastikään seuraan siirtynyt Antonio Rüdiger – on myös ehdolla palkinnon saajaksi. Modric on Ballon D’Or -voittaja vuodelta 2018. Courtois on puolestaan suurin suosikki voittamaan maailman parhaalle miesmaalivahdille jaettavan Yashin-palkinnon.

Myös Liverpoolista ja Manchester Citystä ehdolle nimettiin kuusi pelaajaa. Valioliigan maalikuningas Mohamed Salah saa Liverpoolin pelaajista seurakseen Virgil van Dijkin, Trent Alexander-Arnoldin, Luis Diazin, Fabinhon ja Darwin Nunezin. Liverpoolissa viime kaudella pelannut, mutta kesällä Bayern Müncheniin siirtynyt, Sadio Mane on niin ikään ehdolla. Senegalilaista pidetään Salahin ohella Benzeman suurimpana haastajana.

Manchester Cityn riveistä ehdolla ovat puolestaan Riyad Mahrez, Bernardo Silva, Phil Foden, Kevin De Bruyne, Joao Cancelo ja Erling Håland. Muut valioliigapelaajat listalla ovat Tottenhamin Harry Kane ja Heung-Min Son.

Vuoden 2022 Ballon d’Or jaetaan Pariisissa 17. lokakuuta, noin kuukausi ennen Qatarin MM-kisojen alkua. Ensimmäistä kertaa palkinnon historiassa pokaali jaetaan yhden sarjakauden perusteella. Aikaisemmin valintaperusteena on ollut kalenterivuosi.

Vuoden 2022 Ballon d’Or -ehdokkaat

 • Thibaut Courtois (Real Madird)
 • Mohamed Salah (Liverpool)
 • Rafael Leao (AC Milan)
 • Christopher Nkunku (RB Leipzig)
 • Joshua Kimmich (Bayern Munich)
 • Trent Alexander-Arnold (Liverpool)
 • Vinicius Jr (Real Madrid)
 • Bernardo Silva (Manchester City)
 • Luis Diaz (Liverpool)
 • Robert Lewandowski (Barcelona)
 • Riyad Mahrez (Manchester City)
 • Casemiro (Real Madrid)
 • Heung-Min Son (Tottenham)
 • Fabinho (Liverpool)
 • Karim Benzema (Real Madrid)
 • Mike Maignan (AC Milan)
 • Harry Kane (Tottenham)
 • Darwin Nunez (Liverpool)
 • Phil Foden (Manchester City)
 • Sadio Mane (Bayern Munich)
 • Sebastien Haller (Borussia Dortmund)
 • Luka Modric (Real Madrid)
 • Antonio Rudiger (Real Madrid)
 • Cristiano Ronaldo (Manchester United)
 • Kevin de Bruyne (Manchester City)
 • Dusan Vlahovic (Juventus)
 • Virgil van Dijk (Liverpool)
 • Joao Cancelo (Manchester City)
 • Erling Haaland (Manchester City)
 • Kylian Mbappe (Paris Saint-Germain)

Brentford - Newcastle United