Kuva: Bildbyrån

Helmarien tämän viikon torstaina pelattu MM-karsintaottelu Georgiaa vastaan oli Tinja-Riikka Korpelalle juhlapeli. Ottelu oli joukkueen ykkösvahdille hänen uransa 100. Suomen A-maajoukkueessa. Merkkipaalun lisäksi Korpela pääsi juhlimaan upeaa nollapeliä, kun Suomi kaatoi Georgian 3–0 ja jatkoi MM-karsintaurakkaansa ilman pistemenetyksiä.

Helmareissa jo vuonna 2007 debytoinut Korpela on historian ensimmäinen suomalaisvahti, joka yltää 100 maaotteluun. Seuraavaksi eniten maaotteluita maalivahdeista on pelannut Huuhkajien nykyinen ykkösvahti Lukas Hradecký, jolla niitä on 72 kappaletta. Samassa lukemassa on myös jo uransa lopettanut Johanna Lindell.

Korpela arvosti itse saavutuksensa korkealle.

– Varmaan sellainen, mitä en olisi ikinä kuvitellut olevan mahdollista, koska olen maalivahti ja kukaan muu suomalainen maalivahti ei ole pelannut ennen 100 peliä. Uraa kun miettii maajoukkueessa, niin kuitenkin aika kauan Meriluodon Minnan kanssa pelattiin 50-50, että siinä tuli vain se muutama peli per vuosi yleensä. On sitä nyt kyllä tajunnut arvostaa jo tässä hetkessä, maalivahti kommentoi Palloliitolle.

Korpela kertoi myös, ettei saavutus mennyt muulta joukkueelta huomaamatta. Maajoukkueen kapteenia juhlittiin voittoon päättyneen ottelun jälkeen pukukopissa hieman tavallisuudesta poikkeavin menoin, sillä maalivahdin paikka pukukopissa oli koristeltu muun muassa serpentiinein ja ilmapalloin.

Nykyisin Tottenham Hostpuria edustava Korpela pelasi ensimmäisen maaottelunsa Ruotsia vastaan maaliskuussa 2007. Seuraava maaottelu lienee luvassa jo tiistaina, kun Helmarit jatkaa MM-karsintoja Irlantia vastaan Olympiastadionilla.

Ruotsin Korpela puolestaan pääsee kohtaamaan uudestaan kuukauden päästä. Suomi kohtaa Ruotsin vuoden viimeisessä MM-karsintaottelussa Gamla Ullevilla Göteborgissa 25.11.

MM-karsinnat päättyvät ensi vuoden syyskuussa. Vuoden 2023 MM-kisat pelataan Australiassa ja Uudessa-Seelannissa. Karsintalohkojen voittajat etenevät suoraan kisoihin, kun taas lohkokakkoset jatkavat MM-jatkokarsintaan. Paikka MM-kisoissa olisi Suomen jalkapallohistorian ensimmäinen.


Wolverhampton Wanderers - AFC Bournemouth