Afrikan mestaruusturnauksen pudotuspelit alkoivat sunnuntaina dramaattisesti. Gabon nousi vajaamiehisenä tasoihin toisen puoliajan lisäajalla vain hävitäkseen Burkina Fasolle rankkarikisassa. Toisessa ottelussa turnauksen lohkovaiheessa ainoana joukkueena kaikki ottelut voittanut Nigeria lähti kotimatkalle Tunisian käsittelyssä.

Burkina Faso – Gabon 1–1 (7–6 rp.)

Burkina Faso aloitti ottelun todella terävästi. Heti pelin alussa Issa Kaboré ajoi itsensä väkisin Gabonin rankkarialueelle ja onnistui hankkimaan joukkueelleen rangaistuspotkun. Bertrand Traorén kunnianhimoinen yritys kohti yläkulmaa pysähtyi kuitenkin Gabonin maalin poikkipuuhun.

Kymmenen minuuttia myöhemmin Traoré kuitenkin paikkasi epäonnistumisensa. Dango Ouattara vapautti Aston Villan hyökkääjän läpiajoon upealla pystysyötöllä, ja tämä viimeisteli kaukaa ohi vastaan tulleen Gabonin maalivahdin.

Toisella puoliajalla Gabonin taivas synkkeni entisestään, kun Sidney Obissa ajettiin ulos toisen keltaisen kortin myötä. Pantterit kuitenkin onnistuivat tulemaan tasoihin tapahtumarikkaan ottelun lisäajalla. Joukkueen kapteeni Bruno Ecuele Manga nousi kulmapotkussa korkeimmalle ja puski pallon maaliin epäonnisen Adama Guiran kautta.

Jatkoajalla ei ratkaisua nähty, joten Afrikan mestaruusturnauksen ensimmäisessä pudotuspeliottelussa haettiin ratkaisua aina rankkarikisasta asti. Ratkaisuun tarvittiin jopa 18 laukausta, mutta lopulta Burkina Fason sankariksi nousi Ismahila Ouédraogo, joka vei maalillaan joukkueensa puolivälieriin.

Nigeria – Tunisia 0–1

Afrikan mestaruusturnauksen jopa suurimmaksi mestarisuosikiksi turnauksen aikana noussut Nigeria hävisi pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella Tunisialle, joka hävisi omassa alkulohkossaan kolmesta ottelusta kaksi ja selvisi jatkoon vain parhaiden lohkokolmosten vertailussa. Turnauksen lohkovaiheen selvästi paras joukkue lähti otteluun ylivoimaisena ennakkosuosikkina, mutta joutui pettymään pahasti.

Ottelut lähtökohdat olivat kummallekin joukkueelle selvät, minkä näki jo siitä, kuinka Tunisia juhli sitä, että selvisi tauolle maalittomassa tasatilanteessa. Heti toisen jakson alussa joukkue kuitenkin siirtyi johtoon, kun Nigerian maalilla torjunut Maduka Okoye imaisi helposti Youssef Msaknin kaukaa lähteneen laukauksen.

Reilun tunnin pelin jälkeen vain viisi minuuttia aiemmin kentälle vaihdettu Alex Iwobi otti suoran punaisen, ja hankaloitti Nigeria takaa-ajoa entisestään. Vajaalla pelannut ennakkosuosikki ei enää saanutkaan aikaan kunnollista kiriä, ja Tunisia jatkoi ottelusta puolivälieriin Burkina Fasoa vastaan.

Afrikan mestaruusturnauksen puolivälierät alkavat lauantaina.