Kuva: Wallpaperflare.com

Nigerian maajoukkueessa 54 kertaa esiintynyt Taye Taiwo siirtyy Miesten Kakkosessa pelaavan Salon Palloilijoiden riveihin. Urallaan muun muassa AC Milania, Bursasporia, Kiovan Dynamoa ja Marseillea edustanut Taiwo siirtyy SalPaan italialaisesta ASD Sant’Angelosta ilmaisella siirrolla.

Taye Taiwon,36, yksivuotinen sopimus Salon Palloilijoiden kanssa julkistettiin perjantaina. Suomessa aiemmin RoPSissa ja HJK:ssa pelannut nigerialainen on iästään huolimatta erittäin kova vahvistus Kakkosessa pelaavalle seuralle.

Mies edusti Nigeriaa vuoden 2010 MM-kisoissa, pelaten kaksi ottelua ja on ehtinyt pitkällä Euroopan kiertueellaan edustaa useita mahtiseuroja. Vaikka puolustaja ei varmasti ole enää ikänsä puolesta parhaimmillaan, hänen taitotasonsa on entisellään, joten miehen hankintaa Saloon voidaan pitää todella suurena onnistumisena.

Taiwo oli tyytyväinen sopimuksen synnyttyä SalPan kanssa ja kertoi iloitsevansa paluustaan Suomeen.

– Olen erittäin onnellin voidessani palata Suomeen ja tulla mukaan SalPan hienoon nousuprojektiin. Suomi on toinen kotimaani ja olenkin erittäin kiitollinen tästä mahdollisuudesta.

– Haluan edelleen voittaa yhtä paljon, kuin aiemmin urallani ja tavoitteellinen projekti Salossa kuulosti todella hienolta. Haluan tuoda mukanani kaiken kokemukseni, asenteeni ja iloisuuteni joukkuetovereitteni ja salolaisen jalkapallon hyväksi.

SalPan taustalla toimivan Swan Business & Sports Oy:n toimitusjohtaja Tero Karinti oli luonnollisesti innoissaan näin kovan luokan kaappauksesta.

– Meillä oli selkeä tarve pelipaikkakohtaiselle vahvistukselle, niin myös vaatimustason ja rutiinin tuomiseen nuorehkon joukkueen tueksi. Tunnistetuista ehdokkaista Taye oli luonnollisesti taidollisesti ja kokemukseltaan listan kärkipäässä. On huikee saada näin meritoitunut pelaaja osaksi SalPan rinkiä ja hänestä tulee olemaan varmasti paljon iloa niin kentällä, kuin katsomossakin. Tämä on hieno buusti SalPan uudelle tulemiselle ja nousutavoitteellemme kohti Miesten Ykköstä.

Lähde: SuomiFutis


Brentford - Newcastle United