Africa Cup of Nations eli Afrikan mestaruusturnaus on päässyt hyvään vauhtiin. Turnauksen kolmannesta ottelupäivästä muodostui mestarisuosikkien painajainen, kun sekä Algeria että Egypti hävisivät ottelunsa. Päivän kolmannessa pelissä Sudan ja Guinea Bissau tasasivat pisteet maalittomassa ottelussa.

Algeria – Sierra Leone 0–0

Koko ottelu oli alusta loppuun Algerian suvereenia hallintaa, mutta Sierra Leonen uhrautuva puolustus ja huikean ottelun pelannut maalivahti Mohamed Kamara pitivät kuparisen rikkoutumattomana.

Sierra Leone sai ottelun ainoan maalia kohti suuntautuneen laukauksensa noin puolen tunnin kohdalla, kun Mohamed Buya Turay haastoi Algerian puolustuksen ja pääsi ampumaan kahdestakymmenestä metristä. Laukaus jäi kuitenkin heppoiseksi.

Tämän jälkeen ottelu olikin Algerian näytöstä. Toisen puoliajan alussa Yacine Brahimi pääsi nokikkain Sierra Leonen maalilla torjuneen Kamaran kanssa, mutta Porton pelaajan veto epäonnistui täysin. Vain hetkeä myöhemmin Brahimi pääsi yrittämään uudestaan rangaistusalueen rajalta, mutta Kamara oli jälleen parempi.

Reilun tunnin pelin jälkeen Ramy Bensebainin epäonnistunut keskitys hipoi Sierra Leonen maalin ylärimaa, ja vain viittä minuuttia myöhemmin Sofiane Bendebka pääsi laukomaan kohti tyhjää maalia vain todetakseen, että Steven Caulker ehti jotenkin laukauksen tielle.

Ottelun lopussa Saïd Benrahma sai vielä loistavan tilaisuuden viedä Algeria johtoon jäätyään täysin vapaaksi Sierra Leonen kuudentoista-alueella, mutta West Hamin pelaajan laukaus karkasi ohi maalin.

Algerian esitys oli pirteä ja luo uskoa tuleviin otteluihin. Hallitseva Afrikan mestari ja yksi tämän vuoden suurimmista mestarisuosikeista olisi kuitenkin varmasti halunnut ottelusta enemmän kuin yhden tasapelipisteen. Sierra Leonelle tasapeli sen sijaan oli huippusaavutus.

Nigeria – Egypti 1–0

Egypti lähti otteluun Nigeriaa vastaan suurin odotuksin ja yhtenä koko turnauksen suurimmista mestarisuosikeista. Heti pelin alusta lähtien oli kuitenkin selvää, että se olisi Nigeria, joka määräisi pelin tahdin.

Ottelun ainoa maali nähtiin puolen tunnin pelin kohdalla. Egyptin puolustus epäonnistui keskityksen purussa, ja pallo jäi elämään Faaraoiden kuudentoista-alueen reunalle. Joe Aribo onnistui pudottamaan sen hienosti rinnallaan Kelechi Iheanacholle, joka laukoi pomppivan pallon upeasti ohi Mohammed El Shenawyn.

Nigeria oli iskeä vielä toistamiseen juuri ennen taukoa. Iheanacho toi pallon upealla kuljetuksella Egyptin puolustusalueelle ja vapautti Taiwo Awoniyin, joka ei kuitenkaan saanut laukaukseensa riittävästi tarkkuutta.

Toisella jaksolla Egypti yritti saada pelistä otetta, mutta turhaan. Joukkueen ainoa vaarallinen maalipaikka siunaantui Mohamed Salahille, joka 70 minuutin pelin jälkeen pääsi ensimmäistä kertaa irtautumaan Nigerian puolustukselta. Puolittainen läpiajo päättyi kuitenkin Liverpoolin tähden vaisuun vetoon, joka ei tuottanut vaikeuksia Maduka Okoyelle.

Nigeria pelasi upean ottelun, ja osoitti, että sillä on eväät mennä turnauksessa pitkälle. Egypti taas oli yllättävän huono, eikä joukkueen pelaamisesta tuntunut löytyvän oikein minkäänlaista punaista lankaa.

Sudan – Guinea Bissau 0–0

Maalittomuudestaan huolimatta eniten viihdettä päivän otteluista tarjosi silti Sudanin ja Guinea Bissaun välinen ottelu. Heti vauhdikkaan ottelun alussa Sudan sai hyvän maalintekopaikan, kun Mohamed Abdelrahman Yousif Yagoub pääsi yrittämään maalintekoa lähietäisyydeltä. Guinea Bissaun maalivahti Maurice Gomis kuitenkin selvitti tilanteen.

Ensimmäisen puoliajan paras maalipaikka siunaantui kuitenkin Guinea Bissaulle. Joseph Mendes pääsi vapaapotkun seurauksena puskemaan täysin vapaasti takatolpalta, mutta tolppa pysäytti hyökkääjän yrityksen.

Toisen puoliajan lopussa Guinea Bissaulle tarjottiin vielä mahdollisuutta ottelun voittoon, kun Sudanin maalivahti Ali Abu Eshrein kaatoi Steve Ambrin rangaistuspotkun arvoisesti. Eshrein kuitenkin korvasi oman virheensä torjumalla Pelén pilkun oikeasta alakulmasta.

Tilanne ei kuitenkaan ollut ohi. Irtopalloon pääsi ensimmäisenä Guinea Bissaun Piqueti, jonka laukaus avopaikasta pysähtyi kuitenkin ylärimaan. Vielä tämänkin jälkeen pallo jäi vieraiden haltuun, mutta Frédéric Mendyn laukaus karkasi epäonnistuneena ohi maalin.

Vaikka tasapeli kertoo joukkueiden tasaisuudesta, on kumpikin osapuoli varmasti tyytymätön lopputulokseen. Tämä ottelu oli se, josta pisteitä olisi pitänyt ottaa, jotta jatkopaikka ennakolta Nigerian ja Egyptin hallitsemassa lohkossa olisi näyttänyt mahdolliselta.


Wolverhampton Wanderers - AFC Bournemouth