Hienosti turnauksen aloittanut Kamerun varmisti lohkovoittonsa tasapelillä Kap Verdeä vastaan. Lohkon toisen jatkoon menijän ratkaisemiseen ei puolestaan riittäneet pisteet tai maaliero, vaan Burkina Faso eteni pudotuspeleihin tehtyjen maalien turvin.

Kap Verde – Kamerun 1–1

Kamerunista tuli kotikisoissaan ensimmäinen pudotuspeleihin edennyt joukkue. Joukkue varmisti paikkansa pudotuspeleissä jo edellisellä kierroksella nappaamalla selvän voiton Etiopiasta. Kamerunilla oli kuitenkin vielä lohkovoitto pelissä A-lohkon viimeisellä ottelukierroksella. Kap Verde puolestaan lähti otteluun tasapisteissä Burkina Fason kanssa, ja pelasi jatkopaikastaan.

Kamerun kuitenkin hallitsi peliä suvereenisti aiempien ottelujensa tapaan. Kotijoukkue vyörytti hyökkäyksiä kerta toisensa jälkeen kohti Kap Verden maalia, mutta oli tällä kertaa viimeistelyssään tehoton. Ainoa maali syntyi hieman ennen taukoa, kun Vincent Aboubakar teki jo turnauksen viidennen maalinsa tarkalla laukauksella kuudentoista rajalta.

Kap Verde tuli kuitenkin hieman yllättäen tasoihin. André Onana joutui antautumaan, kun Garry Rodrigues ohjasi Kenny Rocha Santosin syötön maalin edestä kantapäällään maaliin. Kap Verden pudotuspelipaikan metsästys jäi kuitenkin kevyeksi. Ratkaisun avaimia tarjottiinkin vielä Kamerunille, kun Aboubakar pääsi yrittämään lähes tyhjään maaliin. Joukkueen kapteenin laukaus kuitenkin karkasi maalin yli.

Kap Verde voi vielä selvitä jatkoon toisena parhaista lohkokolmosista.

Burkina Faso – Etiopia 1–1

Burkina Faso lähti otteluun tietäen, että tappiolla se olisi varmasti ulkona pudotuspeleistä. Toisaalta voittokaan ei välttämättä riittäisi, jos Kap Verde voittaisi oman ottelunsa Kamerunia vastaan. Etiopia puolestaan oli jo ulkona jatkopeleistä turnauksen ensimmäisenä joukkueena.

Tähän peilaten Burkina Faso oli yllättävän aseeton lohkojumboa vastaan. Etiopia voitti niin laukaukset kuin pallonhallinnankin. Burkina Faso iski silti ottelun avausmaalin, kun Cyrille Bayala karkasi läpiajoon ja käynnisti juhlat länsiafrikkalaisten leirissä komealla chipillä.

Ottelua hallinnut Etiopia tuli kuitenkin tasoihin toisen puoliajan alussa. Aschalew Tamene Seyoum kaadettiin rankkarin arvoisesti ja Getaneh Kebede upotti pallon varmasti verkkoon.

Ottelun lopussa oli selvää, että tieto Kamerun-Kap Verde ottelun tilanteesta oli kulkeutunut Burkina Fason pelaajien korviin, sillä joukkue tyytyi pitämään palloa ja kuluttamaan aikaa. Näin Burkina Faso eteni pudotuspeleihin A-lohkon toisena joukkueena. Joukkueet pelasivat keskenään tasan, minkä lisäksi niiden pistemäärä sekä maaliero olivat samat, mutta Burkina Faso teki alkulohkon aikana yhden maalin enemmän.


Wolverhampton Wanderers - AFC Bournemouth