Kuva:Wallpaperflare.com

Valencian keskikenttäpelaaja Iina Salmi, 27, kertoo sopeutuneensa hyvin La Ligan vauhtiin. Nainen uskoo myös täysin Suomen mahdollisuuksiin Ruotsia vastaan.

Toista kauttaan Espanjan liigassa pelaava Helmareiden Iina Salmi kertoo olevansa tyytyväinen lisääntyneeseen vastuuseen seurajoukkueessaan. Myös vapaampi rooli joukkueen peliryhmityksessä saa naiselta kiitosta.

– Olen saanut enemmän minuutteja otteluissa ja olen nyt itseasiassa pelannut enemmän hyökkääjänä vapaassa roolissa. Hieman erilaista siis viime kauteen verrattuna, mutta olen ollut kyllä tyytyväinen. Otan myös lisääntyneen peliajan innolla vastaan.

Valencian kautta ei voi pitää missään nimessä tähän mennessä onnistuneena. Sarjasijoitus on vasta 13, joten parannettavaa löytyy jokaiselta osa-alueelta. Vaikka kausi on ollut vaikea, ja putoamisviivaan on vain kolme pistettä, jaksaa Salmi uskoa joukkueensa kurssin kääntymiseen. Edellisessä ottelussaan Valencia nappasikin tärkeän voiton Real Betisistä, suomalaisen pelattua hyvän ottelun.

– Saatiin todella tärkeä voitto ja kolme pistettä. Alkukausi ei kyllä lähtenyt todellakaan käyntiin sillä tavalla, kuin ajattelimme. Tuloksellisesti oli todella tiukkaa, eikä pisteitä tullut. Nyt kuitenkin näyttää taas hieman valoisammalta, joten ehkäpä se tästä taas lähtee kääntymään kohti parempaa. Tavoitteenamme on ainakin aluksi hinata itseämme sarjataulukossa hänniltä ylöspäin ja sen jälkeen katsomme tilanteen mukaan. Samalla toivon, että saan yhtä paljon minuutteja, kuin tähänkin asti. Toki haluaisin myös enemmän tehoja irti itsestäni loppukaudesta.

– Jo pelkästään sopeutuminen La Ligaan on auttanut minua valtavasti. Tavallaan tietää, miten kannattaa missäkin tilanteessa toimia ja millaisia ottelut tulevat olemaan. Oikea pelitempo tulee myös jo hyvin paljon luonnostaan, eikä sitä tarvitse miettiä sen enempää. Osaan myös nykyään hyvin kieltä, joten sekin on auttanut tosi paljon kommunikoinnissa toisten pelaajien kanssa.

Helmareilla on edessään valtava haaste, kun Göteborgin Gamla Ullevin nurmella vastaan asettuu Ruotsi

Ennakkosuosikista ei ole tässä ottelussa epäselvyyttä, mutta Salmi uskoo Helmareiden pystyvän venymään hyvään tulokseen länsinaapuria vastaan.

– Ruotsi on kova joukkue ja tiedämme, että edessä on todella iso peli. Jokainen ottelu on kuitenkin aina uusi ja lähdetään raapimaan sieltä kaikki pisteet, mitä saatavissa on. Meidän hyvien otteluiden kulmakivi on ollut jo pitkään todella tiivis puolustuspeli ja samalla olemme olleet todella vaarallisia myös vastahyökkäyspelissämme. Uskon kyllä, että meidän peruspelaamisen periaatteilla pystytään menestymään tässäkin ottelussa.

Helmareiden edellinen ottelu päättyi pettymykseen, kun Irlanti oli 2-1 numeroin vahvempi Olympiastadionilla. Suomen viimeiset ratkaisut jättivät toivomisen varaa ja Irlanti puolusti omaa aluettaan todella tiiviisti.

– Viimeisen kolmanneksen ratkaisut jäivät hieman vaisuiksi siinä ottelussa. Irlanti pelasi tosi alhaalla ja siitä oli vaikea päästä murtautumaan läpi. Emme kuitenkaan enää liikoja pohdi sitä ottelua.

Salmi uskoo, että ottelun kuva Ruotsia vastaan tulee olemaan täysin erilainen. Kotijoukkueensa edessä pelaava Ruotsi pyrkii varmasti hallitsemaan palloa, mutta Salmi näkee tässä myös hyviä puolia Suomen kannalta.

– Ruotsi ei todellakaan ole yhtä vastaanottava joukkue kuin Irlanti. He haluavat hallita selkeästi palloa ja mennä jatkuvasti eteenpäin. Se aukaisee meille tilaa puolustuslinjan taakse.


Kanada - Uusi-Seelanti