Helmareiden hyökkääjä Linda Sallström siirtyy ensi kaudeksi Damallsvenskaniin Vittsjö GIK:n paitaan. Sopimus kattaa ensi kauden ja siinä on optio yhdestä lisävuodesta.

Kuten Jalkapallon-MM aiemmin uutisoi, Linda Sallström jättää HJK:n taakseen ja siirtyy Ruotsin liigassa pelaavan Vittsjö GIK:n riveihin. Damallsvenskan on Sallströmille tuttu sarja naisen pelattua länsinaapurissa aiemmin urallaan yhteensä kymmenen vuotta. Myös Vittsjö tuli tutuksi kausina 2015-2018. Sallström oli todella tyytyväinen päästessään palaamaan joukkueeseen.

– Viihdyin Vittsjössä jo aiemmin tosi hyvin. Minulla on ollut kokoajan tarkoitus palata Ruotsiin ja nyt oli sopiva hetki. Tarkoitus oli alunperin olla vain vuosi poissa, mutta se hieman venähti.

Vuonna 2017 Sallström teki 15 maalia Vittsjölle, sijoittuen Damallsvenskanin maalipörssissä upeasti toiselle sijalle. Myös seuraavalla kaudella verkko heilui tiuhaan tahtiin, joten nainen on todella arvostettu pelaaja joukkueessa.

– Onnistuin pääsemään siellä uudelle tasolle ja tekemään maaleja hyvällä prosentilla. Vittsjö on tosi hieno paikka olla ja ympärillä asiat toimii. Viihdyin seurassa ja sain kaiken tarvitsemani tuen, jotta pystyin suoriutumaan kentällä mahdollisimman korkealla tasolla. Kylän yhteisöllisyys on todella ainutlaatuista ja sen vuoksi sinne on myös helppo palata nyt takaisin.

– Tavoitteenani on tulevalla kaudella päästä takaisin siihen vireeseen, joka oli viimeksi Ruotsissa ollessani. Toivon, että pääsen fyysisesti hyvään kuntoon ja saan hyviä suorituksia alle. Sitä kautta se näkyy sitten maalitilastoissakin. Ensi kesän EM-kilpailut ovat ehdottomasti mielessä ja niihin valmistautuminen on suuressa roolissa.

Kausi HJK:ssa ei sujunut odotusten mukaisesti

Päättynyt kausi HJK:ssa piti sisällään useita pettymyksiä. Peliluvan odottaminen, koronakaranteeni ja loukkaantumiset tulivat kaikki Sallströmille erittäin hyvin tutuksi. Koko joukkueen pelaaminenkaan ei ollut sillä tasolla, mitä odotettiin.

– Tavoitteet ja odotukset olivat korkeammalla, sekä seuralla, että minulla itselläni. Ei varmastikaan kovin moni ole tyytyväinen menneeseen kauteen. Olisin toivonut ja odottanut itseltäni enemmän, mutta siinä ympärillä oli kaikenlaista, joka vaikutti sopeutumiseeni seuraan ja ympäristöön. Loppukaudesta peli alkoi kuitenkin kulkemaan ja oikeastaan kaikkia harmitti, että kausi loppuikin jo. Löydettiin yhteinen sävel siis vähän liian myöhään.

Lähde: Palloliitto