Kuva: Wallpaperflare.com

Suomi kävi torstaina hakemassa vieraista 3 pistettä kukistamalla Georgian 3–0.

Samalla kun Suomen miesten maajoukkue Huuhkajat kärvistelee omassa vaativassa karsintalohkossaan, on Suomen jalkapallonaiset eli Helmarit aloittanut karsintansa ilman pistemenetyksiä.

Syyskuun loppupuolella Helmarit voitti Turun Kupittaan Veritas Stadionilla Slovakian 2–1. Tällä kertaa puolestaan Georgia kaatui kotonaan Tbilisissä puhtaasti lukemin 3–0.

Edellisessä ottelussaan Georgia oli jo hävinnyt Ruotsin naisille 4–0, joten Suomi lähti otteluun alun perinkin selvänä ennakkosuosikkina.

Ensimmäisen Suomen osuman laukoi 17. minuutin kohdalla kaukaa Suomen joukkueen suurin maalitykki Linda Sällström. Seuraavat osumat tulivatkin sitten toisella puoliskolla lähes peräjälkeen. Toinen maali syntyi 68. minuutilla, kun Sanni Franssi sijoitti pallon verkkoon Sällströmin petaamasta vastahyökkäyksestä. Seuraavaksi Georgian maalilla soi 71. minuutin kohdalla, kun Emmi Alanen pääsi viimeistelemään loppulukemat pilkusta. Kyseinen rangaistuspotku annettiin Suomelle sen jälkeen, kun Jenny Danielsonin maalia kohti ammuttu laukaus otti georgialaisen puolustajan käteen.

Myös Georgialla oli ottelussa vaaralliset paikkansa, mutta viimeistely uupui.

Seuraavaksi Helmarit saa kotonaan Olympiastadionilla vastaan Irlannin ensi tiistaina kello 18.15 alkavassa kohtaamisessa. Irlanti on toistaiseksi pelannut karsinnoissa ainoastaan yhden ottelun, jonka se hävisi Ruotsille lukemin 0–1. Jo peräti kolme ottelua pelannut ja voittanut Ruotsi johtaa toistaiseksi lohkoa.