Ottelut Afrikan mestaruusturnauksessa jatkuivat keskiviikkona vähämaalisina. Turnauksessa ei ole nähty vielä yhtäkään usean maalin voittoa, ja tehtyjen maalien keskiarvo on vain yksi ottelua kohden. Päivän suurin puheenaihe oli kuitenkin Tunisia – Mali ottelun käsittämätön erotuomaritoiminta.

Tunisia – Mali 0–1

Ottelu alkoi melko vauhdikkaasti, ja altavastaajana peliin lähtenyt Mali tuntui ensimmäisellä puoliajalla olevan aktiivisemmalla pelipäällä. Varsinaisesti vaarallisia maalipaikkoja ei kuitenkaan nähty, vaikka malilaiset pariin otteeseen Tunisian maalia pääsivätkin uhittelemaan.

Heti toisen puoliajan alussa Malin aktiivisuus palkittiin, kun Boubakar Kouyatén veto pysähtyi Ellyes Skhirin käteen ja Malille tuomittiin rangaistuspotku. Ibrahima Koné vei malin pilkulta varmasti johtoon.

Maalin jälkeen Tunisia aktivoitui. Ensin Wahbi Khazri kokeili onneaan vapaapotkusta, sitten Dylan Bronn oli yllättää Ibrahim Mounkoron kaukolaukauksellaan. Lähimpänä maalia kävi kuitenkin Skhiri, joka pääsi puskemaan aivan vapaasti Malin edestä, mutta ei onnistunut suuntamaan puskuaan maalia kohti.

Vartti ennen ottelun loppua myös Tunisialle tuomittiin kiistanalainen rangaistuspotku käsivirheen seurauksena. Mounkoro kuitenkin torjui Khazrin laukauksen upeasti. Ottelun lopussa Malin El Bilal Touré ajettiin vielä ulos keskialueella tapahtuneen vaarallisen taklauksen seurauksena.

Peliin vaikuttavat tuomaripäätökset olivat kuitenkin vasta alussa. Ottelun tuomari Janny Sikazwe vihelsi pelin päättyneeksi jo 85. minuutilla, mikä luonnollisesti kirvoitti melko kärkkäitä reaktioita tunisialaisten leirissä. Hetken kuluttua peli käynnistettiin uudelleen, minkä jälkeen Sikazwe ajoi Malin El Bilal Touré suoralla punaisella ulos keskialueella tapahtuneen vaarallisen taklauksen seurauksena, vaikka VAR ohjeisti tuomaria perumaan päätöksensä.

Lopuksi erotuomari vielä vihelsi ottelun lopullisesti päättyneeksi kymmenen sekuntia ennen kuin 90 minuuttia tuli täyteen. Toinen puoliaika oli hyvin rikkonainen, ja muun muassa VAR-tarkistusten vuoksi lisäaikaakin olisi kuulunut antaa rutkasti.

Mauritania – Gambia 0–1

Mauritanian ja Gambian välinen ottelu oli päivän ensimmäistä peliä tapahtumaköyhempi, vaikka alkoikin merkittävästi myöhässä. Ottelun ainoa maali nähtiin jo 10. minuutilla, kun Ablie Jallow sai pallon noin kahdessa kymmenessä metrissä Musa Barrow’lta ja laukoi sen upeasti Mauritanian maalin yläkulmaan.

Mauritania paransi peliään mitä pidemmälle ottelu eteni, ja ottikin pallonhallinnan selvästi itselleen. Joukkueen paras paikka ensimmäisellä jaksolla tuli Pape Ibnou Balle, jonka puskun Modou Jobe sai kuitenkin dipattua yli yläriman.

Toisen puoliajan alussa Gambia oli äärimmäisen lähellä tuplata johtonsa, kun Omar Colley pääsi puskemaan vapaasti Mauritanian maalin takatolpalta. Toppari ei kuitenkaan onnistunut suuntaamaan puskuaan maalia kohti.

Lähimpänä tasoitusta Mauritanian puolelta oli Ba, jonka pusku karkasi kuitenkin selvästi maalin ohi.

Päiväntasaajan Guinea – Norsunluurannikko 0–1

Kaksinkertainen Afrikan mestari Norsunluurannikko aloitti turnauksensa terävästi, kun se siirtyi ottelussa johtoon vain viiden minuutin pelin jälkeen. Joukkue prässäsi pallon takaisin itselleen korkealla Päiväntasaajan Guinean alueella, minkä jälkeen peliväline ajautui Max-Alain Gradelille, joka laukoi upean vedon rangaistusalueen ulkopuolelta aivan maalin yläkulmaan.

Norsunluurannikon prässi puri ensimmäisellä jaksolla hyvin, ja joukkue saikin luotua sen avulla useita hyökkäyksiä Päiväntasaajan Guinean päähän. Paras paikka siunaantui Ibrahim Sangarélle, jonka pusku avopaikasta karkasi kuitenkin yli maalin.

Toisen puoliajan aikana Päiväntasaajan Guinea yritti vyöryttää hyökkäyksiä Norsunluurannikon päähän, mutta hyökkäykset pysähtyivät joko joukkueen puolustukseen tai Päiväntasaajan Guinean hyökkääjien heikkoon viimeistelyyn.