Nigeria jatkoi vakuuttavaa menoaan ja voitti oman lohkonsa ilman pistemenetyksiä. Egypti nosti tasoaan heikon avausottelun jälkeen ja jatkaa pudotuspeleihin kahdella voitolla. Sudan ja Guinea-Bissau ovat varmuudella jatkopelien ulkopuolella.

Guinea-Bissau – Nigeria 0–2

Nigerian voittokulku jatkui Afrikan mestaruusturnauksessa. Turnauksen lohkovaiheen mahdollisesti jopa paras joukkue otti alkulohkon päätösottelun Guinea-Bissauta vastaan komentoonsa alusta asti ja tyylitteli lohkovoittoon ilman pistemenetyksiä. Kolmessa ottelussa Nigeria iski kuusi maalia ja päästi vain yhden, ja pelasi itsensä mestarisuosikkien joukkoon.

Nigeria sahasi vajaan tunnin pelin jälkeen Guinea-Bissaun puolustuksen upeasti hajalla. Kelechi Iheanacho vapautettiin linjan puhkovalla pystysyötöllä ja Leicester Cityn hyökkääjä löysi maalin edestä Sadiq Umarin, jolla oli helppo työ viedä joukkueensa johtoon.

Ottelun toinen maali olikin hienoa turnausta pelaavan Moses Simonin taidonnäyte. Laituri toi pallon väkisin kolmen puolustajan läpi ja laukoi hirmuisen tykin, joka kuitenkin pysähtyi Guinea-Bissaun maalin kehikkoon. Paluupallossa oli ensimmäisenä Nigerian kapteeni William Troost-Ekong, joka sai viimeistellä loppulukemat tyhjiin.

Myös Guinea-Bissau pelasi ottelussa pudotuspelipaikasta. Voitolla sillä olisi ollut mahdollista nousta Malawin edellä parhaiden lohkokolmosten vertailussa. Joukkue ei kuitenkaan missään vaiheessa saanut kunnon kiriä aikaan.

Nigerian voitto tarkoitti myös sitä, että se oli Afrikan mestaruusturnauksen lohkovaiheen ainoa joukkue, joka onnistui voittamaan kaikki pelinsä. Se saa neljännesvälierissä vastaansa toisen jatkoon päässeistä lohkokolmosista.

Egypti – Sudan 1–0

Egypti avasi turnauksen erittäin vaisulla esityksellä Nigeriaa vastaan, mutta piristyi sen jälkeen kahteen seuraavaan otteluun selvästi. Sudania vastaan joukkue jälleen hallitsi peliä, mutta viimeistelyn kanssa oli edelleen ongelmia.

Ottelun ainoan maalin iski kulmapotkusta toppari Mohamed Abdelmonem. Myös Sudanilla olisi voitolla ollut mahdollisuus jatkopeleihin, sillä silloin se olisi noussut varmuudella Egyptin edelle lohkon taulukossa. Joukkueiden välisestä paremmuudesta ei kuitenkaan jäänyt epäselvyyttä.

Egypti kohtaa ensimmäisellä pudotuspelikierroksella lohkon E voittajan, joka selviää tänään.