Suomen futsalmiehet pelasivat keskiviikkona 3-3 tasapelin futsalin MM-karsintaottelussa Georgiaa vastaan Turussa. Suomi kiri ottelun lopussa tasoihin, mutta tuloksesta jäi silti valju maku, koska paikka vuoden 2024 MM-kisoissa ei ole tasapelin myötä enää suomalaisten omissa käsissä.

Suomi ja Georgia kohtasivat jo viime lauantaina Tbilisissä. Kuten tuolloinkin, myös tällä kertaa Suomi aloitti ottelun terävästi. Mutta toisin kuin lauantaina, nyt futsalmiehet onnistuivat käyttämään etsikkoaikansa hyväkseen.

Jani Korpela pelasi upeasti tekopaikan Justus Kunnakselle, joka vei Suomen johtoon vain 54 sekunnin pelin jälkeen. Futsalmiehet eivät kuitenkaan onnistuneet pitämään johtoasemaansa kovin kauaa – Georgialle annettu maalipaikka kostautui, kun vierasjoukkueen Bruno Gomes sijoitti pelin tasoihin alle puoli minuuttia myöhemmin.

Kumpikin joukkue hyökkäsi avausjaksolla aktiivisesti ja peli tarjosi Kupittaan Palloiluhallin yleisölle parasta mahdollista futsalviihdettä. Suomi siirtyi uudestaan johtoon, kun Vesa Lilja löysi syötöllään Tuukka Pikkaraisen, joka ei erehtynyt viimeistelyssään.

Jälleen Georgia kuitenkin kuittasi maalin nopeasti. Maalivahti Zviad Kupatadzen laukaus pysähtyi suomalaisten blokkiin, mutta Kuptadze pääsi itse irtopalloon ja toi vieraat tasoihin hetki ennen avausjakson puoliväliä.

Toisen jakson alussa Georgia alkoi ottaa ottelua hallintaansa, mutta Antti Koivumäen hyvät torjunnat pitivät lukemat tasoissa. Myös Suomella oli paikkansa, sillä Sergei Korsunovin laukaus pamahti Georgian maalin ylärimaan noin kuuden minuutin pelin jälkeen.

Myös Kunnaksella oli loistava tekopaikka, mutta Akaa Futsalin pelaajan ruuti oli tällä kertaa märkää. Jakson puolivälissä Georgia rokotti suomalaisten tuhlailusta, kun Chaguinhan laukaus kimposi Koivumäen kautta Suomen maaliin.

Suomi jahtasi tasoitusta kärsivällisesti ja sai palkintonsa hetki ennen loppua. Lentävällä maalivahdilla pelannut joukkue sai aikaan pitkän pyörityksen Georgian kenttäpuoliskolla, joka päättyi Henri Alamikkotervon viimeistelemään maaliin. Enempää maaleja ei nähty, joten joukkueet päätyivät Turussa pistejakoon.

Neljän ottelukierroksen jälkeen Suomi on oman lohkonsa kolmantena neljällä pisteellä. Portugali on etenemässä suoraan MM-kisoihin lohkovoittajana, sillä se johtaa lohkoa 12 pisteellä, kun jokaisella joukkueella on kaksi ottelua pelaamatta. Georgia on lohkon toisena seitsemällä pisteellä. Sekä Suomi että Georgia kohtaavat vielä kertaalleen Portugalin ja lohkon jumbosijaa hallussaan pitävän Armenian.

Karsintalohkoja on viisi, ja neljä parasta lohkokakkosta etenevät MM-jatkokarsintaan. Suomi ei voi enää edetä MM-kisoihin lohkovoittajana. Myös kakkostila näyttää karanneen turhan kauas, sillä vaikka Suomi onnistuisi nousemaan Georgian kanssa tasapisteisiin, nappaa Georgia kakkostilan keskinäisten tulosten turvin.

Suomi – Georgia 3-3

00:54 Justus Kunnas 1-0
01:12 Bruno Gomes 1-1
06:09 Tuukka Pikkarainen 2-1
09:12 Zviad Kuptadze 2-2
29:57 Chaguinha 2-3
38:24 Henri Alamikkotervo 3-3


Wolverhampton Wanderers - AFC Bournemouth