Velobet

Afrikan mestaruusturnauksen isäntämaa Kamerun voitti turnauksessa pronssia kaatamalla lauantaina rangaistuspotkujen jälkeen Burkina Fason.

Kamerun päätti kuin päättikin kotimaassaan pelatun Afrikan mestaruusturnauksen mitaliin. Torstaina välierän Egyptille rankkarien jälkeen hävinneet Lannistumattomat Leijonat saivat salvaa haavoihinsa, kun tällä kertaa rangaistuspotkut kääntyivät joukkueen voitoksi.

Kamerun vei ottelua kokonaisuudessaan selvästi ja ansaitsi voittonsa. Joukkue voitti ottelun laukaukset ja pallonhallinnan ja oli kokonaisuudessaan vaarallisempi joukkue. Pitkään näytti kuitenkin siltä, että Kamerun jäisi ilman mitaleja, sillä se päästi Burkina Fason helpon oloisesti jo kolmen maalin karkumatkalle.

Ottelun maalinteon aloitti Steeve Yago, joka liukui Issa Kaborén keskityksen maaliin jo 24 minuutin pelin jälkeen. Lisää tuli vielä juuri ennen taukoa, kun upean turnauksen pelannut Kaboré voitti oman kaksinkamppailunsa laidalla ja pääsi keskittämään aivan päätyrajan tuntumasta. Pallo näytti jo leijailevan suoraan André Onanan hyppysiin, mutta Ajaxin maalivahti onnistui jotenkin sylkemään keskityksen rintansa kautta Kamerunin omaan maaliin.

Burkina Faso siirtyi vielä kolmen maalin johtoon heti toisen jakson alussa. Bertrand Traoré lähetti millintarkan keskityksen, jonka Djibril Ouattara jatkoi taitavasti maaliin. Tämän jälkeen alkoi kuitenkin isäntäjoukkueen rynnistys.

Stéphane Bahoken toi Kamerunin kulmapotkusta kahden maalin päähän ja antoi joukkueelleen toivoa. Aika näytti kuitenkin loppuvan kesken, sillä Burkina Faso johti ottelua 3–1 vielä viisi minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä. Kamerunin kapteeni ja turnauksen maalipörssin voittava Vincent Aboubakar oli kuitenkin päättänyt viedä ottelun jatkoajalle.

Aboubakarin ensimmäinen syntyi ottelun 85. minuutilla, Euroopassakin pitkään pelannut kärki nousi kulmapotkussa korkeimmalle ja toi Kamerunin jo maalin päähän. Kaksi minuuttia myöhemmin ottelu oli tasan. Burkina Fason puolustuksen kommunikointi petti pitkän avaussyötön päätteeksi, ja pallo jäi pyörimään joukkueen boksiin. Ensimmäisenä irtopalloon oli reagoimassa Aboubakar, joka toi joukkueensa tasoihin ja pakotti ottelun jatkoajalle.

Enempää maaleja ei nähty, joten ratkaisu haettiin rankkarikisasta. Sankariksi nousi Onana, joka korvasi varsinaisen peliajan virheensä ottamalla kiinni Blati Tourén yrityksen. Kun kaikki muut laukojat onnistuivat, pääsi Kamerun lopettamaan kotikisansa mitalijuhliin.


Wolverhampton Wanderers - AFC Bournemouth