Kuva: Michael Erichsen / Bildbyrån

Helmarien sopimusrintamalta kuuluu hyviä uutisia kesken useiden sarjojen talvitauon. Kaikkiaan viisi Suomen maajoukkueen pelaajaa on laittanut nimensä uuteen sopimuspaperiin viimeisten viikkojen aikana.

Helmarien hyökkääjä Linda Sällström siirtyy takaisin Ruotsiin. HJK:ta viime kaudella edustanut Sällström on tehnyt Vittsjö GIK:n kanssa ensi kauden kattavan sopimuksen. Seura on hyökkääjälle tuttu, sillä Sällström pelasi Etelä-Ruotsissa myös vuodet 2015–2018. Kaudella 2017 Sällström teki seuralle 15 maalia ja sijoittui Ruotsin pääsarjan maalipörssissä toiseksi.

Damallsvenskan on Sällströmille tuttu sarja, sillä hyökkääjä on pelannut sarjassa yhteensä kymmenen vuotta. Vittsjön lisäksi Sällström on edustanut Djurgården IF:ää ja Linköpings HC:ta. Vuonna 2018 Sällström siirtyi Ranskaan Paris FC:n joukkueeseen, josta hän palasi Suomeen viime kesänä.

Emmi Alanen on puolestaan tehnyt kaksivuotisen sopimuksen ruotsalaisen Kristianstadin kanssa. Myös Alaselle Damallsvenskan on tuttu ympäristö, sillä lappajärveläinen on pelannut Ruotsin ylimmällä sarjatasolla jo vuodesta 2013 lähtien. Edelliset kolme kautta Helmarien keskikenttäpelaaja edusti Växjö DFF:ää. Aikaisemmin 83 A-maaottelua pelannut Alanen on pelannut myös Vittsjö GIK:n ja Umeå IK:n joukkueissa.

Olga Ahtinen puolestaan jatkaa samassa seurassa, sillä keskikenttäpelaaja on tehnyt Linköpings HC:n kanssa jatkosopimuksen. Kaksi kautta seurassa pelannut, ja viime kaudella joukkueen kapteenina toiminut, Ahtinen on pelannut Ruotsissa vuodesta 2019 lähtien. Ennen siirtymistään Linköpingiin 32 A-maaottelua pelannut Ahtinen edusti yhden kauden Limhamn Bunkefloa. Gamlakarleby BK:n kasvatti on pelannut Suomen ja Ruotsin lisäksi myös Tanskassa, Brøndby IF:n joukkueessa.

Kesällä niin ikään Ruotsiin siirtynyt Adelina Engman jatkaa uraansa länsinaapurissa, mutta uuden seuran väreissä. Viime kaudella Växjö DFF:ssä pelannut Engman siirtyy ensi kaudeksi tukholmalaisen Hammarby IF:n paitaan. Myös Maarianhaminasta kotoisin olevan Engmanin ulkomaan kiertue on ollut pitkä, sillä vuonna 2012 Helmareissa debytoinut pelaaja pelasi ensimmäisen kautensa Damallsvenskanissa jo vuonna 2015. Neljän Göteborgissa vietetyn kauden jälkeen Engman siirtyi Chelseaan, jonka väreissä hän voitti Englannin mestaruuden. Englannista Helmarien hyökkääjä jatkoi Ranskaan Montpellier HSC:n joukkueeseen ennen paluutaan Ruotsiin.

Engmanin tavoin loppukauden Växjössä pelannut Juliette Kemppi siirtyy Damallsvenskaniin nousseen IFK Kalmarin paitaan. Myös Kempillä on aiempaa kokemusta Ruotsin pääsarjasta, sillä Kaarinasta kotoisin oleva hyökkääjä pelasi AIK:ssa kaudella 2015. Sen jälkeen Kemppi siirtyi Norjaan, jossa hän pelasi yhteensä kolme kautta, ensin Kolbotn IL:ssä ja myöhemmin Lillestrøm SK:ssa. Norjasta hyökkääjä siirtyi Englantiin, missä hän pelasi sekä Bristol Cityssä että London City Lionessessissä ennen palaamistaan Ruotsiin.

Helmarit jatkavat MM-karsintaurakkaansa huhtikuussa, jolloin joukkue kohtaa Slovakian ja Georgian. Suomi on tällä hetkellä karsintalohkonsa kolmantena, pisteen toisena olevaa Irlantia perässä. MM-kisat pelataan Australiassa ja Uudessa-Seelannissa kesällä 2023.