Marokko venyi uskomattomaan suoritukseen ja nappasi 1-0 voiton H-lohkon voittaneesta Kolumbiasta. Kun samaan aikaan pelattu Etelä-Korean ja Saksan välinen ottelu päättyi tasapeliin, eteni Marokko historiansa ensimmäisissä naisten MM-kisoissa pudotuspeleihin, jättäen taakseen kaksinkertaisen maailmanmestarin Saksan.

Marokko lähtee lohkovaiheen päätöskierrokselle selkä seinää vasten, sillä sen täytyy kerätä Kolumbiaa vastaan enemmän pisteitä kuin mihin Saksa onnistuu lohkon toisessa ottelussa Etelä-Koreaa vastaan. Muutoin turnaus päättyy alkulohkoon. Toki Saksan voittaessakin Marokko voi jatkaa pudotuspeleihin Kolumbian kustannuksella, mutta se vaatisi vähintään neljän maalin voittoa lohkoa johtavasta Kolumbiasta. Tämä skenaario on myös ainoa, jossa Kolumbia putoaa jatkosta.

Marokko avaa terävästi ja on yllättää Kolumbian housut kintuissa. Alle minuutti on kulunut, kun Ibtissam Jraidi karkaa vasemmalta laidalta puolittain läpi ja yrittää yllättää Catalina Perezin pienestä kulmasta. Kolumbialaisvahti on kuitenkin hereillä. Tilannetta seurannut kulmapotku pelataan lyhyenä, ja jälleen Marokko yrittää yllättävää ratkaisua pienestä kulmasta. Ghizlane Chebbakin laukaus menee kuitenkin ohi.

Hetkeä myöhemmin Jraidi saa hyvän pallon Kolumbian rangaistusalueelle, mutta ei aivan saa vetoa aikaiseksi. Altavastaajana otteluun lähtenyt Marokko näyttää ottelun alkuhetkillä todella vaaralliselta.

Noin vartin pelin jälkeen Fatima Tagnaout lähettää hyvän keskityksen, ja jälleen Jraidi on oikeassa paikassa. Perez onnistuu torjumaan ylänurkasta, mutta Marokon maali käy jo todella lähellä.

Marokon on saatava Kolumbiaa vastaan parempi tulos kuin mihin Saksa pystyy Etelä-Koreaa vastaan päästäkseen jatkoon. Afrikkalaiset ovat varmasti mielissään siitä, että Etelä-Korea on napannut aikaisen johdon lohkon toisessa ottelussa. Samalla Marokko tekee kaikkensa, jottei sen tarvitsisi tyytyä tasapeliin.

Jakson puolivälissä Kolumbia alkaa saada pelin juonesta kiinni ja ottaa pallonhallinnan selvästi itselleen. Marokko on kuitenkin varsin tyytyväisen oloinen puolustaessaan tiiviisti ja iskiessään nopeasti vastaan. Yksi näistä vastahyökkäyksistä on johtaa maaliin, kun Chebbak ja Anissa Lahmari pelaavat nätisti yhteen ja vapauttavat Tagnaoutin. Kolumbian puolustus ehtii kuitenkin juuri ja juuri ratkaisevan syötön eteen.

Juuri ennen taukoa Linda Caicedo löytää Leicy Santosin Marokon boksista, mutta Kolumbian kymppipaidan pusku karkaa reippaasti yli maalin. Hetkeä myöhemmin Caicedo tarjoilee jälleen, mutta tällä kertaa se on Catalina Usme, joka tuhlaa. Ottelu on edetessään tasoittunut, mutta Marokko on edelleen joukkueista kokonaisuudessaan vaarallisempi.

Ensimmäisen puoliajan viimeisellä minuutilla Marokko saa palkinnon yritteliäisyydestään. Keskitys jää pöyrimään Kolumbian rangaistusalueelle ja upeaa ottelua pelannut Jraidi säntää ensimmäisenä sen perään. Daniela Arias kaataa hänet hieman kömpelöllä puolustamisella ja pallo tuomitaan pilkulle.

Chebbakin pilkku on kelvollinen, mutta todella itsevarmalta näyttänyt Perez hakee upean torjunnan alakulmasta. Kolumbian maalivahti saa kuitenkin liian vähän apuja joukkuekavereiltaan ja Lahmari käy upottamassa irtopallon maaliin.

Saksan ja Etelä-Korean välinen ottelu on samaan aikaan siirtynyt tauolle 1-1 tilanteessa, mikä tarkoittaa, että tämänhetkisellä tuloksella Marokko olisi menossa pudotuspeleihin Kolumbian vanavedessä. Yksikin maali kummassa tahansa ottelussa voi kuitenkin muuttaa tilannetta radikaalisti.

Noin tunnin kohdalla Kolumbia luo toisen puoliajan ensimmäisen huippupaikan. Caicedo lähettää upean keskityksen, jonka Daniela Montoya jatkaa ykkösellä kohti maalia. Khadija Er-Rmichi venyy kuitenkin hienoon jalkatorjuntaan, ja Marokko pelastuu. Hetkeä myöhemmin Mayra Ramirez lähettää tulisen vedon rangaistusalueen rajalta, mutta Er-Rmichi pitää etukulman kiinni.

Toinen puoliaika on huomattavasti ensimmäistä rikkonaisempaa ja hidastempoisempaa peliä. Kolumbia on ottanut pelistä enemmän kontrollia ja Marokko vaikuttaa tyytyväiseltä johtoasemaansa.

Hetkeä myöhemmin Kolumbia tulee jälleen. Ramirez rakentaa upean hyökkäyksen ja löytää Marokon rangaistusalueelle vapaaksi jääneen Usmen, joka kuitenkin jatkaa vielä maalin toiselle kulmalle Caicedolle. Er-Rmichi kuitenkin venyy upeaan reaktiotorjuntaan. Marokon hyökkäyspeli on kadonnut kuvasta lähes täysin toisella jaksolla. Er-Rmichi sen sijaan pelaa elämänsä ottelua ja pitää Marokkoa yksin kiinni jatkopaikassa.

Kolumbian vyöry jatkuu. Nouhaila Benzina potkii pallosta ohi ja Ramirez pääsee etenemään estelyittä. Pienestä kulmasta lähtenyt laukaus kilahtaa kuitenkin tolppaan.

Varsinaisen peliajan täyttyessä Marokko saa tilaisuutensa. Tagnaout alustaa paikan Rosella Ayanelle, mutta tämän laukaus jää todella heppoiseksi ja on helppo pala kakkua Perezille.

Kolumbia jatkaa paineen luomista, mutta Marokko kestää kuin ihmeen kaupalla loppuun asti. Tulos on ensimmäistä kertaa naisten MM-kisoissa mukana olevalle maalle upea, ja vielä upeammaksi sen tekee se, että Saksa on samalla jäänyt 1-1 tasapeliin Etelä-Korean kanssa. Tulokset tietävät sitä, että Marokko jatkaa pudotuspeleihin H-lohkon kakkosena ja kohtaa neljännesvälierissä Ranskan. Kolumbia puolestaan voittaa tappiosta huolimatta lohkonsa ja saa vastaansa Jamaikan.

Marokko – Kolumbia 1-0 (1-0)

45+4’ Anissa Lahmari 1-0


Wolverhampton Wanderers - AFC Bournemouth