Ennakkosuosikkien tappiot jatkuivat Afrikan mestaruusturnauksen pudotuspeleissä, kun Gambia pudotti Guinean jatkosta. Illan toisessa ottelussa Kamerun joutui tiukoille Komorien kanssa, vaikka tällä ei ollut yhtään maalivahtia kokoonpanossaan.

Guinea – Gambia 0–1

Guinea joutui tulemaan ottelussa toimeen ilman pelikiellossa ollutta tähteään Naby Keïtaa. Kapteenin poissaolo ei kuitenkaan ottelun aluksi tuntunut vaikuttavan liikaa, sillä Guinea otti pelin hallintaansa ja oli joukkueista lähempänä maalintekoa. Toisen jakson alussa joukkue sahasi upeasti Gambian puolustuksen hajalle, mutta Omar Colley ehti kuin ihmeen kaupalla Ilaix Moriban laukauksen tielle.

Kuparinen kuitenkin rikkoutui vasta 71. peliminuutilla. Musa Barrow sai pallon Guinean topparien väliin ja taisteli jalkansa väkisin vapaaksi. Varma sijoitus ohitti vastaan tulleen maalivahdin ja Gambia siirtyi 1–0 johtoon.

Ottelun lopun draamaa ei olisi voinut käsikirjoittaa. Gambian Yusupha Njien heppoista punaista korttia seurasi Guinean pyöritys lisäajalla, jonka aikana joukkue sai pallon kahdesti Gambian maalin tolppaan. Sen lähemmäksi Guinea ei kuitenkaan päässyt maalintekoa. Lopussa Ibrahima Conté otti vielä punaisen kortin ja päätti Guinean takaa-ajon.

Kamerun – Komorit 2–1

Ottelun lähtöasetelmat eivät luvanneet mitään muuta kuin Kamerunin ylivoimaista voittoa. Komorien ykkösmaalivahti Salim Ben Boina loukkaantui lohkovaiheen päätösottelussa, minkä lisäksi joukkueen kakkos- ja kolmosmaalivahdit antoivat positiivisen koronanäytteen ennen neljännesvälieräottelua. Komorot joutuikin peluuttamaan maalissa Chaker Alhadhuria.

Joukkueen taivas tummui entisestään jo seitsemännellä peliminuutilla, kun Jimmy Abdou otti suoran punaisen ja Komorit pakotettiin vajaamiehiseksi.

Tästä huolimatta ottelusta tuli kaikkea muuta kuin Kamerunin yksipuolinen näytös.

Avausmaali nähtiin 29. minuutilla. Vincent Aboubakar pelattiin Komorien puolustukselta karkuun. Kamerunin kapteeni pelasi pallon kuudentoista-alueen keskelle nousseelle Karl Toko Ekambille, joka viimeisteli varmasti Kamerunin johto-osuman.

Hallinnastaan huolimatta Kamerun ei kuitenkaan pystynyt kääntämään miesylivoimaansa tai Komorien maalivahtitilannetta edukseen. Päinvastoin Alhadhur otti maalillaan useamman komean torjunnan, joiden avulla ottelu pysyi tasaisena.

Toisella jaksolla Komorit nosti selvästi tasoaan, ja oli joukkueista jopa parempi. Ottelun suurimmaksi sankariksi nousikin Kamerunin André Onana, joka useita aivan maailmanluokan pelastuksia. Ilman Onanan huippupeliä Komorit olisi hyvin voinut tulla ottelussa tasoihin.

Toisen jakson ensimmäisen maalin teki kuitenkin Kamerun. Aboubakar karkasi 70. minuutilla Komorien puolustukselta ja iski jo turnauksen kuudennen maalinsa.

Ottelu oli kuitenkin kaikkea muuta kuin selvä. Kymmenen minuuttia myöhemmin Youssouf M’Changama ampui turnauksen komeimman maalin. Neljästäkymmenestä metristä lähtenyt vapaapotku painui aivan Kamerunin maalin yläkulmaan ja toi Komorit vielä mukaan taisteluun voitosta.

Kamerun kuitenkin pelasi ottelun lopun fiksusti ja onnistui pitämään johtonsa.

Ennen ottelua Kamerunissa koettiin kauhunhetkiä, kun useat ihmiset jäivät stadionille rynnivän ihmismassan jalkoihin. Tähän mennessä ainakin kahdeksan on ilmoitettu kuolleen, minkä lisäksi 50 ihmistä on sairaalahoidossa.