Afrikan mestaruusturnauksen pudotuspeleissä nähtiin keskiviikkona ensimmäiset rankkarikisat, kun päivän molemmat ottelut menivät rankkareille. Egypti tiputti hyvän lohkovaiheen pelanneen Norsunluurannikon ja Päiväntasaajan Guinea päätti Malin turnauksen.

Norsunluurannikko – Egypti 0–0 (4–5 rp.)

Siinä missä mestarisuosikkina turnaukseen lähtenyt Egypti aloitti turnauksen melko heikosti, oli Norsunluurannikko alkulohkon aikana vakuuttava. Matkan varrella kaatui muun muassa hallitseva mestari Algeria.

Nousujohteista turnausta pelaava Egypti kuitenkin otti neljännesvälieräottelun hallintaansa heti alusta. Aivan ottelun alussa Omar Marmoush aiheutti sydämentykytyksiä Elefanttien leirissä lähettämällä upean kaukolaukauksen, joka kuitenkin pysähtyi ylärimaan. Hetkeä myöhemmin Badra Ali Sangaré dippasi Mohamed Salahin laukauksen yli Norsunluurannikon maalin.

Vaikka ottelusta ehkä odotettiin hyökkäyspään pelaajien, kuten Salahin ja Nicolas Pépén, taistelua, löytyivät pelin todelliset sankarit kummankin joukkueen maalilta. Seuraavaksi esiin nousi Egyptin Mohammed El Shenawy, joka torjui Ibrahim Sangarén puolittaisen saksipotkun.

Maalivahdit jatkoivat toisella jaksolla hyviä otteitaan. Ensin Sangaré torjui oman joukkueen puolustajasta yläkulmaa kohti kimmonneen keskityksen, sitten El Shenawy siirsi sormenpäillään Sébastien Hallerin puskun yli maalin.

El Shenawy nollasi vielä Wilfried Zahan lähietäisyydeltä lähteneen yrityksen ennen kuin joutui jättämään kentän varsinaisen peliajan lopussa. Hänen tilalleen vaihdettu Mohamed Abou Gabal kuitenkin jatkoi maalivahtien huikeita esityksiä torjumalla Sangarén yläkulmaa kohti suuntautuneen kaukolaukauksen.

Gabal torjui myös rankkarikisassa Eric Baillyn yrityksen, ja kun kaikki Egyptin viisi laukojaa onnistuivat, jatkoivat Faaraot puolivälieriin Marokkoa vastaan.

Mali – Päiväntasaajan Guinea 0–0 (5–6 rp.)

Lohkonsa jopa hieman yllättäen voittanut Mali lähti otteluun varmasti suurin odotuksin. Mali olikin kahdesta joukkueesta selvästi hallitsevampi, eikä juuri antanut Päiväntasaajan Guinealle saumoja ottelun varsinaisella peliajalla.

Päiväntasaajan Guinean ainoa maalia kohti suuntautunut veto oli Basilio Ndongin pomppiva kaukolaukaus aivan ottelun lopussa, mutta sekään ei todellisuudessa tuottanut Malille ongelmia.

Malin olisi sen sijaan pitänyt ratkaista ottelu jo toisen jakson alussa, kun Mohamed Camara pääsi laukomaan rangaistusalueen sisältä kohti tyhjää maalia. Keskikenttäpelaajan veto karkasi kuitenkin taivaan tuuliin. Neljätoista kertaa laukoneen Malin ruuti oli muutenkin märkää, sillä vedoista vain yksi kohdistui tolppien väliin.

Sama jatkui myös rankkarikisassa, jossa malilaiset epäonnistuivat kolmesti. Päiväntasaajan Guinean ratkaisijaksi nousi maalivahti Jesús Owono, joka torjui ratkaisevassa kuudennessa parissa Falaye Sackon yrityksen.

Päiväntasaajan Guinea kohtaa puolivälierissä Senegalin. Afrikan mestaruusturnauksen pudotuspelit jatkuvat lauantaina.


Brentford - Newcastle United